Tuleár & Anakao


Na een lange rit van 6 uur vanaf Isalo NP komen we aan in Tuleár, in het zuidwesten van Madagaskar. En voor de tweede keer zien we de zee! Het klimaat is hier ook een stuk warmer, zo’n 30 graden. Eindelijk onze korte broek aan na al die Afrikaanse winterse ‘kou’!

Een nieuw transportmiddel

Tuleár heeft alleen een vies bruin strand, dus gaan we de volgende dag met een klein speedbootje naar Anakao, iets meer naar het zuiden. Het ligt gewoon op het vasteland, maar aangezien er geen weg is, kun je er alleen per boot komen. Aanlegsteigers moeten in Madagaskar nog worden uitgevonden, dus gaan we aan boord van een houten kar op 2 wielen, voortgetrokken door twee zebu’s. Arme dieren.. En zo verdwijnen we, in die kar, met onze bagage, een stuk de zee in naar onze speedboot.

Tijdens het varen worden we ineens getrakteerd op een walvis die een stuk verderop zijn vin laat zien. Wow! Van juni tot september is het walvisseizoen en laten ze zich in de wateren rondom Madagaskar zien. Zo leuk! Na ongeveer 1,5 uur varen komen we aan in Anakao, wat niet meer dan een langgerekt wit zandstrand is met hier en daar wat accomodaties.

Peter Pan

Wij besluiten bij Peter Pan te verblijven: een accomodatie opgezet door twee Italianen. Valerio en travestiet Dario. Met een roze shirt, nagellak, lippenstift en een zwaard worden we dan ook opgewacht. Hilarisch. Peter Pan is een super chille plek aan het strand. Ze zijn ook in het programma 3 op reis geweest. Leuk om ze in het echt te ontmoeten. Dario’s verhaal: hij voelde zich als arm jongetje in Italië niet geaccepteerd. In Madagaskar kon hij zichzelf zijn. En zo bouwde hij vanuit het niets zijn imperium Peter Pan op het strand en creëerde zijn eigen vrijheid. Hij is daar twee keer met veel geweld overvallen door een Malagassische bende. Wilden hem martelen, net zo lang tot hij al zijn geld zou geven. Is gevlucht, het strand opgerend en werd beschoten. Tussen de kogels door is hij de zee in gerend en heeft het zo overleefd. Nu wordt hij beschermd door de overheid, omdat ze hem als ‘attractie’ veel waard zijn. Goed voor het toerisme. Dus Peter Pan is nu een van de veiligste plekken in Madagaskar met gewapende bodyguards op het terrein! Verder staan er 10 bungalows in het zand. Een houten restaurantje met rockmuziek, een schommel en heerlijke ligbedden. Hier kunnen we wel even vakantie houden. En ik heb het nodig.

Whale watching

De volgende dag gaan we samen met 2 Malagissche jongens met een traditionele pirogue het kanaal van Mozambique op. Op zoek naar walvissen. Na een tijdje spotten we een vader, moeder en baby walvis. Zo magisch! We volgen ze een tijdje op gepaste afstand (10 meter ofzo) en staren uren naar die vin die zo af en toe bovenkomt. We hopen 2 uur lang een picture perfect van de staartvin te maken, maar helaas, na 2 uur lang zit ie nog steeds onder water. Maar prachtig om te zien hoe de walvissen zich tussen alle kleine vissersbootjes voortbewegen!

Snorkelen en onbewoond eilandje

Voor de kust ligt een van de grootste riffen ter wereld dus springen we ook nog de zee in en snorkelen we wat rond. Prachtige vissen en koraal. Al is ook hier al veel dood. Daarna varen we naar Nosy Fee, een onbewoond eilandje voor de kust, waar we de rest van de middag heerlijk zonnen. Ook komen we de Nederlandse Judith en de Franse Timothy weer tegen. Verder leren we de Italiaanse Francesca kennen en de Nederlandse Elseline met haar vader. Gezellig, een beetje andere reizigers om ons heen! ‘Thuis’ gebeurt er ondertussen ook erg veel, dus m’n hoofd kan wel wat rust gebruiken. Een heerlijke plek om heel even bij te komen tijdens deze intensieve reis!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Ans&Joop schreef:

  Mooie tekst weer veel gezien. Jammer dat internet daar zo slecht werkt en de foto’s bij dit verhaal niet kon down loaden maar die houden we te goed.
  Fijne reis verder.
  xxxPaMa

 2. Ans&Joop schreef:

  Ok de foto’s zijn er ook weer bij mooie plaatjes weer.
  goede reis verder.
  xxxPaMa

 3. Ellie en Geer schreef:

  Hoi Chantal. Wat een mooie foto’s , schitterend . Die zee zo blauw, het gele zand en die walvissen……

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s