Oahu


Na onze roadtrip door Californië, Arizona, Utah en Nevada, zijn we na een vluchtje van 5,5 uur aangekomen in misschien wel de meest tropische staat van de VS: Hawaii. Aloha!

De eerste twee dagen hebben we zin om even uit te rusten van onze roadtrip en ploffen we neer op Waikiki beach. Het bekendste strand van Hawaii, middenin hoofdstad Honolulu. Een breed wit zandstrand met hoge palmbomen, maar waar de wolkenkrabbers van hotels en winkelcentra erachter nog hoger reiken. Met aan het eind van het strand een berg, de Diamond Head, die er nog hoger bovenuit torent. Een bijzonder plaatje!

’s Avonds wandelen we over de Kalakaua boulevard langs Waikiki beach, dé hoofdstraat van Honolulu. We zijn een beetje overdonderd door de drukte, de rijen mensen voor winkels als Louis Vuitton, de lampjes en kerstverlichting overal, de keiharde muziek of papegaaishows op de stoepen en vooral dat er werkelijk geen een restaurant te vinden is waar de wachttijd voor een tafel korter dan een uur is. Zijn we echt in Hawaii?! Het voelt meer alsof we weer op de strip in Vegas lopen.

De derde dag besluiten we een auto te huren om de rest van het eiland Oahu te verkennen. Wat nog een hele uitdaging blijkt te zijn, want het is Thanksgiving en dus zijn de meeste autoverhuurders dicht of volgeboekt. Toch lukt het ons om een auto te huren. Ook Hawaii heeft een ‘route 1’ en zo krijgen we een korte flashback naar hoe we onze roadtrip in de VS begonnen met de route van San Francisco naar LA. Ook hier is de Highway 1 een mooie route langs de kust met uitzicht op mooie baaien en bergen.

We rijden naar het dorpje Kailua en Lanikai beach, een ander bekend strand op Oahu. Een schattig mooi wit zandstrand met helder blauw water.

’s Middags rijden we door naar de noordkust, wat bekend staat om het big wave surfen. Bij de sunset beach bewonderen we de surfers die de enorm hoge golven trotseren, en soms verzwolgen lijken te worden in de omslaande witte woeste golven. We kunnen moeilijk inschatten hoe hoog de golven zijn, maar denken zeker wel 5 meter. Respect! En sunset beach doet zijn naam eer aan als we met een prachtige oranje zonsondergang de dag eindigen.

De volgende dag nemen we de bus naar de Diamond head en lopen de trail omhoog. Een simpele hike, want binnen een uurtje staan we al op de top, met een mooi uitzicht op de oceaan, de oude krater, Honolulu en Waikiki beach. Mooi plaatje!

We hebben een paar heerlijke dagen gehad, en Oahu heeft zeker leuke plekken, maar toch biedt het eiland nog niet echt het tropische plaatje zoals we ons Hawaii hadden voorgesteld. Mooie natuur met jungle en watervallen, verlaten witte zandstranden met wuivende palmbomen en vrolijke Polynesiërs met bloemenkettingen en kokosnootbikini’s die de hele dag de hula dansen. Zoiets. Toch een beetje anders dan de vijfbaans snelwegen en wolkenkrabbers van Honolulu, kerstverlichting en opblaassneeuwpoppen in de voortuinen en hulameisjes in een shopping center die kerstliedjes zingen. En nu wil ik echt niet klagen hoor, want we zitten hier met 30 graden in de zon, terwijl het in Nederland koud en nat is en er weer een lockdown aan komt.. maar toch. We besluiten daarom om naar een ander eiland te vliegen: Big Island. Hopelijk vinden we daar iets meer van het tropische ‘Hawaiigevoel’ dat we zoeken..

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Koen schreef:

  Ik kan me de (lichte) ontgoocheling voorstellen …

 2. Ellie en Geer schreef:

  Op naar Big Island dan maar. Op zoek naar het Hawaii gevoel!
  Jullie laatste vakantie dagen.
  Xxx

 3. Joop Manuels schreef:

  Ja maar jullie hebben al zo veel moois gezien het is niet altijd een stijgende lijn en het ziet er best mooi uit.
  Maar de bloemenjransen hebben we nog niet gezien.
  Fijne dagen verder.

  xxxPaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s