Pura vida in San José


Pura Vida. Dat is wat de Costa Ricanen tegen iedereen zeggen. Het betekent zoiets als ‘pluk de dag’, want hoe weinig je misschien ook mag hebben in het leven, jouw leven kan altijd nog fortuinlijker zijn dan van een ander. Dus geniet ervan en leef de pura vida lifestyle. 

Eigenlijk was de overnachting in San José alleen bedoeld om daarna door te reizen naar La Fortuna. Echter wilde Sanna ’s ochtends nog graag schoenen gaan kopen voordat we de vulkaan zouden gaan beklimmen. Dus besloot ik om de ochtend te gebruiken om toch maar een kijkje te nemen in de (gevaarlijke) hoofdstad van Costa Rica. 

Speeddaten met San José

Gevaarlijk tussen haakjes, want ik voelde me er best veilig met de policía turística (toeristen politie) op straat. Maar goed, die zal dan ook wel nodig zijn, want San José staat bekend als een stad waar veel criminaliteit voorkomt. Heb dus ook niet de slechte wijken opgezocht, maar een paar uur door het centrum gewandeld. Het dagelijkse pura vida Costaricaanse leven opgesnoven en mezelf getrakteerd op een cheesecake in parkjes als Parque Central, Parque Morazán en Parque España. Gestruind door de smalle straatjes van de Mercado Central, wat erg op een Marrokaanse souk lijkt met kraampjes met vis, vlees, groenten, kleding etc. Mooie gebouwen bekeken zoals het Teatro Nacional (theater), Edificio Metálico (gebouw uit 19e eeuw dat destijds voorgefabriceerd werd in België en nu als school dient) en Casa Amarilla (een geel gebouw wat nu het Ministerie voor Buitenlandse Zaken is).

Heerlijk om even alleen te zijn, aangezien ik continue mensen om me heen heb gehad sinds ik het vliegtuig uit stapte in Panama. De paar uur waren precies genoeg om toch een indruk te krijgen van de stad! En het is best een positieve indruk. Vooral vanwege de winkeltjes waar men met een microfoon bij de ingang staat de bléren om de ‘promotie van de dag’ aan te kondigen, love it! Pura vida.

Rode taxi’s
Straatbeeld
Plaza de la Cultura
Teatro nacional
Parque Central
Mercado Municipal
Mercado Municipal
Hard to think of pura vida..
Winkeltje
Loterij
Parque Morazán met zijn Templo de la Música
Edificio metálico uit 1890, nu een school
Parque España
Casa Amarillo
Straatbeeld
Barrio Amón

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop schreef:

    Pluk de dag is ook mijn motto heb je in ieder geval San Jose ook gezien en even op jezelf geweest.

  2. Ellie en Geer schreef:

    Mooie foto van die moeder met kind tussen de duiven. Apart hè voor het eerst alleen op pad. Xx ellie en geer

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s