La Fortuna en vulkanen Arenal & Chato


Na m’n ochtendje sight seeing in San José samen met Sanne via San Carlos de bus genomen naar La Fortuna. Na 5 uur kwamen we aan in ons hostel, Arenal Backpackers Resort. En zoals het woord al doet vermoeden, compleet met tuin, zwembad, bar etc. Super chill!

Arnhem meets Arnhem

En natuurlijk meteen weer aan de praat met andere reizigers, waaronder dit keer de Nederlandse Kirian. Wat blijkt: ze is opgegroeid in Arnhem en ik heb les gehad van haar moeder op de Pabo, zo toevallig! En uiteraard hadden we nog meer gezamenlijke kennissen en vrienden op Facebook haha.

Fish spa op de top van de vulkaan

Fortuna is een stadje dat bekend staat om de vulkaan Arenal, die vanaf elke straat machtig mooi op de achtergrond overal bovenuit steekt. Nadat hij 4 eeuwen als inactieve vulkaan was beschouwd, vond in 1968 ineens een uitbarsting plaats waarbij verschillende dorpen verwoest werden. Tot 2010 is ie actief gebleven en kon je ’s nachts de gloeiende rotsblokken naar beneden zien glijden. Nu kan dat helaas niet meer. De vulkaan beklimmen kost je 12 uur en waarschijnlijk 10 jaar van je leven, dus besloot ik de kleinere vulkaan die ernaast ligt te beklimmen, de Cerro Chato. Het meisje van de receptie waarschuwde me dat je wel fit moet zijn, en dat klopte.. Het pad liep dwars door het regenwoud en de klim omhoog was zwaar. Het was echt letterlijk klimmen: grote stappen omhoog over boomwortels. Daarna een stuk afdalen en zoals het hoort in een regenwoud in het regensizoen, begon het te regenen. Het pad werd dus super modderig en glad en je moest echt met handen en voeten naar beneden. Na de afdaling kwamen we bij het kratermeer, dat ontstaan is door de regenval in de krater. Daar heerlijk gezwommen, zo’n verademing na de zware hike en weer vrij van alle modder. In het meer leefden zowaar kleine visjes, dus we kregen er een gratis fish spa bij. Wel 100 visjes tegelijk die aan de dode huidcellen op m’n benen, rug en armen knabbelden.

Waterval en hot springs

Daarna weer een zware hike naar de andere kant van de vulkaan en aan de andere kant de afdaling. Onderweg kwamen we nog langs de Catarata waterval. Hier kon je ook zwemmen, maar met een natte bikini en kleren, verstopt in m’n poncho voor de harde regen, overal modder en met 10 steekvliegen op m’n benen heb ik dat maar even overgeslagen. Helemaal uitgeput gingen we aan het eind van de dag nog naar een frog pond, en jaaa ik heb de red-eyed frog gespot, de kikker waar Costa Rica bekend om staat! Daarna nog naar de hot springs gegaan, oftewel natuurlijke heetwaterbronnen waarin het water ongeveer 36 graden is, opgewarmd door de vulkaan. Het was al helemaal donker, met zaklampjes naar beneden, met z’n allen zitten in een warme stromende rivier. En onder het genot van een cocktail kregen we ook nog een natuurlijke mud facial, een gezichtsmaskertje van modder. Alweer een spa gevoel! Wat een fantastische plek, zo romantisch! Had er wel dagen kunnen blijven zitten. Omdat de groep zo super leuk was, zijn we ’s avonds nog met z’n allen gaan eten. Echt een fantastische dag! And I’m getting super fit, na 26 km fietsen in Puerto Viejo, 11,5 km hiken in Cahuita en nu weer een hike naar de top van een vulkaan 🙂

En tot slot afscheid genomen van travel buddy Sanna, want die wilde nog een paar dagen in La Fortuna blijven. Maar meteen ook alweer nieuwe vrienden gemaakt tijdens de vulkaan hike met Wayne en Yasir uit Londen en Marie uit Canada, waar ik morgen mee naar Monteverde ga.

Terug naar Panama

De tijd begint nu een beetje te dringen, dus werd het tijd om te gaan regelen hoe ik weer terugkom naar waar ik begon: Panama City. Vanaf daar vertrek ik weer naar Nederland. Van Costa Rica terug naar Panama City kost me meer dan 24 uur met de bus en iedereen raad het me sterk af. Dus heb ik maar een vlucht geboekt. 135 euro, uurtje vliegen, leek me beter. Wel een heel gedoe, want de website van Air Panama werkt niet, maar een lieve jongen van de receptie van het hostel in San José heeft me geholpen met bellen en mailen etc. Dus dat is geregeld! Nu nog even genieten van de laatste dagen.

Having so much fun!image


Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop schreef:

    Wat een toeval om die Kirian tegen te komen daar. Voor de rest wel een heftige trip welke je hebt gemaakt best wel zwaar zeker in die weersomstandigheden daar maar ook dat is weer goed gegaan en het heeft prachtige foto’s opgeleverd.

    PaMa xxx

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s