Realejo, Sevilla, eerste collegeweek en de Sierra Nevada


Realejo

Het weekend na de introductieweek heb ik lekker rustig aan gedaan. Samen met mijn Franse huisgenootjes ben ik gaan wandelen door het Realejo..

Realejo
Het Realejo is de oude Joodse wijk van Granada: een mix van mooie oude huizen en veel moderne graffiti op de muren. Omdat de wijk – zoals ongeveer elke wijk in Granada – op een heuvel ligt, was het een flinke klim naar boven. Bovenop kwamen we uit bij Carmen de los Mártires, een mooi parkje met uitzicht op de stad. Daarna heerlijk thee gedronken samen in een van de vele teterias (Arabische theehuisjes) van Granada.

Sevilla: er is er een jarig..
Het weekend erna ben ik naar Sevilla gegaan, omdat Suzan, een vriendin die nu in Sevilla studeert, haar 21e verjaardag vierde! Zaterdag zijn we de stad gaan bekijken, maar de echte highlights hebben we overgeslagen, omdat ik die een paar jaar geleden al eens gezien heb. Heb dit keer weer nieuwe dingen van Sevilla gezien, zoals de volkswijk Triana. Ook hebben we de Metropol Parasol bezocht, een groot houten kunstwerk in de vorm van een soort paddenstoel, waar je overheen kunt lopen en wat functioneert als een soort panoramaterras. ’s Avonds zijn we samen met alle andere meiden van mijn studie die in Sevilla studeren en nog wat vrienden van Suzan gaan stappen om haar verjaardag te vieren.

De eerste collegeweek
Na ’t weekend begonnen dan eindelijk de colleges hier op de universiteit. Je mag hier als Erasmusstudent een week alle vakken uitproberen om te kijken of het je bevalt en of je het vak definitief wil volgen. Ik ben dus naar zoveel mogelijk verschillende vakken gegaan, dus een vermoeiend weekje was het wel. De colleges beginnen hier om 08.30 en eindigen om 21.30, dus heel eerlijk gezegd heb ik van tevoren de leuke vakken uitgekozen die ook nog enigszins een gunstige lestijd hadden en niet op maandag om 08.30 of op vrijdagavond tot 21.30. Er bleek ontzettend veel verschil te zitten in de docenten; de één verstond ik heel goed, en sommigen vanwege hun zware Andalusische accent bijna niet. Docenten komen ook rustig een kwartier te laat. Een college van Human Resource Management was het meest opvallend: de docent kwam pas na een half uur, deed er tien minuten over om zijn jas uit te trekken, tilde zijn benen met zijn handen op het podium en vervolgens was op de beamer te zien dat hij bij elke muisklik eerst tien rondjes draaide om het goede aan te klikken. Toen hij begon te praten werd het duidelijk: deze man heeft waarschijnlijk een beroerte of iets dergelijks gehad. Respect voor de beste man dat hij nog lesgeeft, maar ik verstond er werkelijk geen woord van, dus dat vak ga ik niet volgen. De volgende dag wilde ik HRM van de opleiding Toerisme volgen om te kijken of dat beter was, maar wat bleek: dezelfde docent! Het accent van een fijn rooster verschoof dus langzaam naar fijne docenten! Ik hoef me pas de derde collegeweek definitief in te schrijven, dus de tweede en derde week ga ik mijn voorlopige keuze van vakken uitproberen of dat bevalt.

Sneeuw?!
In de tweede week hadden we op donderdag een dagje vrij van de universiteit, omdat het día de Andalucía was. Celine en ik besloten om op deze dag een dagje naar de Sierra Nevada te gaan en eens te gaan skiën. Vol enthousiasme stonden we om half acht gedoucht en wel naast ons bedje, maar toen we de luiken open deden vielen onze monden héél ver open: het sneeuwde! En niet zo’n klein beetje ook, er lag al een laag van 10 cm! We hebben al veel slecht weer meegemaakt in Granada, maar dat het ook nog kon sneeuwen hier hadden we niet verwacht! We besloten dus maar om niet te gaan want als het hier in de stad al zo heftig sneeuwde, dan was er in de Sierra vast een sneeuwstorm! Om toch nog iets leuks te doen die dag, ben ik ’s avonds met een aantal andere internationale studenten naar de film El lado bueno gegaan. De volgende dag hebben Celine en ik onszelf nog maar een dagje vrij gegeven voor Sierra Nevada poging twee. Om 10.00 namen we de bus, maar bij aankomst bleek het allemaal best duur te zijn: 45 euro skipas, 35 euro materiaal.. En we hadden al een buskaartje voor de terugweg voor 16.00 gekocht, dus bleven er eigenlijk nog maar 3 uurtjes over om te skiën. Omdat we dat een beetje zonde van ’t geld vonden, besloten we om 13.00 maar weer terug te gaan en een ander keertje terug te gaan om dan echt de hele dag te kunnen skiën. Helaas dus niet geskied, maar het was wel echt prachtig om te zien. We gaan zeker binnenkort nog een keertje terug!

Verder hoorde ik van een aantal mensen dat mijn vorige blogpost een beetje depressief overkwam. Zo was ie absoluut niet bedoeld! Ik probeerde alleen eerlijk te schrijven en ja, ik mis soms ook mensen en nee, ik hou niet van Erasmusfeestjes, maar verder gaat het hier prima met me, dus geen zorgen! Helaas ging alleen een dag later mijn laptop stuk en ben ik die meer dan een week kwijt geweest. Was even een stressmomentje, want ik had geen back-up, dus heb meteen een harde schijf gekocht hier en die erbij ingeleverd. Thank god konden al m’n bestanden gered worden! Moet hem nu uitproberen en kijken of hij het weer blijft doen. Heb alweer wat leuke plannen gemaakt voor de komende weken, dus ik zal snel weer een verhaaltje schrijven..

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Ziet er weer goed uit en veel mooie foto’s en leuke belevenissen.
    Op naar de volgende ronde.

    PaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s