Upper Manhattan & Brooklyn Bridge


Ondanks dat we ons wel thuis voelden in de Bronx, was er verder niet veel te beleven, dus zijn we de laatste dagen toch weer naar Manhattan gegaan, dit keer het noordelijke gedeelte.

Upper Manhattan
Allereerst zijn we wat Nederlandse cultuur gaan opsnuiven in Harlem, wat we natuurlijk niet konden missen bij een bezoek aan NYC. Veel Nederlandse cultuur is er echter niet meer over, aangezien het natuurlijk nu vooral bekend staat als de ‘zwarte wijk’, bekend door het ontstaan van de hiphop. Ook hier waren we gewaarschuwd voor criminaliteit, maar opnieuw voelden we ons eigenlijk prima op ons gemak en hebben we niets raars meegemaakt. We hebben lekker rondgewandeld door de wijk en de mooie townhouses bekeken. Ook liepen we nog langs het Apollo Theater, waar menig ‘zwarte’ artiest heeft opgetreden, zoals Duke Ellington, Billie Holiday en zelfs Usher. We konden er helaas niet in, want tours worden alleen aan groepen gegeven. Verder hebben we ook nog door de aangrenzende wijk Hamilton Heights gewandeld.

Brooklyn Bridge
We hadden hem al van een afstandje gezien, maar we zijn er ook nog overheen gelopen: de Brooklyn Bridge. En omdat bruggen inmiddels een geliefde plek zijn geworden voor stelletjes om hun liefde te bezegelen, besloten wij om dat in NYC op de Brooklyn Bridge te doen. We hebben een slotje gekocht, onze namen erin laten graveren en hem daar een mooi plekje gegeven, in het zonnetje, met uitzicht op Manhattan. We wilden het sleuteltje in de Hudson River gooien, maar dat zijn we vergeten haha. We kunnen dus altijd nog terug.. 😉

De laatste sightseeing
Verder hebben we nog rondgewandeld in het Meatpacking District, een wijk die vroeger bekend stond om de slachthuizen, maar nu meer een hip wijkje met veel winkeltjes en barretjes is. Vanuit daar konden we de High line op, een smal park dat als een lint door de stad loopt, omdat het is gebouwd op een oude spoorlijn. Leuk om tussen de herfstkleuren ‘boven’ de stad te lopen met uitzicht op het Meatpacking District en de vele skyscrapers er omheen. Ook hebben we nog het Flatiron building gezien, vernoemd naar zijn platte vorm, gewandeld door Union Square en Madison Square Park en de wijk Little Italy (wat eigenlijk meer een straat is). Tot slot hebben we nog een bezoek gebracht aan het Museum for Modern Art (MoMa) met werken van o.a. Picasso, Monet, Matisse, Cézanne, Andy Warhol, Pollock en jawel, Mondriaan en Van Gogh!

En daarmee hebben we wel echt alles gezien en gedaan wat we op ons lijstje hadden staan. We hebben bijna heel Manhattan door gewandeld, ons thuis gevoeld in de Bronx en kennis gemaakt met Staten Island en Brooklyn. We hebben tussen de New Yorkers geleefd, wat super leuk was om verhalen van hun te horen, tips te krijgen en nieuwe dingen te proberen die je anders niet zou doen. We zijn er helemaal klaar voor om weer naar huis te gaan en na te genieten van de stad die we móesten zien..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Ellie en Geer schreef:

    Lieve Chantal en Younes. Fijn dat jullie zo’n mooie reis hebben kunnen maken en zoveel gezien hebben. Alleen jullie thuiskomst was niet wat jullie ervan verwacht hadden. Hoop dat je het verlies van oma een plekje kan geven en toch kan terugkijken op fijne dagen samen in New York. Liefs en sterkte gewenst Ellie en Geer

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s