Visite en een beetje pech


Mirador San Nicolas

De colleges op de universiteit zijn inmiddels alweer een paar weken bezig en ik ben blij dat ik weer een beetje een ritme en vaste bezigheden heb. Dus nu wordt ’t tijd om anderen mijn leventje hier te laten zien!

Met Suzan aan de salsa
Begin maart is Suzan me komen opzoeken. Een beetje een spontane actie, want de weekenden ervoor had ik haar nog gezien in Málaga en in Sevilla, maar van Sevilla naar Granada is het maar drie uur met de bus, dus prima te doen! Ik heb haar de stad een beetje laten zien en ’s avonds zijn we samen naar salsabar Barrio Latino gegaan. Een superleuke dansschool/café, een beetje zoals mijn eigen salsaschool in Arnhem. We werden gelukkig ook best veel gevraagd dus ik heb eindelijk weer een keer een avondje salsa gedanst, had ik echt gemist! Zondag zijn we naar een mooi uitzichtpunt in de stad gelopen, mirador San Nicolas, waar je uitzicht hebt op de stad, het Alhambra en de Sierra Nevada en waar altijd wel een flamencobandje aan ’t zingen is. Kortom, mijn favoriete plek in Granada! Er liep een zigeuner rond die al snel naar ons toekwam en me vertelde dat ik zo mooi was. Even later kwam hij weer naar ons toe en zonder een woord te zeggen probeerde de beste man me te zoenen! Ik kon nog net op tijd mijn hoofd wegdraaien en ik vroeg hem wat hij van plan was. Hij bood zijn excuses aan en zei dat het zomaar vanuit zijn corazón (hart) kwam, en dat hij het gewoon moest doen omdat mijn lippen zo mooi rood waren como una sandía (zoals een watermeloen). We moesten echt heel hard lachen om zijn poëtische taal, dus ik heb ’t de beste man maar vergeven..

Colleges
De colleges zijn inmiddels al een paar weken bezig en ik heb eindelijk definitief mijn vakken gekozen. Ik studeer aan de Facultad de Ciencias Económicas y Empresariales (Economie en Bedrijfskunde) dus ik mocht vakken kiezen van alle opleidingen binnen deze faculteit. Ik heb uiteindelijk gekozen voor een toerismevak, een marketingvak en twee bedrijfskundevakken:
– Dirección estratégica de empresas turísticas (toerismevak, over strategieën en economie in de toeristische sector)
– Dirección comercial (marketingvak, over marketingstrategieën en we gaan een marketingplan schrijven)
– Comunicación comercial (bedrijfskundevak, over communicatie in reclame en we gaan een communicatieplan schrijven)
– Comportamiento del consumidor (bedrijfskundevak, over consumentengedrag en aankoopproces)

Daarnaast volg ik weer een nieuwe taalcursus, zes uur per week, speciaal voor Erasmusstudenten. Ik ben verder gegaan op niveau B 2.2, maar ik vind het veel pittiger dan de vorige taalcursus. De grammatica kan ik wel goed bijhouden, maar ik merk dat de anderen in mijn groep veel vloeiender en beter kunnen praten dan ik, dus ik merk dat ik vooral de anderen laat praten en niet zo’n behoefte heb om zelf het antwoord te geven. Ik heb ’t met de docent overlegd, maar ze vond dat ik wel in dit niveau thuis hoorde, dus ik ga me de komende weken maar proberen over mijn angst heen te zetten. Vind het ergens ook wel fijn, want nu heb ik een aantal mensen om me aan op te trekken en hopelijk wordt mijn Spaans daar alleen maar beter van.

Al met al heb ik zo’n 22 uur college per week. Dat is meer dan ik in Nederland ooit gehad heb, dus de dagen zijn best lang (tot 17.30 of 18.30) en extra intensief doordat alles in het Spaans is. Elk college duurt twee uur zónder pauze (!), dus daarna ben ik helemaal gaar, maar vijf minuten later begint alweer het volgende college van twee uur. Daarna heb ik nog drie uur taalcursus dus je begrijpt, heel veel informatie komt er niet binnen op een dag. Op zich kan ik alles best goed verstaan en begrijpen, maar ik kan gewoon de concentratie vaak niet opbrengen om langer dan een half uur gefocust te luisteren. Gelukkig hebben we tot nu toe niet heel veel huiswerk, dus ’s avonds kan ik uitrusten. Heb alleen drie cases moeten schrijven en inleveren, dus ik ben benieuwd naar de eerste cijfers..

Liefde in Granada
De week erna kwam mijn lieve schat me opzoeken in Granada! Echt superleuk om hem hier alles te kunnen laten zien. Omdat Younes nog nooit in Spanje was geweest, zijn we de eerste dag een aantal highlights van Málaga gaan bekijken: bij het Gibralfaro omhoog gelopen, Plaza de la Merced, het strand Malagueta etc. De rest van de week was het helaas super slecht weer in Granada en heeft het bijna non-stop geregend, dus heel veel konden we niet doen. We hebben vooral heel veel gegeten (yep, bij elk drankje krijg je écht gratis eten) en gedronken (de teterias blijven favoriet) en heb ik hem romantisch samen onder een paraplu een aantal leuke plekjes in de stad laten zien, zoals Plaza Nueva, Mirador San Nicolas, de Arabische wijk het Albaicín, het centrum en mijn dagelijkse training: 35 minuten omhoog lopen naar de universiteit! Ook zijn we nog een avondje naar de hammam geweest en heb ik m’n eerste shisha gerookt. We  wilden ook nog naar het Alhambra gaan, maar helaas waren de kaartjes al uitverkocht. Dat houden we dus nog tegoed voor de volgende keer als hij mij komt opzoeken. Het was echt een super fijn weekje samen en we missen elkaar nu alleen maar nog meer, maar gelukkig komt hij me nog een keer opzoeken hier!

Pech en nog meer pech
Tja, het leven gaat ook hier in Granada helaas niet over rozen. Allereerst is mijn laptop binnen een week opnieuw kapot gegaan en heb ik die weer in moeten leveren. Ze weten nog niet wat het probleem is en blijkbaar is het heel lastig, want het is al bijna twee weken geleden. Het is super frustrerend om niet te kunnen skypen, dingen op te zoeken, m’n mail te beantwoorden of voor de universiteit te kunnen werken. Voor de noodzakelijke dingen kan ik af en toe Celine’s laptop lenen gelukkig, maar het blijft heel onhandig. Verder eindigde de eerste dag met Younes samen ook meteen vervelend: mijn portemonnee is in de bus gejat. Ik let er altijd heel goed op, maar het was heel druk in de bus en een verliefd stelletje dat elkaar knuffelt is natuurlijk dé ideale prooi, dus weg was ie. Gelukkig zat er slechts 10 euro in, maar wel m’n pinpas, creditcard, verzekeringspas, studentenkaart van hier en in Nijmegen, duikpas etc. Dus meteen alles geblokkeerd en opnieuw aangevraagd, wat helaas bijna drie weken duurt voordat ik ze dan weer in Spanje heb. Maar het heeft ook een ‘leuke’ ervaring opgeleverd: aangifte doen in het Spaans! De beste agent was alleen knetterchagrijnig en bij de vraag of dat pasje soms óók uit Nederland kwam, rolde hij steeds verder met zijn ogen en werd zijn zucht steeds dieper. Ja meneer, ik bén nu eenmaal Nederlands, dus is het niet zo raar dat m’n pasjes ook Nederlands zijn!

Verder gaat het goed hier en heb ik het naar mijn zin. Ik heb inmiddels ook wat meer mensen leren kennen. Ik merk dat de Spaanse studenten heel gesloten zijn en eigenlijk nooit vrijwillig met je gaan praten, maar alleen antwoord geven als je ze iets vraagt. Ze moeten eigenlijk niks hebben van al die Erasmusstudenten, dus ik heb vooral veel contact met de internationale studenten. Bij de meeste vakken zit ik samen met Réka (uit Hongarije) en Nora (uit Zweden) en met hun heb ik het heel gezellig. Ik vermaak me prima hier en heb nog wat leuke tripjes in de planning, dus tot snel!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Best wel heftig allemaal die fijne Apple laptop en dan die schurken die je bestelen als je ff niet bij de les bent maar ondanks dat heb je toch een leuke tijd met Younes gehad en maak je veel mee en heb je veel mooie dingen gezien.
    De foto’s zijn weer mooi en zo blijven we goed op de hoogte.
    Succes verder en tot het volgende verhaal.

    PaMa xxx

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s