Athene


Maandag zijn we aangekomen in het ongezellige, verlaten en creepy Athene. Althans, zo leek het die avond..

Sisa
In Nederland hadden we al van Younes’ vader gehoord dat er veel zwervers en junks op straat lopen. Ook in reviews van hotels stond dat de wijk Omonia niet zo veilig en fijn is om doorheen te lopen. Toevallig zagen we ook een documentaire waarin ze lieten zien dat Athene een groot drugsprobleem heeft – steeds meer mensen raken verslaafd aan sisa, oftewel crystal meth. Maar we hebben Harlem en The Bronx in New York ook overleefd, dus we lieten ons niet tegenhouden. En eerlijk gezegd viel het heel erg mee! De stad was ’s avonds heel verlaten doordat alle Grieken in augustus massaal naar de eilanden trekken om zelf vakantie te gaan houden. Ook zie je dat de crisis Athene zeker niet overgeslagen heeft: veel gebouwen staan leeg, zijn vervallen of zelfs niet eens meer af gebouwd. Ondanks dat het er ’s avonds dus niet heel gezellig en zelfs een beetje creepy uitziet, hebben we ons er geen moment onveilig gevoeld.

Bezoekje aan de oppergod
De volgende dag hebben we heel veel gelopen en daardoor heel veel van de stad kunnen zien. In het zonnetje is de sfeer van de stad veel gezelliger, maar het was eigenlijk té warm. Nu kan ik heel goed tegen hitte, maar na een dag in de brandende zon van 37 graden zonder schaduw te hebben gelopen, had ik het helemaal gehad. Maar goed, als je een bezoekje brengt aan Athene en Zeus, moet je natuurlijk wel iets offeren. We hebben vooral alle highlights van het oude Griekenland bezocht, zoals alle opgravingen op de Akropolis, met o.a. het Parthenon, de tempel van Poseidon, de tempel van Athene en het theater van Dionysos, het Akropolis museum, de tempel van Zeus, de boog en bibliotheek van Hadrianus en de Romeinse agora. Verder hebben we ook de vlees- en vismarkt gezien (vies!), het Syntagma plein met het parlementsgebouw, de nationale tuinen, het Olympisch stadion waar voor het eerst de Olympische spelen zijn gehouden in 1896, de eerste Atheense universiteit en nog wat kerkjes. ’s Avonds hebben we nog een beetje gewandeld door het centrum in Plaka en Monastiraki.

Ondanks dat het niet de meest fantastische stad van Europa is, was het is leuk dat we Athene mee hebben kunnen pakken. Zonder Athene ben je natuurlijk niet écht in Griekenland geweest. En we hadden sowieso een bezoekje te brengen aan de god van de zee, Poseidon, om te vragen of hij het zeewater rondom de Cycladen alvast wilde voorverwarmen voor ons. Want dat is onze volgende bestemming: eiland hoppen op de Cycladen! Het eerste eiland waar we naartoe gaan is Paros, waar we nu heerlijk gaan genieten van zon, zee, strand en verse vis!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Ziet er weer allemaal mooi uit veel bezienswaardigheden maar mij te warm in die brandende zon. Veel plezier nog en wellicht ergens nog een scooter te huur tot de volgende ronde

    PaMa

  2. ellie schreef:

    Mooie foto”s van Athene! Lekker afkoelen op Paros. Groetjes Ellie en Geer.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s