Bocas del Toro


Aaand.. back in paradise again. Vanuit Boquete ben ik samen met Celien naar Bocas del Toro gegaan, een eilandengroep aan de Caribische kust in het noorden van Panama. 

Eiland hoppen

We besloten op Isla Colón (het hoofdeiland) te verblijven vanwege alle gezellige barretjes en restaurantjes. De volgende dag hebben we een taxiboot voor onszelf geregeld die ons de hele dag heeft rond gevaren. Eerst stopten we bij Red Frog Beach op Isla Bastimentos, het rustigere eiland. Het eiland staat bekend om zijn kleine rode kikkertjes die je er kunt zien, maar vanwege het toerisme is het erg moeilijk om ze te spotten. We zagen ze dus helaas niet. Wel een luiaard met een baby luiaard in de boom! Jeej, m’n eerste dier in Panama haha. Alleen hoog in de boom, dus je kon ze niet zo heel goed zien. De rest van de middag heerlijk geluierd op het prachtige strand en daarna nog naar Punto Hospital gegaan, een plek waar je mooi zou kunnen snorkelen maar dat viel flink tegen. Blijkbaar kun je er alleen mooi duiken maar met snorkelen zagen we niet veel meer dan zand met een paar visjes. De volgende dag zijn we met de taxi naar Bocas del Drago, een strand op Isla Colón, gegaan. Dit strand staat bekend om zijn zeesterren die je er kunt zien. Ik zag er twee, maar ik had er al honderden gezien op San Blas. I Guess I’m getting spoiled..

Nachtleven

Verder hadden we een superleuk hostel waar we veel leuke mensen hebben ontmoet. Twee superaardige jongens uit Israel (alweer, ik moet toch maar eens naar Israel..), Yonathan en Orhan. Ze hadden een super grappig kaartspel bij zich, Jungle speed, wat we de hele avond hebben gespeeld. Ook nog meegedaan aan een pub crawl en dus het nachtleven op Isla Colón een beetje verkend. Een pub crawl, je weet wel, waarbij je in elke bar een shotje alcohol krijgt. Voelde me wel weer heel even 18, maar aangezien ie-de-reen me hier toch steeds rond de 21 schat, besloot ik toch maar mee te doen. Volgende avond samen met de Israeli’s, Marina (Brazilie), Alex (VS) en een super gaye Panamees alweer Jungle speed gespeeld en gaan stappen. Pff, heb nu wel wat slaap in te halen!

Spaans, Amerikaans? Nederlands! 

Oja, en het is zo fijn om m’n Spaans weer een beetje op te kunnen halen! De eerste dagen was het nog wel even lastig, ook om weer in het Engels komen, maar nu switch ik net zo makkelijk tussen beide talen. Heb al twee keer gehad dat de Panamezen denken dat ik uit Spanje kom, ‘omdat ik zo’n Spaans accent heb’. En gisteravond vroeg een Amerikaan uit Phoenix of ik ook uit The States kwam, ‘want ik sprak zo perfect Engels’. Wow. Een mooier compliment kun je me echt niet geven. Dus voel me helemaal happy hier. Ik hou zo van dit internationale sfeertje..!

Time to say goodbye

Verder moest ik helaas afscheid nemen van m’n reismaatje Celien. Ze gaat een week vrijwilligerswerk doen bij Floating Doctors. Het klikte supergoed en voelde alsof we al jaren vriendinnen waren, ondanks het leeftijdsverschil van 10 jaar (!). Even een lastig momentje dus, maar nu weer alleen verder. En naar een nieuw land, want ik ben ‘aan het einde’ van Panama gekomen, dus morgen steek ik de grens over naar Costa Rica! Hopelijk ga ik daar wat meer dieren spotten, want dat heb ik nog wel een beetje gemist in Panama..

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Ans en Joop schreef:

    Mooi verhaal en foto’s weer, jammer dat je afscheid neemt van Celien maar die gaat daar goed werk verrichten gerelateerd aan haar opleiding veel succes daar mee Celien. Jij gaat weer op doorreis naar Costa Rica en zal daar of onderweg weer reisgenoten treffen.
    Veel plezier en succes.
    PaMa xxx

  2. Ellie en Geer schreef:

    Mooi foto’s. Veel plezier op Costa Rica. Op zoek naar leuk reisgezelschap en nog wat dieren spotten! Xx ellie en geer

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s