Op safari in Kruger NP & Swaziland


Het Kruger NP is het grootste natuurpark van Zuid-Afrika en dus begonnen we daar onze safaritocht. Van ‘s ochtends vroeg totdat het donker werd gingen we op safari in ons eigen Polo’tje van rest camp Letaba naar Lower Sabie.
De 30 graden was ook even erg fijn na de koude start in Johannesburg. En we hebben zo veel dieren gezien! De eerste dag al meteen twee van de welbekende Big Five: olifanten en een kudde van ruim 40 buffels, midden op de weg! Zo gaaf. De dag daarna spotten we ook de derde van de Big Five: twee leeuwen! En verderop weer twee en later nog één. Steeds super dicht bij de auto, echt heel gaaf om te zien. Helaas alleen vrouwtjes en geen mannetjes met mooie manen, dus die hopen we later tijdens onze reis nog eens te spotten. Verder spotten we ook impala’s, diverse andere soorten bokjes, giraffen, zebra’s, wildebeesten, bavianen, een struisvogel, een roofvogel, allerlei andere soorten vogels, Pumba’s (zwijntjes), nijlpaarden, een krokodil en heel veel olifanten. We hebben prachtige foto’s kunnen maken! Zo gaaf om hier weer op safari te zijn. Ondanks dat ik er al eens geweest was, vond ik het opnieuw zo gaaf om te doen! We hoopten dat we later nog eens de andere twee dieren van de Big Five zouden spotten: de neushoorn en het luipaard.

Op onze laatste safaridag werden we ’s ochtends nog verrast met een prachtig tafereeltje: een baviaan kwam naast de auto zitten met een..uh..ahum.. prachtige roze stijve ochtend… Al grappend zeiden we nog “misschien gaat ie er wel aan trekken” en ja hoor, daar ging ie! De aap begon zichzelf te verwennen, trok letterlijk drie keer en kwam toen klaar! Echt zo hilarisch om te zien, we lagen helemaal dubbel. En met het sperma nog druipend aan z’n hand at ie vervolgens weer de vruchtjes van de grond. Haha, prachtig. Vervolgens zagen we nog een olifant die er ook wel zin in leek te hebben. Het is wat met die dieren in de ochtend.. Mooie afsluiting van het Kruger NP!

Swaziland
Na een prachtige safaritocht was het alweer tijd om Zuid-Afrika – tijdelijk – achter ons te laten en reden we een nieuw land in: Swaziland. En dat leverde natuurlijk weer wat mooie stempeltjes in ons paspoort op. In Swaziland zijn we naar het Mlilwane NP gegaan, waar we in een traditioneel Swazi-huis hebben geslapen: een bee hive hut, oftewel een soort iglo gemaakt van riet en leem. Met een aangebouwd badkamertje erbij, dat dan weer wel. En ook al lijkt zo’n hutje klein, het is enorm groot van binnen! ’s Avonds ook nog even genoten van traditionele Swazi-dans en Swazi-muziek. Mlilwane NP heeft geen roofdieren, maar we zagen er wel weer opnieuw impala’s (waar we ’s avonds het vlees van hebben gegeten, best lekker!), andere soorten bokken, zebra’s, Pumba’s etc. Swaziland zelf is verder niet zo heel afwisselend: het landschap is van noord naar zuid hetzelfde. Vanwege de winter droog geel grasland, grazende koeien en geiten, wegen door de heuvels en bergen en allemaal dezelfde stenen huizen met de typische rondavels ernaast (ronde huisjes met dak van stro).

En nu is het tijd om Swaziland weer te verlaten en terug te gaan naar Zuid-Afrika voor nog meer safari!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Weer een mooi verhaal en de foto’s op fb zijn ook erg mooi.
    Fijne reis verder.

    Groetjes PaMa xxx

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s