Eilandhoppen Cycladen #1: Paros


Parikia

Na een paar uurtjes met de boot zijn we aangekomen op eiland #1: Paros! En ook meteen een paar tientjes lichter.. Tjonge, het mag dan crisis zijn in Griekenland, maar die Griekse ferry’s zijn even anders dan de 2-euro-bootjes uit Azië. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Omdat het Younes’ verjaardag was, had ik tijdens het wachten op onze kamer de barjongen even ingefluisterd of ie niet iets leuks kon klaarzetten op onze kamer. Dat kon ie wel, een fles wijn? Ja, leuk, doe maar een fles wijn. Dat is dan 22 euro. 22 euro?! Heb je niet een ballon ofzo?! Dat moest ie even gaan zoeken, maar hij zou kijken wat ie kon doen. Met als resultaat een prachtige rode hartjesballon met happy birthday erop en een heerlijke (toch nog gratis) fles wijn.

Quadje hier, quadje daar, overal quadjes, maar…
Daarna besloten we snel het dorpje Naousa in te lopen en op zoek te gaan naar een quad waarmee we het eiland konden gaan verkennen. Maar bij 35 graden en na 10 verhuurbedrijfjes weer uitgelopen te zijn, bleek dat moeilijker dan gedacht. Heel Naousa was uitverkocht. Ook geen scooters, fietsen, niks. Wanneer is er dan wel een vrij? Volgende week. Volgende week?! Bummer. Maar zo snel gaven we niet op, dus terug naar het hotel en googlen maar. Alle verhuurbedrijven op heel Paros afgebeld (lekkere rekening…), maar overal alles verhuurd. Duidelijk hoogseizoen.. Opnieuw miste ik heel even het backpacken in Azië, waarbij alles gewoon lukt bij aankomst en ze je eerder iets aanbieden dan dat je er naar moet zoeken. Toch ook nog maar wat online aanvragen ingediend en na nog een paar telefoontjes, was er dan het verlossende antwoord: er was hééél misschien een quad over in het dorp verderop, maar dan moesten we wel nú komen. Dus wij meteen met de bus naar Parikia (waar we net vandaan waren gekomen omdat de boot daar aankwam), en jaaaaaaa, daar stond ie dan: ons oogverblindende mooie kleine trage oude rode quadje. Fantastisch. Mij ging ie hard genoeg voor een eerste keer op een quad.

De dagen daarna zijn we dus lekker het eiland rond gaan touren. Nu is Paros af en toe best bergachtig, en dat vond ons quadje minder leuk. Maar halverwege afstappen, even duwen, en dan weer naar beneden, en we kwamen overal. Paros heeft supermooie echt Griekse dorpjes, precies de plaatjes die je je van tevoren voorstelt. En ook prachtige stranden. We zijn een beetje verliefd geworden op het eilandje, en hebben ons dus prima vermaakt!

Al is het echt niet aan te raden om in het hoogseizoen te gaan. Naast de dure boottochten, overvolle hotels en uitverkochte quads, moest je ook nog ’s avonds 2 uur op een tafel wachten in een restaurant. Dus tijd voor een volgend eiland, in de hoop dat het daar iets minder druk is..

 

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Gaat die altijd op vakantie als hij jarig is? Wel weer een leuk verhaal met mooie foto’s.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s