Carnaval in Santiago de Cuba


Carnaval

Vrijdag zijn we aangekomen in Santiago de Cuba, waar we meteen met onze neus in de boter vielen: het was de laatste dag van de carnavalsweek!

Carnaval
Dus ’s avonds meteen de stad in gegaan waar het een groot feest was, want die avond was de grote parade. Prachtige praalwagens, heerlijke muziek, overal versiering en veel mensen, heerlijk! En natuurlijk waren ze hier niet verkleed als piraat, prinses, Heidi of in een boerenkiel, maar bestond het straatbeeld hier meer uit veel schaars geklede vrouwen (en mannen..)! Heerlijk Zuid-Amerikaans carnaval dus! We hebben een paar uur lang genoten van de parade, die tot 03.00 ’s nachts duurde. Er waren hele tribunes langs de weg, dus gelukkig konden we na een tijdje een plekje bemachtigen. Echt een van de hoogtepunten van onze reis tot nu toe!

Centro historico
Zaterdag hebben we met z’n drieën (met Hubert) een wandelroute gelopen door het historisch centrum van Santiago. Veel mooie gebouwen en leuke pleintjes gezien en ook, we hadden de smaak te pakken, het Museo del Carnaval bezocht. Ook zijn we nog langs Casa de la Trova gelopen, waar ik meteen op straat alweer werd gevraagd om te salsa dansen. We vinden de oude hoofdstad Santiago een erg leuke stad, eigenlijk nog leuker dan de huidige hoofdstad Havana. Men had ons gewaarschuwd dat het zuiden anders zou zijn dan het noorden van Cuba, omdat er meer Puertoricanen e.d. wonen en de mensen daardoor wat agressiever en opdringeriger zouden zijn. In Camagüey hadden we dat wel gemerkt, maar in Santiago hebben we daar eigenlijk helemaal geen last van gehad.

Castillo del Morro
Zondag zijn we naar een groot fort in de buurt van Santiago gereden. Was wel mooi om te zien, maar niet zoveel over te vertellen. Gewoon zoals een fort moet zijn: tegen een berg, mooi uitzicht op zee, veel muren, kanonnen, een munitiekamer, een martelkamer en wat info over piraterij. Daarna was het tijd om na een paar hele gezellige dagen afscheid te nemen van Hubert, die die dag zijn huurauto nog in moest gaan leveren in Holguin. ’s Avonds wilden we nog gaan salsa dansen in Casa de la Trova, maar omdat de elektriciteit al in het restaurant was uitgevallen en een paar uur later nog steeds niet werkte, viel die avond een beetje in het water en zijn we maar gaan slapen, omdat we de volgende dag om 05.00 op moesten staan voor onze bus naar Baracoa!

2 reacties Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Het is daar minder koud met carnaval dan hier dus zijn ze daar wat schaarser gekleed. Wel gezellig allemaal en kleurrijk. Jullie hebben je daar wel kunnen vermaken lijkt me. Dit was dus vrijdag 27 juli en zaterdag 28 juli en dan hebben we nog ruim een week te gaan. Veel plezier nog daar en op naar het volgende feest/avontuur.

    Groetjes PaMa xxx

  2. Angélique schreef:

    Dat is nog eens wat anders dan carna al in Brabant. Leuk om te lezen hoe geweldig jullie het daar hebben.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s