Tsitsikamma NP & de Tuinenroute


Vanuit Storms River zijn we de volgende dag naar het Tsitsikamma NP gegaan. Geen safaripark, maar weer eens iets totaal anders: bossen, rivieren en de Indische Oceaan.In het park hebben we de hike naar de suspension bridge gemaakt, oftewel de hangbrug over de Storms River (juist, het plaatsje waar we hiervoor waren, maar dan nu de rivier). Een supermooie plek! Onderweg kwamen we ook weer een nieuwe diersoort tegen: de welbekende Zuid-Afrikaanse dassies! Wat een schattige beestjes.

Kajak & lilo
’s Middags zijn we in het park meegegaan met de tocht ‘kajak & lilo’. Wetsuit aan, kajakinstructie volgen en gaan met die banaan! De zee op, over de hoge golven in de branding op weg naar de rivier. Na wat gescheld en gevloek (tja, hoort erbij als je met z’n tweeën in zo’n ding zit) kwamen we dan eindelijk bij de rivier aan en konden we door de prachtige bossen kajakken. Na een tijdje werd de canyon echter te smal, dus stapten we over op de lilo: een soort groot surfplankje waar je met je bovenlichaam opligt en zo met je armen jezelf voort kan peddelen. Maar koudddd! Het water is in deze tijd van het jaar superkoud dus je handen vriezen er bijna af. Maar het was zo mooi in de canyon, dat maakte alles goed! Heel tof om te doen, echt een superleuke dag gehad.

Oog in oog met een cheetah
De volgende dag zijn we aan weer een nieuw stukje ZA begonnen: de Tuinenroute. Veel backpackers kiezen dit stuk van het land tijdens hun reis, dus we waren heel benieuwd. Eerst naar Plettenberg Bay/Crags gegaan, waar we naar de Tenikwa opvang voor roofdieren zijn gegaan. En daar zagen we dan eindelijk de #5 van de big five: de luipaard! Maar goed, in een opvang telt ie natuurlijk niet. Helaas hebben we deze diersoort, ondanks onze vele safari’s, niet in het wild kunnen spotten en moeten we het tijdens onze reis dus maar met de ‘big four’ doen. Verder zagen we nog wilde katten, rooikatten, vaalboskatten en tierboskatten. En we mochten samen met onze gids in het verblijf van de cheetah! Supereng, nooit geweten dat dat kan. Maar de cheetah schijn je, in tegenstelling tot een leeuw of luipaard, prima te kunnen benaderen omdat ze vrijwel nooit mensen aanvallen. Heel bijzonder om op 2 meter afstand te staan en het dier vrij rond te zien lopen. Zo mooi! Daarna nog naar Monkey Land gegaan, een soort Apenheul.

Koud, kouder, koudst..?
Daarna nog naar Knysna gegaan, waar we eigenlijk alleen overnacht hebben. We wilden nog naar Wildernis NP gaan, maar omdat we geen zin hadden om in de regen te gaan hiken of om met een jas aan op het strand te liggen, hebben we die ook maar overgeslagen. We vinden de Tuinenroute dus een beetje saai. Maar misschien komt dat omdat we afgelopen weken al onwijs verwend zijn met alle toffe activiteiten die we gedaan hebben en mooie plekken die we gezien hebben. En dit koude, regenachtige weer werkt natuurlijk ook niet echt mee. Waarschijnlijk is de Tuinenroute in de zomer een stuk leuker en kun je veel meer ondernemen.

We besluiten daarom maar om wat eerder dan gepland naar onze volgende bestemming door te rijden: Hermanus. Hopelijk wordt het daar nog een beetje zonnig weer.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s