Nog meer safari in Hluhluwe NP, iSimangaliso NP, St Lucia & Durban


Na Swaziland zijn we opnieuw de grens over gegaan om weer terug te keren naar Zuid-Afrika. Genoten van mooie tafereeltjes bij de grenspost.. een douanier in uniform staat buiten bij z’n auto, loopt naar een boom, haalt daar een fles sterke drank tevoorschijn in een tasje, neemt stiekem een paar slokjes, verstopt de fles onder z’n kleding, loopt naar de overkant naar een andere auto, deelt daar de fles met z’n vriend, loopt weer terug en verstopt de fles weer in de boom. Pff, en dat loopt in uniform..

Nummer 4 van de Big Five
Eenmaal over de grens zijn we naar het Hluhluwe NP gereden in de hoop daar de laatste twee dieren van de Big Five te spotten. En wat een geluk: al vlak na de entry gate zagen we direct het 4e dier: neushoorns! En verderop nog een paar, alleen beide keren helaas wel wat te ver weg voor een mooie foto. We zijn het hele park van noord naar zuid door gereden, maar vonden het verder vrij saai. De wegen gaan heel hoog door de bergen en het geeft prachtige uitzichten, maar het heeft op sommige plekken ook vangrails naast de afgronden, en dat geeft toch wat minder het echte safarigevoel. We besloten er dus niet te overnachten en door te rijden naar St Lucia.

St Lucia
St Lucia is een klein toeristendorpje aan de kust. Ook hier hadden we opnieuw problemen met een slaapplek vinden. Toen het alweer donker werd hadden bijna elk guesthouse in het hele dorp gehad en alles was volgeboekt. Het bleek een feestweekend te zijn, er was een lokale visserswedstrijd en weet ik al wat niet meer, dus alles zat vol. Gelukkig was er een heel lief oud blank Afrikaans echtpaar dat voor ons wel rond wilde gaan bellen. Na enige tijd hadden ze succes: bij King’s Palace hadden ze nog wel een kamer voor ons die we konden huren. Opnieuw veel te duur, maar opnieuw wel weer heel mooi. Het bleek een heel appartement voor onszelf met twee slaapkamers, keuken, zwembad etc. Fijne plek!

iSimangaliso Wetlands NP
Vanuit St Lucia zijn we de volgende dag naar het iSimangaliso Wetlands NP gegaan. Ach ja, we hebben een wild card gekocht waarmee we een heel jaar lang alle NP’s gratis in mogen, dus waarom niet? In iSimangaliso NP werden we opnieuw verwend met neushoorns en dit keer super dichtbij de auto, zelfs met een kleintje! Mooie plaatjes dus. Ook zijn we naar Cape Vidal gegaan, een mooi strand. Je schijnt er prachtig te kunnen snorkelen, maar helaas was het vloed en was de zee veel te wild (en te koud!) om te snorkelen. Op het strand wist een brutale aap ook meteen onze enige lunch – een zak chips – onder onze kleren vandaan te grijpen, dus heel lang hebben we het er niet volgehouden haha.

De volgende dag hebben we ’s ochtends nog een boottocht gemaakt over Zuid-Afrika’s grootste meer, St Lucia, maar helaas was het erg slecht weer geworden. Op een open boot met regen en wind gingen we dus vanaf de boot op zoek naar nijlpaarden en krokodillen. De krokodillen bleven bij dit regenachtige weer helaas liever onder water. Wel hebben we heel veel nijlpaarden gezien naast de boot, alleen veel meer dan hun ogen en oren boven water lieten ze niet zien.

The roadtrip isn’t over yet..
’s Middags besloten we dus maar door te rijden naar onze volgende bestemming: Durban, een grote stad aan de kust. Hier zouden we de auto inleveren op de airport, om vervolgens verder te gaan reizen met de Baz bus. Echter waren we inmiddels zo verknocht aan ons rode polo’tje, dat we de auto eigenlijk niet meer in wilden leveren (wie had dat ooit gedacht?). We belden dus naar het verhuurbedrijf om te vragen of het eventueel mogelijk zou zijn om de auto langer te houden en zo besloten we om een auto te huren tot aan Kaapstad! Wel nog even getwijfeld omdat het echt nog een heel eind is (2000 km?) en we al zoveel kilometers hebben gereden (1500 km), maar de auto geeft ons zoveel vrijheid om te gaan waar we willen, dat we toch hebben besloten om de rest ook met de auto te doen. Helaas konden we ons Polo’tje niet houden en kregen we een Nissan Almera, weer een automaat. Auto nummer 3 dus!

Durban
Vanuit de airport naar Durban downtown gereden, waar we ons niet zo veilig voelden. De sfeer leek meteen heel grimmig. Ook aan de beachfront, waar ons hotel lag. Al meteen kregen we te horen dat de auto náást het hotel parkeren niet veilig is, alleen vóór het hotel. Toen we de deur uit wilden gaan om wat te eten, werden we van alle kanten gewaarschuwd dat we alleen naar links konden lopen en absoluut niet naar rechts, want dan zouden we sowieso worden beroofd. We zijn dus maar bij een restaurant 100 m verderop gaan eten. Ook na een check bij een voorbijganger bleek het écht niet veilig te zijn om verder te lopen. Wel nog ondertussen even bij een lokale kapper binnen gelopen. Younes vond z’n haar te lang geworden en heeft dus z’n haar laten knippen voor 40 rand, 3 euro! Haha en nog goed geknipt ook.

Durban lijkt ons verder niet zoveel aan dus morgen rijden we door naar onze volgende bestemming: de Drakensbergen! Een groot berggebied, dus hopelijk wordt het niet al te koud..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Wederom een mooi verhaal van belevenissen en veel gezien weer, goed dat jullie toch verder gaan met een auto beter dan afhankelijk te zijn van de bussen.
    Fijne reis nog.
    PaMa xxx

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s