Port Antonio


Port Antonio is de eerste plaats waar het toerisme in Jamaica is begonnen. Het gekke is alleen dat het helemaal niet zo toeristisch is. Men gaat naar de stranden van Negril en de cruiseschepen leggen aan in Montego Bay en Ocho Ríos, dus Port Antonio is nog lekker laid back en ongerept. 

Omdat we niet in Port Antonio zelf wilden verblijven, verbleven we 10 km verderop in het minidorpje Fairy Hill aan zee. We zijn inmiddels al aardig bedreven in het reizen met de lokale route taxi’s. Het is genieten met 9 anderen in een auto (ja, echt!) of 19 mensen in een minivan. En als je tussendoor ook nog een briefje in je zak gestopt krijgt met iemands nummer erop en de vraag of je ‘m wil bellen, kan je dag toch helemaal niet meer stuk?! 

Bamboo raften

De reden dat ik naar Port Antonio wilde, is voor de #1 op mijn Jamaicaanse bucketlist: bamboo raften over de Río Grande! Via ons guesthouse vonden we Captain Mark, die ook Johnny Depp en Rihanna op zijn bamboevlot zou hebben gehad. Of dat waar is, weet ik niet, maar een leuke man was ’t wel. Al zingend vaarde Mark ons op zijn bamboevlot de rivier af, dwars door de prachtige natuur. Alles is zo mooi groen na het regenseizoen en we zagen prachtige vogels! Helemaal alleen op de rivier, heel bijzonder. En met 2 regels uitleg mocht ik van Mark zelf ook nog even als volleerd vlot-kapitein een stukje varen. Zo gaaf! 

Handen schudden met de coronel van Moore Town

’s Middags zijn we naar Moore Town gegaan, het dorp dat bekend staat om de cultuur van de maroons. Het cultureel centrum was helaas gesloten, maar de jongen die ons erheen bracht liet ons kennis maken met de coronel (soort hoofd van de gemeenschap), dus hebben we hem even de hand geschud en met hem gepraat om ons respect te tonen. Hij wist veel te vertellen dus weer veel geleerd. Momenteel is de begraafplaats vol, dus de hele community was bezig met het aanleggen van een tweede kerkhof. 

Blue Lagoon en Winnifred Beach

Ook zijn we nog even naar Blue Lagoon (intens blauw meer), Boston Bay en Winnifred Beach (mooie strandjes) gegaan. Helaas is het weer in Port Antonio al een paar dagen slecht vanwege orkaan Otto in het Caribisch gebied, dus we hebben niet gezwommen of gezond.Wel kwamen we de Hongaar nog tegen die we hadden leren kennen in Kingston, dus hebben we gezellig samen gegeten. 

Reach Falls

Jamaica heeft enorm veel watervallen, groot en klein. Na de YS Falls bij Negril waren we ook wel benieuwd naar de Reach Falls, dus gingen we er samen met een Engels stel uit ons guesthouse en hun ouders heen. Deze watervallen waren weer heel anders. Kleiner, maar zo mooi gelegen in de natuur. Het voelde echt als een geheim paradijsje, er was bijna niemand! Heerlijk gezwommen (kouddd)!

En helaas zit onze tijd in Jamaica er alweer bijna op, dus voordat we teruggaan naar Montego Bay voor onze vlucht, maken we nog één tussenstop in Ocho Ríos, een toeristische plek voor cruiseschepen. Just to see what it’s like..


2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop Manuels schreef:

    Weer een goed verhaal met hele mooie foto’s. Maar inmiddels weer heelhuids thuis met een behoorlijke vertraging.
    xxxPaMa

  2. Ellie en Geer schreef:

    Fijn dat je zo genoten hebt van de mooie natuur op dit bijzondere plekje op aarde. Ook van de mensen in het land en hun gebruiken. Liefs en tot gauw

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s