Central Park, Lower Manhattan & Staten Island


Het is herfst in NYC en dat was te zien: Central Park was geel, oranje, rood, bruin, paars en groen tegelijk! Zondag hebben we er heerlijk rondgewandeld. Zo mooi!

Chicago
We hadden helaas niet zoveel tijd om het hele park te zien, want ’s middags moesten we op tijd bij het Ambassador Theater zijn voor onze eerste echte Broadway show! We hadden last minute tickets weten te bemachtigen voor de musical Chicago! Ik had de musical ongeveer 13 jaar geleden in Nederland al eens gezien, maar het blijft supergaaf om nu de echte Broadway-versie gezien te hebben, en ook nog eens front row! Het was te zien dat de musical hier al lang draait (sinds 1996), want de acteurs en dansers waren inmiddels in hun thirties en forties, maar dat maakte het niet minder bijzonder.

Verder hebben we nog St. Patrick’s cathedral bezocht en op 5th avenue liepen we tegen de glass cube van Apple aan. Er bleek een waar Apple walhalla onder te zitten: een enorme winkel waar de hele productielijn was uitgestald.

Staten Island & the Statue of Liberty
Maandag zijn we naar lower Manhattan gegaan, het zuidelijke deel van de borough. Hier hebben we de South Ferry naar de borough Staten Island genomen. Een leuke rit, want we vaarden namelijk langs het Vrijheidsbeeld! Daarna hebben we nog wat rond gewandeld op Station Island, maar het is vrij burgerlijk en saai en er is eigenlijk weinig te beleven, dus zijn we al snel weer teruggegaan naar Manhattan.

Lower Manhattan
In lower Manhattan zijn we naar Ground Zero, het 9/11 memorial gegaan. Een mooie plek, maar eerlijk gezegd vond ik het ‘herdenkingsgehalte’ nog al laag. Ik verwachtte een mooie entree waar je geconfronteerd zou worden met video’s en foto’s die je stil laten staan bij wat er gebeurd is. In plaats daarvan sta je min of meer op de stoep in de rij, loop je daarna bijna een kilometer langs hekken van bouwputten en uiteindelijk kom je uit bij de twee memorial pools op de plek van de twin towers. Je kunt wel het World Trade Visitor Center bezoeken, maar dat kost dan weer entree. New York is commercieel en duur, dat merk je overal. Niet dat we dat niet verwachtten, maar toch..

Ook hebben we nog een kijkje genomen bij Wall Street, met zijn gouden bull, de Federall Hall waar George Washington tot eerste president werd verklaard en de New York Stock Exchange. Leuk om ook deze bekende plek eens in het echt te zien. Daarna zijn we naar Chinatown gegaan en hebben we heerlijk gegeten en het überhippe drankje bubble tea geproefd. Je ziet veel New Yorkers er mee rondlopen en het is helemaal hot. Het is koude thee met iets erin, in ons geval zwarte tapioca balletjes en gele pudding. Er moeten alleen nog 10 drankjes overheen gaan voordat we het lekker vinden denk ik..

Van Manhattan naar The Bronx
’s Avonds was het helaas alweer tijd om afscheid te nemen van Jacob, onze host. Hij is zaterdagmiddag naar New Jersey gegaan, naar zijn oude universiteit Princeton en had ons de sleutels gegeven van zijn appartement. Super gastvrij, maar we hebben hem na vrijdag dus eigenlijk niet echt meer gezien, alleen op maandagavond weer om afscheid te nemen. Nu is het tijd om naar onze volgende host te gaan: Mike, in the Bronx! We hebben geen idee wat we hiervan moeten verwachten. Volgens Jacob is het all black, veel homeless people en best gevaarlijk, dus we zijn heel benieuwd in wat voor een ghetto we terecht zullen komen! Maar ergens vinden we dat ook weer leuk, want als ‘toerist’ zou je daar nooit zomaar de subway naartoe nemen. Nu kunnen we het van binnenuit meemaken en ook de andere kant van New York meemaken. Want al die glitter & glamour van Midtown Manhattan hebben we nu wel gezien.

Oja, en we zijn ook nog geïnterviewd voor een of ander radioprogramma, over hoe we ons voelen als we verschillende talen spreken en welke talen we tegen elkaar spreken et cetera. We voelen ons nu helemaal New Yorkse celebrities, dat begrijp je wel..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Weer allemaal mooi ook nog een I-phone 5S gekregen bij Apple? Hopelijk is het 2e deel The Bronx ook aantrekkelijk om te zien. Nog fijne dagen daar bij je nieuwe host.
    PaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s