Nerja en Sacromonte


Flamencoshow

Mijn vida granadina gaat hier zo z’n gangetje. Naast colleges volgen en tripjes maken zijn inmiddels ook flamencodansen en zonnen in m’n bikini aan mijn dagelijkse activiteiten toegevoegd!

Loes bracht het Luz
De afgelopen weken zijn voorbij gevlogen! Naast een bezoekje van mijn Spaans docent uit Nederland (ze gaat alle BC-studenten in Andalusië af om onze ervaringen te horen), kwam ook vriendinnetje Loes me opzoeken! En Luz (op z’n Spaans) heeft ook letterlijk het licht gebracht, want vanaf de dag dat ze kwam is de zon hier gaan schijnen en is daar niet meer mee gestopt. In een week met 20-25 graden (inmiddels gestegen naar de 30, jeeeej) heeft ze de stad mooi kunnen bekijken. Ik moest helaas wel naar college, dus overdag is ze vooral zelf op pad geweest. Maar gelukkig waren er ook een paar vrije momentjes en zijn we door het Realejo (oude Joodse wijk) gaan wandelen, naar park Carmen de los Mártires geweest, met Celine en Aram (ander Nederlands meisje hier) gaan picknicken in park García Lorca en zijn we naar een flamencovoorstelling in flamencobar Le chien Andalou gegaan. Een docent van mijn flamencoschool trad daar op, dus extra leuk om te zien! Op de laatste dag zijn we samen met Celine nog een dagje naar Nerja gegaan, een stadje twee uur verderop met de bus. Nerja staat bekend om haar ‘Balkon van Europa’. Het klinkt heel wat, maar is eigenlijk gewoon letterlijk een heel groot balkon met uitzicht op de zee. We hebben die dag dus vooral lekker op het strand doorgebracht. Het was leuk om even weer wat vertrouwds uit Nederland te zien en te spreken, dus heb een leuke week gehad! En ben haar heel erg dankbaar dat ik vanaf nu in mijn bikini op m’n dakterras kan studeren..

Flamencoles
Verder ben ik inmiddels een paar weken bezig met de flamencocursus bij flamencoschool Carmen de las Cuevas. Ik heb twee avonden per week les en ik moet zeggen dat het behoorlijk pittig is. Met mijn dansachtergrond en een jaar lang flamencolessen op de dansacademie dacht ik dat ik het beginnersniveau wel snel saai zou vinden, maar het tegendeel is waar. We gaan er heel snel doorheen en de oefeningen bestaan meestal uit dat de docent rakketakketakketakketak-rakketakke-takketakketak voordoet en wij dat nadoen. Wat dus niet lukt.. Bovendien is de docent ontzettend streng en is ze – zacht uitgedrukt – niet al te aardig in haar feedback. Meerdere keren per les wordt ze als een echte Spaanse temperamentvolle zigeunerin kwaad, al is het maar omdat we even de palmas niet meeklappen of iemand het ritme verstoort. Toen ik bij een les mijn bekken iets teveel naar achter kantelde en m’n heupen iets teveel bewoog, kreeg ik steeds de correctie dat ik het fout deed. Ik probeerde erop te letten en voelde me inmiddels als een houten stok die danste, maar ze bleef maar boos kijken. Ik legde uit dat ik ook salsa dans en het daarom misschien een beetje vanzelf gaat, maar dat argument kwam al helemaal niet goed aan. Dan kon ik net zo goed stoppen, want als ik het niet onder controle had, zou ik nooit flamenco kunnen dansen. Maar… ik deed dit toch voor mijn plezier..?! Heel even kreeg ik academieflashbacks en voelde het alsof ik een examen moest halen, waardoor ik ter plekke mijn dansplezier verloor. Gelukkig zijn we inmiddels naast techniek ook met een tangos-choreografie begonnen, dus als de gitarist dan live in de les komt spelen, leef ik weer helemaal op. Bovendien kreeg ik tijdens het repeteren van de choreo ook nog een complimentje (geloof me, die zijn echt uiterst zeldzaam bij haar) in de vorm van Olé, eso es Chantal, sí, que bonita. Pfieuw, mijn heupen mogen dan wel iets te los zijn, maar dansen kan ik in ieder geval nog..

Sacromonte
Afgelopen weekend zou ik met Celine een weekendje weggaan, maar nadat we tot diep in de nacht hadden nagedacht waar we nou toch eens naartoe konden gaan (I know, luxeprobleem..), hebben we besloten toch maar in Granada te blijven haha. Zaterdag zijn we zes uur lang gaan wandelen, het centrum uit richting de wijk Sacromonte, de zigeunerwijk van Granada. Het ligt heel hoog, in de bergen, dus meerdere malen hadden we een mooi uitzicht op de stad, de natuur en het Alhambra. Ook vind je hier veel cuevas, grotwoningen. Je ziet er niet veel van, behalve een klein deurtje midden in een berg, maar daarachter verschuilt zich een heel huis wat dus in de berg gebouwd is. Ook zijn we nog naar het oude Abadía del Sacromonte (klooster) gelopen. Omdat Sacromonte de zigeunerwijk is, ontkom je ook niet aan de flamenco-invloed, dus ook dat was leuk om te zien. Een prachtig stukje Granada!

Verder is het aankomende woensdag alweer tijd voor het volgende bezoek: Younes komt me nog een keertje opzoeken! Omdat het de vorige keer alleen maar regende, heb ik superveel zin om hem nu de hele stad te kunnen laten zien. En vanaf zijn laatste dag hier, komen mijn ouders me een paar dagen opzoeken, dus ook daar kijk ik heel erg naar uit!

Mij hoor je niet klagen…

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Luz schreef:

  Het was top!

 2. PaMa schreef:

  Zoals gewoonlijk ziet het er weer mooi uit en fijn dat het gezellig was met Loes (LUZ)
  xxx PaMa

 3. ellie en geer schreef:

  Hoi Chantal. Fijn om te ‘horen’ dat het goed met je gaat. Lekker doorgaan hoor met het ge-rakke-takke-tak!!!! Leuk dat Younes er weer is en laat je ouders een beetje zon mee naar huis nemen. Liefs Ellie en Geer.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s