Utah: Bryce Canyon NP


We zouden vanuit Page eigenlijk doorrijden naar Las Vegas, maar kunnen nog geen genoeg krijgen van alle mooie natuurfenomenen die deze regio rijk is. Dus besluiten we om met onze America the beautiful pass waarmee we toch gratis alle nationale parken in kunnen een ommetje (lees: 3 uur) te rijden om zo nog een park te bezoeken: Bryce Canyon NP. Een prachtig ommetje, waarbij we vanuit het oranje landschap van Arizona weer een grens over gaan naar een nieuwe staat Utah dat meer wit en gele tinten en hoge rotsachtige bergen laat zien.

Een landschap vol hoodoos

We slapen in het historische Ruby’s inn bij de ingang van het NP, dat met al het hout en wild aan de muur doet denken aan een winterse blokhut. Wat wel past, want ’s avonds zakt de temperatuur van 20 graden naar iets onder het vriespunt. De volgende dag rijden we met onze auto door het park en stoppen bij een aantal mooie viewpoints als Inspiration Point, Bryce Point, de Agua Canyon en een Natural Bridge, waar we vanaf een steeds hoger punt tot 2,8 km hoog uitzicht hebben op deze gekke canyon bestaande uit hoodoos.

Bij Sunset point besluiten we een hike te doen. De Navajo loop trail en de Queen’s garden trail brengen ons steil naar beneden de canyon in (en shit ja, later moet je dus ook weer omhoog..), dwars door een surrealistisch landschap van oranje en wit zand, groene naaldbomen en stoute mensen. Want men geloofde vroeger dat als je stout was, de coyote’s je veranderden in een hoodoo, een pilaar van wit of oranje steen. Het is echt een van de meest bijzondere landschappen die ik ooit heb gezien, en we vinden het stiekem veel mooier dan de Grand Canyon!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Joop Manuels schreef:

  Weer geweldige belevenis en scherpe foto’s met mooie mensen erop.
  Geniet er van.

  xxxPaMa

 2. Ellie en Geer schreef:

  Heel mooi Chantal
  Wat ben je dan klein, in zo’n prachtig stuk natuur. Xx

 3. Koen schreef:

  Heel mooi. Ik herinner me Bryce Canyon NP als de mooiste. Waarschijnlijk omdat Bryce een soort menselijke maat heeft. We deden dezelfde hike (in 1995)

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s