Viñales en Cayo Levisa


Vinales

Met open benen van mijn paardje die graag langs een doornenstruik wilde lopen, 5 kilo lichter door de fijne ‘reizigersziekte’, een rug zo rood als een kreeft, geen stem van de airco en een dik oog van een mug die dat een lekker plekje vond, zit er alweer bijna een week op. Maar verder niks te klagen hoor, het is hier prachtig!

Cubaans vriendje
Woensdag zijn we met de bus in vier uur naar Viñales gereden, een klein dorpje ten westen van Havana. Het ligt midden in een prachtig natuurgebied en liet meteen een heel ander beeld van Cuba zien dan Havana. Elke man spreekt je hier nog steeds aan om een praatje te maken, met al snel de vraag of je misschien toevallig een Cubaans vriendje wilt, en zo niet, of je dan in ieder geval vanavond met hem wil dansen, maar het gaat hier toch op een andere manier. Vriendelijker en minder glad.

Paardrijden
Donderdag zijn we ’s middags gaan paardrijden, een prachtige tocht van vier uur door het nationaal park van Viñales. Omdat ik vroeger van een paard ben gevallen was ik eerst heel bang, vooral toen mijn paardje al de eerste minuut alle kanten op wilde behalve waar we heen moesten, maar later werden we gelukkig beste vriendjes. Echt een hele mooie rit, zelfs tot je bovenbenen door het water (oranje modder) en uiteindelijk uitgekomen bij een grot, waar we met een gids nog doorheen zijn gelopen en we bij een soort natuurlijk zwembad in de grot uitkwamen.

Cayo Levisa
Vrijdag zijn we met salsamuziek en reggaeton knallend uit de boxen van de taxi naar Cayo Levisa gegaan, een eilandje voor de kust. Helder water, wit strand, fijn bountygevoel. Wel heel erg verbrand op m’n rug dus en Dafne een beetje in haar gezicht, dus we blijven nu even een paar dagen uit de zon.

We genieten hier volop en vinden Cuba een mooi land. Wel wat lastiger om te reizen, omdat er bijvoorbeeld traag internet is, geen wifi, men geen Engels spreekt en er nauwelijks supermarktjes waar je even wat snacks kunt kopen zijn, maar we redden ons prima. De casa’s zijn mooi waar we in slapen en de mensen zijn heel behulpzaam en koken lekker voor ons. Wel vindt Dafne het heel jammer dat ze geen Spaans spreekt. De mensen in de casa’s spreken geen woord Engels en ik moet alles vragen en vertalen. Heel goed om te oefenen en het Spaans rolt er dan ook elke dag steeds vloeiender uit en ik versta vrijwel alles, maar tegelijkertijd is dat ook erg vermoeiend merk ik om me de hele dag op het Spaans te concentreren. Hopelijk kan ik nog een paar foto’s uploaden! Zo niet, dan proberen we het weer in de volgende stad.

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. PaMa schreef:

  Leuke tekst mooie ontberingen hopelijk ergens een goede internet verbinding om de foto’s erop te zetten.
  En wat denk je van zonnebrand olie of melk?
  Jullie nog veel plezier daar en op naar de volgende footstepsabroad.
  PaMa

 2. El & Geer schreef:

  paarden, muggen, reizigersziekte, knappe cubanen, salsa, wat. volgt? was ik maar een mug om even stiekem mee te kijken. echt benieuwd naar de. fofo`s. fijne dgn. el_geer_marijn

 3. floortje schreef:

  Hey chica! Ik vond het al erg ambiteus om een site bij te houden als je in Cuba bent. ..Geloof dat er 1 internetcafe in Trinidad is, maar ik denk dat je beter kunt genieten van het Cubaanse. Internetten kan je thuis ook wel! 🙂 En va wifi hebben ze denk ik nog nooit gehoord.. Leuk dat jullie ook naar Cayo Levisa zijn geweest. Lekker strandje he? Veel plezier y hablamos cuando regras a Holanda!

 4. Susan Blanco schreef:

  hey Dafne, had nou maar je spaans met mij geoefend hè?! hahaha
  Het klinkt leuk, Cuba!!

  groetjes
  Susan

 5. priscellamanon schreef:

  Hoi Chantal en Dafne!
  Leuk om te zien hoe het jullie in Cuba vergaat. Nog een hele fijne reis samen!
  X Priscella

  1. Dafne schreef:

   Hoi Pris!!
   Thanks voor je berichtje! Dank je:) Tot gauw! Kissxx!!

 6. El & Geer schreef:

  toch gelukt met de foto’s. ziet er gezellig uit. xmama

 7. angelique schreef:

  Ik krijg een beetje heimwee! Geniet!

 8. PaMa schreef:

  En de foto’s zijn ook weer gelukt ziet er goed uit.
  PaMa

 9. El & Geer schreef:

  mooie foto’s. mooie natuur, mooie meisjes!

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s