Sail, eat, snorkel, repeat in Negril


Vanuit Montego Bay zijn we in een uur met de Knuttsford bus naar Negril gereden, dé strandbestemming van Jamaica. Wel weer een rib uit ons (backpackers)lijf, want alles is hier duur! Je betaalt zo 30 dollar pp per nacht voor een simpele hotelkamer, hostels met een goedkoop bed op een dorm kennen ze hier niet echt. Maar ach, you only live once!

Catamaran tocht en cliff divers

In Negril konden we vanuit ons Travellers Beach Resort zo het prachtige Seven Mile Beach op lopen. Een – de naam zegt het al – ‘seven-mile-lang’ wit zandstrand. Ook hebben we een dagje met een catamaran gezeild en gesnorkeld. Niet veel bijzonders gezien, maar ja, ik ben dan ook verwend wat dat betreft. Wel een mooie rog gezien (helaas geen foto) en de bekende gekleurde vissoorten. Aan het eind van de dag naar de kliffen gezeild en de zogenaamde cliff divers bewonderd. Jochies van een jaar of 12, die als aapjes in 10 seconden de hoge kliffen omhoog klimmen en er vervolgens weer vanaf springen. Wow, respect mon. 

Respect mon

Dat respect mon hoor je hier trouwens de hele dag. Werkelijk elke Jamaicaan wil een praatje met je maken, de ‘box’ doen als teken van respect omdat je interesse in ze toont. Ze proberen allemaal je aandacht te trekken en het lukt ze ook nog. Soms word je er gek van, maar het is ook interessant om hun verhalen te horen. Zo ontmoetten we een prachtige man, en in ruil voor een foto wilde ik wel even naar zijn shop komen kijken. De shop bleek alleen een klein hutje te zijn met wat schelpen en zelfgemaakte spullen. En wat was ie gelukkig met z’n bananenpapje en al dat ‘niks’ in z’n huisje. De Jamaicanen lachen altijd (en meestal met 2 of 3 tanden)! Prachtig!

Vrolijk van de ganja

En misschien is het wel de ganja die de Jamaicanen zo vrolijk maakt. De hele dag door, in een restaurant, op straat of op het stand, ruik je marihuana. Ik zou er zelf bijna high van worden. 

Anyway, we vermaken ons hier helemaal prima! Ook nog een paar leuke Amerikanen ontmoet en een gezellig Londens stel waar we wat mee zijn gaan drinken bij Rick’s cafe, een bekend café aan de kliffen. Maar na al dat bruinbakken willen we nu graag iets ‘doen’, dus gaan we morgen naar de volgende bestemming: Treasure Beach. Dat klinkt toch veel actiever…?!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop Manuels schreef:

    Het ziet er allemaal weer mooi en gezellig uit.
    Fijne reis nog en geniet.
    xxx PaMa

  2. Ellie en Geer schreef:

    Het ziet er allemaal heeel relaxed uit daar. Behalve de “aapjes” aan de rots.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s