Walvissen in Hermanus & wijn in Stellenbosch


Het winterseizoen heeft veel voordelen, waarvan het spotten van walvissen langs de hele kust er één van is. Hermanus schijnt hiervoor the place to be te zijn, dus hebben we het de hele reis expres een beetje uitgesteld. Maar nu dan eindelijk!Hermanus is verder een vrij saai vissersdorpje. Alles draait hier om het spotten van de walvissen. Het was dan ook een hele opgave om een tour te vinden waarbij ze nog een plekje vrij hadden, maar de aanhouder wint.

Walvissen spotten
’s Ochtends gingen we met een boot (en een hele groep toeristen in oranje zwemvest) de oceaan op. Een half uurtje varen en een aantal zeehondjes verder was het dan zover: de eerste walvis! De Southern right whale, om precies te zijn. Niet de mooiste soort in mijn ogen, want ik had af en toe een beetje moeite met inschatten welk deel van de walvis ik nou zag. Ze hebben allemaal hele lelijke witte aangroeisels op hun huid, wat verbrande plekken bleken te zijn van de zon. Maar misschien had ik ook iets teveel de orka uit Free Willy in m’n hoofd. Desalniettemin een supertoffe ervaring! Ze kwamen echt naast de boot, dus we hebben ze heel goed kunnen bewonderen.

Wijnproeverij in Stellenbosch
Omdat er verder in Hermanus niet zo veel te doen is, zijn we daarna doorgereden naar Stellenbosch. Een gezellige studentenstad, die vooral bekend staat om de vele wijnranken (en dus lekkere wijntjes). We hadden alleen geen idee welk wijnhuis goed zou zijn, dus gingen we voor de grappige naam Knorhoek. Heerlijke wijnproeverij gehad! Omdat ik in Nederland alleen verder nooit rijd, was ik even vergeten dat je na een wijnproeverij eigenlijk niet meer in de auto moet stappen! Zeker niet als ze wijnproeverijen van 5 wijnen voor € 1,50 aanbieden! Maar goed, op de fiets naar huis was geen optie, dus we hebben de eindbestemming gehaald zullen we maar zeggen 🙂

Alleen met de penguins in Bettiesbaai
Vervolgens was het tijd voor het volgende bucketlist dingetje: penguins kijken in Bettiesbaai! Dit staat ook nog wel op het programma als we eenmaal in Kaapstad zijn, maar in Bettiesbaai schijnt het wat minder toeristisch te zijn en dus besloten we om er toch maar naartoe te rijden. We kwamen alleen door de lange reis pas na sluitingstijd aan. De teleurstelling was eindeloos, dus begonnen we ons af te vragen hoe erg het zou zijn als we gewoon illegaal over het toegangshek zouden klimmen… Zo gezegd zo gedaan. En het was fantastisch! Een hele penguinkolonie met duizenden penguins aan het strand. Wat een ontzettend lieve, grappige beestjes! My dream came true. Totdat er ineens een man keihard tegen ons begon te schreeuwen dat we daar helemaal niet mochten komen, dus hebben we maar vriendelijk geknikt en zijn we snel onze weg terug geklommen over alle hekjes… Oeps! Maar goed, helemaal alleen met de penguinkolonie, dat kunnen niet zoveel toeristen zeggen. Priceless. 

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s