Trinidad


Straatbeeld

Gekleurde huizen, straten met kinderkopjes, “taxi taxi”, salsamuziek, een strakblauwe lucht en heerlijk eten in onze casa, dat is hoe Trinidad voor ons was.

Música
Na aankomst in Trinidad werden we meteen warm verwelkomd door de eigenaar van onze casa die voor ons een zelf geschreven welkomstlied voordroeg en zichzelf begeleidde op zijn gitaar, superleuk! Daarna zijn we ´s avonds wat gaan rondwandelen en alsof we de goede richting op werden geduwd, kwamen we zonder kaart automatisch uit bij een mooi pleintje met trappen eromheen waar, uiteraard, een salsaband aan het spelen was. We besloten bij Casa de la música pollo asado con arroz (kip met rijst, onze gebruikelijke maaltijd hier) te eten, maar we hadden onze laatste hap nog niet op of we werden al door een aantal Cubaanse opaatjes gevraagd om met ze te dansen. Dus hup, de dansvloer op. En na een paar mojito´s volgden we die Cubaanse danspassen ook wel. Gelukkig hadden we een wat ouder Nederlands stel ontmoet die wel op onze tassen wilden passen. En nog een leuke toevoeging voor de salseros y salseras onder ons: we kwamen Astrid van Ya Salsa tegen! Echt supertoevallig, dus al snel regelde zij al haar ´talenten´ voor ons en dansten we met de beste jongens. Een fantastische avond gehad!

Valle de los Ingenios
De volgende dag zijn we een halve dag bezig geweest om een andere casa te vinden, want naast het mooie welkomstlied was het huis zelf niet zo mooi. Hierna hebben we gelukkig een hele leuke gevonden met een ontzettend lieve vrouw, Tania. Twee kinderen en gescheiden, omdat haar man er nog een andere vrouw op nahield (wat hier in Cuba veel gebeurt, maar zij accepteerde het niet, that´s the spirit).
´s Middags hebben we met een taxi de omgeving verkend en zijn we naar Valle de los Ingenios geweest, waar we op een mooi uitkijkpunt zijn geweest en naar Unesco werelderfgoedstadje Manaca Iznaga.

Aangehouden
Aan het eind van de dag ontmoetten we in het internetcafé een Nederlandse man, Hubert. We vertelden dat we de volgende dag graag naar een natuurpark wilden gaan en hij bood aan om met hem en zijn huurauto daar naartoe te rijden. Een fijn aanbod voor ons, dus dat hebben we gedaan. Dus dinsdag zijn we naar Toppes de Collantes geweest, waar we de jungletrail Caburní hebben gelopen. Het was maar 3 km, maar in de hitte en met paden van rotsen een hele zware tocht. Uiteindelijk kwamen we bij een natuurlijk zwembad en een prachtige waterval van 62 m uit, supermooi om te zien! Op de terugweg werden we aangehouden door twee politieagenten, omdat Hubert zijn knipperlicht niet aan had gezet toen we de weg opdraaiden en we vervolgens ook nog eens niet ons paspoort konden laten zien. We moesten tekenen en een boete betalen, maar met wat mooie zinnen in zo perfect Spaans mogelijk, wat flirtgedrag en verleidelijke blikken en een flesje water als cadeautje werd de boete toch maar vergeten. Een agent vroeg of ik even met hem mee naar achter wilde gaan en vanavond ergens met hem af wilde spreken. Ondertussen gaf hij Dafne ook nog wat vieze blikken, dus we hebben het maar geprobeerd met een grapje af te wimpelen. Nog even zijn ego gestreeld en met hem op de foto geweest en hoppa, de boete was vergeten! De corruptie, echt ongelooflijk!

Maxi in de taxi
De volgende dag zijn we met de taxi naar Playa Ancón gegaan, waar we ons kleurtje een beetje hebben kunnen bijbruinen. We wilden alleen per se zo goedkoop mogelijk met de taxi er naartoe gebracht worden, dus accepteerden we 4 CUC (ca. EUR 3,50) niet en wilde het voor 3 CUC. Dat kon, maar vervolgens zaten we in een taxietje zo groot als die in Madurodam, Dafne voorin nog net passend naast een enorme grote en dikke man, Chantal liggend op de achterbank. Denk daarbij keiharde reggaeton muziek en een taxi waar meer van verdwenen is dan dat er nog van over was, en je kunt je misschien onze rit voorstellen.

Hubert rijdt hierna naar Camagüey, het stadje waar wij ook heen wilden gaan, en heeft aangeboden dat we met hem mee kunnen rijden! Heel gezellig, en ook goedkoop want zo sparen we weer wat buskosten uit.

4 reacties Voeg uw reactie toe

 1. PaMa schreef:

  Wat een belevenissen weer maar wel apart allemaal en hele mooie foto’s ook daar mooie natuurplaatjes gemaakt.
  Wel fijn dat jullie daar Hubert hebben ontmoet dat is wel wat fijner reizen zo dan met openbaar vervoer.
  Met salsa betreft hebben jullie daar wel de slinger en wat een toeval daar Astrid tegen te komen.
  Nog veel plezier daar verder en in afwachting van het volgende mooie verhaal.

  Groetjes PaMa xxxx

 2. Roos schreef:

  Oo wat een leuke verhalen allemaal meis!!
  Je geniet daar volop zo te horen!
  en die foto met die politieman… hilarisch haha!!!
  heel veel plezier nog!!
  XX

 3. Marloes schreef:

  Wat super leuk om jullie verhalen te lezen! Ik volg jullie op de voet:) het verhaal van de politiemannen maakte me aan het lachen, ik zie dat helemaal voor me haha! Geniet ervan, ik wacht op jullie volgend verhaal! Besos xxx

 4. Ilona schreef:

  Hi Chantal, leuk om jullie verhalen te lezen. Zo komen wij al helemaal in de stemming ;-). Geniet van al het moois daar en tot gauw! liefs Ilona & Jeroen

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s