Sprookjesachtig Ljubljana


Na een korte vlucht en een mooi ritje door de groene Sloveense heuvels komen we aan in misschien wel de moeilijkst uitspreekbare Europese stad: Ljubljana.

Ljubljana laat zich het best omschrijven als een romantische sprookjesstad met een kasteeltje bovenop een berg en pastelgekleurde huizen. Een typisch Habsburgse stad, met de grandeur van mooie gebouwen, straten en bruggen.

We wandelen wat door het centrum en komen uit bij de rivier de Ljubljanica, die dwars door het centrum loopt. Bij het Presernov trg square vinden we ook het roze kerkje, hét symbool van Ljubljana, en de Tromostovje, een drievoudige brug. De winkelstraatjes eromheen doen wat Scandinavisch aan, door de pastelkleuren en schattige, hippe boetiekjes. Ook komen we de centrale markt en de Butchers Bridge tegen, waar vroeger de slagers hun vlees verkochten. Traditioneel oogt de brug echter niet meer, want ook deze brug is gekaapt door de honderden stelletjes die tijdens hun romantische citytrip hun love lock achterlieten.

’s Middags wandelen we de heuvel op naar het Ljubljanski Grad. Toch vinden we niet veel aan het kasteel en zijn dan ook redelijk snel weer beneden. Het gaat regenen, dus vermaken Nienke en ik ons de rest van de middag in het Museum van optische illusies.

Onze conclusie: Ljubljana is klein, er is niet zo veel te zien en daarom leuk voor een dag. We zijn blij dat we geen 5-daagse citytrip naar deze stad geboekt hebben, maar het als startpunt hebben gebruikt voor onze reis naar Kroatië. Op naar Kroatië dus!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ans & Joop Manuels schreef:

    Ooit jaren geleden geweest toen het daar nog Joegoslavië was daar toen nog grotten bezocht.
    Fijne dagen nog

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s