Fietsen door Vientiane


Na 4 uurtjes in de bus vanaf Vang Vieng kwam ik aan in Vientiane. Dit keer geen slingerende rit door de hoge bergen, maar dwars door het vlakke landschap met allemaal prachtige villa’s. Ik vraag me af wie daar allemaal in wonen.. 

Fietsen

Vientiane is de hoofdstad van Laos. Ondanks dat ik vaak ‘saaie stad, meteen doorreizen’ had gehoord, leek het me toch leuk om wat sight seeing te doen. Dus huurde ik als echte Nederlanders samen met Remke, Nicolien en de Ierse Aysling een fiets. Zo fietsten we naar de That Dam, waarvan men gelooft dat er vroeger een zevenkoppige draak in woonde. Naar de Patuxay, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. En naar de What That Luang, de gouden stoepa die de stad zo kenmerkt. We wilden ook nog graag naar het Buddha Park, maar aangezien dat ruim 25 km buiten de stad ligt, besloten we maar de bus er naartoe te pakken. Altijd fijn om even bij te slapen in de bus. 

Aerobics

En na al dat fietsen in de hitte stond er nog meer exercise op het programma. Elke dag worden er om 18.00 uur aan de boulevard langs de Mekong gratis aerobics lessen gegeven. Lachen! Prachtig, bij ondergaande zon in de buitenlucht. Maakt ’t sporten wel 10x zo leuk! Dus fijn tussen ruim 100 locals een uurtje blij op en neer staan hupsen. ’s Avonds nog nieuwe Nikies voor een tientje gekocht op de night market en toen was het weer tijd voor een moesson buitje, dus verder de hele avond bevroren in een restaurant gezeten vanwege de airco.

Verder is er niet zoveel te doen en te zien in Vientiane en dus wordt het weer tijd om door te reizen naar het zuiden. Omdat dit een rit van 12 uur wordt, heb ik besloten de nachtbus te pakken. Dus overdag me nog vermaakt met lunchen in de Joma (een restaurantketen), bezoekje aan de Sisaket tempel en maar weer eens een full body oliemassage. Dit vrouwtje had het duidelijk eerder gedaan, want haar stevige handjes kneedden de spieren zowat los van m’n lichaam. Wat me bracht op het grappige idee dat Aziatische meisjes hier volledig bedekt met sokken, spijkerbroek en lange mouwen gaan zwemmen, maar er niet voor terugdeinzen om vol passie een blote bil te masseren. 

Anyway, vanavond tijd voor de nachtbus dus. Ik hoorde dat je met z’n tweeën op een heel smal bedje doorbrengt, dus benieuwd met welk Azitisch mannetje ik de nacht zal gaan doorbrengen haha. 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop schreef:

    Het fietsen lukt nog steeds maar lijkt me wel vermoeiend in die vochtige warmte ff sporten op het strand en een fijne massage dan kun je er weer tegen.
    Nu nog lekker een bed maatje in de bus en dan gaan die 12 uren ook weer voorbij.
    Hele mooie foto’s weer. Fijne reis met de bus.
    xxxPaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s