Bezoek, Córdoba, día de la cruz, Salobreña


Córdoba, mezquita

De afgelopen weken ben ik heel druk geweest, met de studie, met veel leuke dingen en ook vooral veel bezoek! Wat gaat de tijd nu ontzettend snel…

Younes
Eind april kwam Younes voor de tweede keer langs, dit keer voor tien dagen! We hebben dus volop genoten samen en dit keer veel ondernomen. De eerste dag hebben we geshopt in Málaga en zijn we aan het eind van de middag naar Granada gegaan. Helaas was de bus voor de eerste uren uitverkocht waardoor ik mijn flamencoles moest missen en Younes dus niet kon kijken, maar niet getreurd, want ik had een verrassing voor hem: kaartjes voor een flamencoshow! Hij had zoiets nog nooit gezien en vond het erg leuk en indrukwekkend. Gelukkig kon hij die week erop nog bij mijn andere flamencoles komen kijken, al was dat ná de show natuurlijk een beetje een anticlimax..
In het weekend zijn we een dagje naar Córdoba gegaan, waar we de Mezquita hebben bezichtigd: een grote oude moskee die goed bewaard is gebleven en waar de katholieken een kerk in hebben gebouwd. Mooi contrast tussen de rood-witte boogjes op de pilaren in de moskee en al het goud rondom de altaren in de kerk. Ook hebben we door de judería, de oude Joodse wijk, gewandeld. Zondag gingen we naar het Alhambra – althans, een poging tot. Omdat de kaartjes de vorige keer dat Younes hier was uitverkocht waren, had ik dit keer van tevoren kaartjes gekocht. Helaas had ik de slechtste dag uitgezocht die maar kon, want het regende keihard en was 12 graden. We hebben in de zeikende regen en zonder uitzicht de hoge torens van het Alcazaba, het oude gedeelte, bezichtigd, maar aangezien we het Generalife (de tuinen) toch niet konden bekijken en we een paar uur later het Nazaries paleis pas inmochten, besloten we – steenkoud en inmiddels helemaal doorweekt – om maar weer naar huis te gaan en het paleis maar te laten zitten. Eigenlijk hadden we dus voor niks kaartjes gekocht voor 30 euro, want we hadden alleen de gratis gedeelten gezien, waar we een paar dagen later nog maar een keer naar terug zijn gegaan voor de foto’s.
De 30e was het natuurlijk tijd om een feestje te vieren, vanwege onze nieuwe koning! Dus ook hier in Granada hebben we Koninginnedag gevierd, op een feestje met alle Nederlandse studenten. Verder waren we nog uitgenodigd voor een etentje door de Algerijnse Ibrahim, de eigenaar van mijn favoriete kebabzaak en waar Younes al snel vrienden mee had gemaakt aangezien hij niet vaak een ‘landgenoot’ tegenkomt. Samen met een aantal Amerikaanse studenten die ook waren uitgenodigd hebben we heerlijk gegeten en shisha gerookt.
Verder hebben we eindelijk weer eens samen bachata en salsa gedanst bij salsabar Barrio Latino, zijn we een dagje naar het strand geweest in Nerja, en hebben we vooral veel tapas gegeten en van elkaar genoten. Helaas kwam zelfs aan tien dagen een eind, maar op Younes’ laatste dag kwamen mijn ouders aan!

Papa en mama
Mijn ouders waren al een aantal keer in Granada geweest, dus de toeristische dingen heb ik met hun overgeslagen. Wel hebben we lekker rondgewandeld door de stad, heb ik ze het Realejo laten zien en ze laten kennismaken met de tapas. Ook vielen ze met hun neus in de boter, want er was een feestdag hier in Granada, de día de la cruz. Op deze dag gaat iedereen in flamencojurken over straat, wordt er door jong en oud de sevillanas gedanst en zijn er door de hele stad altaartjes gebouwd met kruizen erop, versierd met wat aardewerk en koperen voorwerpen. Ook zie je soms een appel met een schaar erin. Pero is namelijk een soort appel, maar betekent ook ‘maar’, dus de schaar in de appel voorkomt dat je ‘maar..’ denkt. Het was superleuk om mijn ouders weer te zien en te kunnen laten zien waar ik woon. En ook een hele geruststelling denk ik, want ik slaap niet onder een brug and I’m doing fine.. 😉

Daarna was het tijd voor een week ‘rust’, waarin ik alle dingen voor de studie weer even kon bijwerken. Half mei heb ik eindexamen voor de taalcursus gedaan en heb ik niveau B2.2 afgerond met een 8! Het scheelt me heel veel tijd, want daarna had ik zes uur per week college minder. En daarna was het tijd alweer tijd voor het volgende bezoek: mijn lieve vriendinnetje Dafne kwam me een week opzoeken!

Dafne
Het eerste weekend dat Dafne er was kwam ook vriendinnetje Suzan uit Sevilla weer een weekendje naar Granada. De eerste dag zijn Suzan en Dafne samen naar het Alhambra gegaan en zijn we ’s avonds met zijn drieën naar een flamencoshow in flamencobar Le chien Andalou geweest. De volgende dag zijn we samen met Celine lekker pizza gaan eten bij Pizzametro (inderdaad, een meter pizza), hebben we het Songfestival gekeken (een echte fan kijkt dat ook in Granada natuurlijk) en zijn we gaan salsadansen bij Barrio Latino en daarna op z’n Spaans tot in de vroege uurtjes nog gaan stappen in discotheek Mae West. Een heerlijk vriendinnenweekend dus! Helaas regende het veel toen Dafne er was, dus hebben we verder die week niet veel ondernomen en hebben we de tijd vooral gebruikt om goed bij te kletsen! Gelukkig komt ze eind juni nog een keer, dus dan kan ik haar nog wat meer van de stad laten zien.

Time flies
En wat heb ik nog meer gedaan? Een dagje naar het strand in Salobreña geweest met Paulien en Aram (Nederland), nog een keer zo’n dagje strand met Celine en haar vriend Nick, naar de verjaardag van Fanni (Hongarije) & Margerita (Italië) geweest en de eerste bailar por tangos choreografie bij de flamencocursus afgerond. De colleges van de universiteit lopen eigenlijk nog door tot half juni, maar afgelopen week zeiden de docenten bij drie vakken ineens “hoy terminamos la asignatura”, waardoor Celine en ik nogal verbaasd keken maar daarna ook wel blij concludeerden dat de colleges dus al bijna zijn afgelopen! Ik heb nu nog maar drie colleges van één vak dat nog wel doorgaat en dan zit het er alweer op!

De komende tijd ga ik dus nog maar even goed genieten van mijn Spaanse leventje hier en tegelijkertijd ook heel hard leren voor mijn vier tentamens op de universiteit. Ik heb mijn motivatiebrief voor de selectieve master inmiddels al verstuurd, dus ik hoop dat ik alle vakken hier netjes ga halen en daarmee mijn bachelor kan afronden! Maar voor de tentamens heb ik eerst nog wat leuke dingen in het vooruitzicht: deze week is het Corpus Christi in Granada en ben ik ook nog jarig. Daarover de volgende keer meer!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Ja weer mooie belevenissen en foto’s maar je bent nu ruim over de helft 3 juni je verjaardag en dan aftellen.
    Veel plezier nog daar.

    xxxx PaMa

  2. Ellie en Geer schreef:

    Hoi Chantal. Mooie foto’s .Fijn dat Younes er was. Leuk setje zijn jullie. Wel jammer van het weer toen Dafne er was. Succes met je tentamens!! Gaat vast wel lukken. Gezellige dag morgen. Liefs Ellie en Geer.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s