Ambalavao & Réserve d’Anja


Vanuit Fianar rijden we met onze Renault Mégane én privé chauffeur Parnabasse in twee uurtjes naar Ambalavao. De auto heeft wat opstartprobleempjes, maar eenmaal aan de praat rijdt ie als een zonnetje. Alhoewel het regent, voor het eerst! Maar nu we heerlijk onderuit gezakt in een auto zitten, en niet hoeven te wachten op een taxi brousse station, vinden we dat helemaal niet erg.

Schilderijtjes

Het is een prachtige rit en na alle verschrikkelijke indrukken van afgelopen dagen, word ik opnieuw verliefd op het landschap van Madagaskar. Het lijken net allemaal schilderijtjes. Het landschap is hier gekleurder, met wijdse vergezichten en rotsige bergen. Supermooi!

Mijn favoriete lemuur in Réserve d’Anja

’s Middags rijden we naar Réserve d’Anja, een klein natuurpark. Samen met een gids maken we een simpele hike van 2,5 uur. We zijn allebei snipverkouden dus kiezen even voor de makkelijke route. Geen slechte keuze, want we zien al snel de ring-tailed lemur. Mijn favoriet! We zien er een heleboel en heel dichtbij. Wat een schattige beestjes weer, ik kan er uren naar kijken. Ook worden we nog getrakteerd op drie mooie kameleons, waarvan twee heel kleurig. We leren ook weer van alles over diverse planten, maar mijn groene vingers onthouden dat allemaal niet. Verder klimmen we over rotsen naar een mooi uitzichtpunt en naar een grot. Een superleuke middag. We zijn enorm blij om weer even de mooie kant van Madagaskar te zien. Hier kwamen we voor!

 

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop schreef:

    Wat een mooie foto’s en mooie dieren. Veel natuur daar en wel zo lekker ontspannen auto met chauffeur. Fijne reis op naar volgende blog.
    xxxPaMa

  2. Ellie en Geer schreef:

    Mooie foto’s Chantal. Fijn om te lezen dat het goed gaat. Behalve je verkoudheid dan. Denk aan je vitamientjes… Grapje! Liefs ellie en geer

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s