Terug in de tijd in Colonia


Vanaf Buenos Aires steek ik met de ferry in iets meer dan een uurtje over naar de overkant en ben ik in buurland Uruguay!

Bij vrijwel alle Zuid-Amerikaanse landen heb ik wel een beeld, van de mensen, het eten, de natuur, de bezienswaardigheden.. Of het nou gaat om Colombia, Suriname, Peru, Brazilië of Argentinië. Maar Uruguay? Het is voor mij een land zonder gezicht. Dus ben ik heel benieuwd wat het te bieden heeft!

Ik ben in Colonia del Sacramento, een klein stadje aan de kust. Het eerste dat me opvalt is dat alle straten zijn voorzien van rijen bomen, supermooi! Het lijkt wel een sprookjesbos waar ik in wandel, met de zon die door het bladerdak schittert.

Er zijn weinig reizigers en dus eet ik voor het eerst deze reis alleen. De volgende dag loop ik via de oude stadspoort Puerta de la ciudadela het oude centrum in.

De straatjes met kinderkopjes en gekleurde huisjes doen me denken aan het Cubaanse Trinidad. Ik wandel door het meest gefotografeerde straatje van Uruguay, Calle de los suspiros. Ook duik ik nog even de gelijknamige galerie in met kunst van F. Fraga. Vraag me niet wie het is, maar ik ben verrast door zijn kunst. Prachtig! Als ik zelf heel goed zou zijn in schilderen, zou dit precies zijn wat ik zou maken. Jammer dat ik niet een paar doeken mee naar huis kan nemen.

Ik loop verder naar de faro (vuurtoren) en ga omhoog, vanwaar ik een prachtig uitzicht heb op het oude centrum.

Wat een heerlijk stadje om doorheen te struinen, zo veel fotogenieke straatjes!

Colonia is verder niet heel groot, dus na een halve dag heb ik het wel gezien. Ik neem de bus en kom na een kleine drie uur aan in de hoofdstad: Montevideo.

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Joop Manuels schreef:

  Ja toch weer een andere cultuur en een ander land
  Ook weer mooie foto’s gemaakt.
  Zo langzaam aan na bijna 5 weken komt het eind in zicht is ook lang genoeg geweest.

  PaMa xxx

 2. Ellie en Geer schreef:

  Hoi Chantal. Nog even genieten deze dagen. Hopelijk met mooi weer. Groetjes

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s