Lost in paradise in San Blas


Picture this. Een klein eilandje met wit zand, felblauwe zee en supergroene palmbomen erop. Een indianenfamilie die eten voor je kookt, terwijl je ligt te zonnen op ’t strand of met je snorkel de honderden gekleurde visjes achterna zwemt. Oftewel, je Windows bureaublad achtergrond.

Dat is zo ongeveer waar ik de afgelopen dagen heb gezeten! Jaloers?

Picture this.. Je bent de eerste dag, ondanks veelvuldig smeren, al enorm verbrand en zo rood als een kreeft. Alles doet zeer. De houten bootjes die je naar het volgende eilandje brengen knallen zo hard over het water, dat dat ook niet mee helpt. Je snorkelt voor de zekerheid maar met lange mouwen en een lange broek aan. ’s Nachts stormt het en wordt je gezicht nat van het water dat door je hut naar binnen druppelt. Je gezicht kan de hitte na 2 dagen in Panama al niet meer aan en begint een vreselijk nare uitslag te vertonen in je gezicht met ontstekingen, witte bultjes en pus. Je kunt 3 dagen niet douchen, je knotje blijft recht op je hoofd staan op het moment dat je het elastiekje eruit haalt en je loopt al die tijd al alleen in je bikini. Nog steeds jaloers? (Dit is overigens vooral een note to self voor als ik weer in Nederland ben en wegdroom bij het idee dat ik op een onbewoond eiland woon..).

Eiland hoppen

Goed, de afgelopen dagen ben ik dus naar San Blas gegaan. Een eilandengroep van 365 eilandjes in de Caribische zee, voor elke dag van het jaar één. De eilandengroep valt onder autonoom gezag van de Kuna Yala indianen. Het hoort bij Panama, maar ze hebben hun eigen regels en dus moesten we ons paspoort laten zien. De eilanden zijn verdeeld in communities en elk eiland heeft zijn eigen Kuna Yala indianenfamilie. Samen met Celine en Simon die ik in Panama City had ontmoet, verbleven we op Isla de Iguana. Elke dag brachten de indianen ons naar een ander prachtig eilandje, waaronder Pelicano, Chichime, Perro Chico (snorkelen rondom een scheepswrak!) en Saltas (honderden zeesterren om me heen!). Ook zijn we nog bij een natural pool geweest: een zandbank waarop je kunt staan middenin de oceaan! Heel even voelde ik me Jezus en kon ik over water lopen. Tussendoor hebben we ons vermaakt met kokosnoot stoten (waaruit bleek dat ik in Nederland nog wat extra bodypump-lesjes nodig heb..), chillen in een hangmat en gekke video’s maken. ’s Avonds hebben we ons vermaakt met Bussen, een of ander drankspel dat ik niet kende, maar supergrappig was. Er was ook nog een Nederlands, Zwitsers en Tjechisch stel, waar we het heel goed mee konden vinden. Echt een onwijs leuke trip met de mooiste tropische eilandjes die ik ooit gezien heb tot nu toe!

Dancing on a rooftop

Heb het dus enorm naar m’n zin. Vanaf dat ik ben aangekomen ben ik nog geen minuut alleen geweest. Dat solo backpacken bevalt me wel 🙂 Nu weer terug in de bewoonde wereld van Panama City met een douche! M’n hitte-allergie in m’n gezicht trekt gelukkig een beetje weg (geloof me, het was echt heel naar..). Op dit moment maak ik me meer druk om de 100 muggenbulten, maar ook dat overleven we wel weeer.

Gisteravond ben ik samen met Celien, Simon en Fardau & Niek, het Nederlandse stel dat we op San Blas ontmoet hadden, gaan stappen in PC. Echt een onwijs mooie plek gevonden: de Tantalo rooftop bar bevindt zich, zoals de naam al doet vermoeden, bovenop een dak met uitzicht op de verlichte skyline van PC. Salsa, bachatamuziek en reggaeton. Geluksmomentje! De anderen wilden me wel eens zien dansen dus koppelde Celien me aan de jongen die net een salsashowtje had gegeven, waarna ik dus zelf met hem ook nog even een ‘showtje’ heb gegeven voor het publiek. Haha, te leuk. How I missed this!

Ik hoop dat ik jullie met de afgelopen twee berichten een beetje gerust heb kunnen stellen. Ik leef dus nog en heb het echt fantastisch. Op naar de volgende bestemming!


  
  
  
  
  
  
  
  
  
image

image

image

image

image

image

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. Joop Manuels schreef:

    Ziet er geweldig mooi uit daar fijn dat het je goed bevalt hopelijk weer gauw herstelt van het verbranden.
    Veel plezier nog groetjes PaMa

  2. Ellie & Gerard schreef:

    Fijn om te lezen dat je het zo naar je zin hebt. Ik hoop dat je huid weer snel kan herstellen. We genieten mee van je mooie foto’s! Liefs Ellie en Geer.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s