Madaba, Wadi Mujib & Dode Zee


Na al het rondstruinen door de steden Tel Aviv, Jeruzalem en Amman, zijn we toe aan iets anders. Een beetje natuur.

Hiken in de canyon 

Vanuit Madaba, een klein stadje dat ongeveer een uur rijden onder Amman ligt, gaan we met een privéchauffeur naar de Wadi Mujib: een prachtige kloof. We hiken diep de kloof in, al gaat het hiken al snel over in waden door het water en uiteindelijk zwemmen en klimmen over rotsen. Hoe dieper we erin gaan, hoe moeilijker het wordt vanwege de sterkere stroming en kleine watervalletjes met hoge rotsen waar je tegenop moet klimmen. De prachtige, golvende gekleurde muren van de canyons in de VS stonden op m’n bucketlist, maar eigenlijk kan ik ze nu al afstrepen, want de Wadi Mujib komt denk ik heel dicht in de buurt. Een prachtige tocht en we kunnen niet stoppen met fotograferen. Wat een fotogenieke plek!

Tuimelen als een badeendje in de Dode Zee

Vervolgens rijden we naar het laagste punt op aarde, de Dode Zee. Check. Nu nog het hoogste punt zou je zeggen, maar die laat ik voor wat het is. Onze eerste ervaring bij de Dode Zee begint hilarisch. Omdat het water een beetje fris was, tellen we af tot 3 om ons vervolgens onder te dompelen in het water. Je kent ’t wel. Echter ploppen we direct weer terug omhoog, een super gek gevoel! De Dode Zee staat er natuurlijk bekend om dat je kunt blijven drijven en dat is ook echt zo. Alsof je op een luchtbed ligt, zonder moeite. Het kost zelfs moeite om te bewegen in het water. Als een badeendje tuimel je van je rug naar je buik, zo grappig! Ook zijn we erg benieuwd hoe zout de zee nou eigenlijk is, dus stoppen we onze tong in het water. Gad-ver-damme, zo vies! Niet voor te stellen zo zout. Het doet gewoon pijn aan m’n tong.

Beauty spa

Men zegt dat het zoute water goed is voor je huid en helend voor diverse huidziektes. Er zijn dan ook veel spa resorts te vinden langs de kust. Helaas niet met backpackervriendelijke prijzen, dus besluiten we er gewoon een spa-middagje van te maken. We smeren ons helemaal in met modder. Leuk idee, totdat je merkt dat het er bijna niet meer af gaat, de klonten harde klei in je haren zitten en je met zout zeewater het onder je ogen er weer af mag poetsen.. Au! Maar daarna voelt je huid dan wel aan als een pasgeboren baby’tje, dus je moet er wat voor over hebben.

Het beloofde land

Helemaal zen rijden we met onze chauffeur rond zonsondergang naar Mount Nebo. De berg waar Mozes het beloofde land zag. De verhalen uit de Bijbel reiken dus verder dan alleen Israel. Super mooi uitzicht op het Marsachtige landschap.

Verder vermaken we ons in Madaba met eten in het – volgens de hosteleigenaar – lekkerste restaurant van Jordanië en shisha (waterpijp). Madaba staat voornamelijk bekend om haar mooie mozaïeken, maar we hebben helaas geen tijd meer om ze te bekijken. Jammer. Ach ja, de Wadi Mujib en Dode Zee hadden ons al zo verwend met mooie indrukken! We zijn pas een paar dagen in Jordanië, maar we genieten volop!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop Manuels schreef:

    Wat weer een mooie belevenissen en foto’s. En die 2 mooie zwarte pieten van de modder daar moet je wel van opknappen.
    Fijn dat het jullie allemaal goed bevalt en veel plezier weer.
    Tot de volgende belevenis.
    xxxPaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s