Havana


Havana vieja

Na een lange reis van ruim 24 uur, met in het vliegtuig een Italiaanse salsa dance master naast ons met een mp3 vol salsamuziek – wat een pech -zijn we eindelijk aangekomen in de hoofdstad van Cuba, Havana. Casas
Het was nog wel even spannend waar we die nacht zouden slapen, want voor vertrek hadden we geen boekingsbevestiging meer gekregen van onze casa particular, oftewel het huis waar we die nacht zouden slapen. In Cuba zijn vrijwel geen hostels en is het gebruikelijk dat je bij mensen thuis slaapt en van hen een kamer huurt. Gelukkig stond op het vliegveld al een mannetje met een bordje met mijn naam erop klaar en bleek alles toch goed geregeld te zijn. Het huis bleek ook nog eens een prachtig koloniaal gebouw te zijn van 102 jaar oud en de eigenaar was erg behulpzaam en vriendelijk.

Havana vieja
De volgende dag hebben we heerlijk rondgewandeld in Havana vieja (oud Havana) en centro Havana. ´s Middags begon het helaas keihard te regenen en hebben we twee uur onder een afdakje moeten schuilen. Gelukkig is er op elke hoek van de straat wel iemand die een praatje met je wilt en probeert te maken, dus zo hebben we ons twee uur vermaakt met twee jongens van een of ander café. Zo veel mogelijk in het Spaans, wat aardig goed gaat. Heb al meerdere malen gehoord dat ik zo´n ´Spaans accent´ heb, haha.

El Malecón
´s Avonds zijn we el Malecón afgelopen, een kilometerslange boulevard langs het strand, en hebben we gegeten in de Chinatown van Havana. Met het idee van de Chinatowns in Azië in je achterhoofd viel dat wel even tegen, want de ´eetstraat´ in de Chinatown in Havana is slechts 30 meter lang.

Morgenvroeg nemen we de bus naar Viñales, ten westen van Havana.

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. PaMa schreef:

  Hoi dames leuk te horen dat het goed gaat. De foto’s houden we wel te goed maar we zijn wel nieuwsgierig en in afwachting van het volgende bericht.
  Groetjes PaMa

  1. PaMa schreef:

   Ook de foto’s zijn mooi welke jullie erop hebben kunnen zetten maar wel een gedoe daar met internet.

 2. El & Geer schreef:

  hallo alle 2. we hopen snel weer wat van jullie te horen. hoe gaat t met de salsa. liefs el en geer.?

 3. rojasolivera schreef:

  Ha,
  Mooi om te horen dat jullie het naar je zin hebben! Hebben jullie de Granma al gezien? Geniet ervan, tot snel 😉 Saludos!

 4. Seleen schreef:

  Girls! Wat leuk om te lezen dat jullie het zo naar je zin hebben :-).. Maar ik mis jullie hier wel hoor 😦 ! Geniet nog van jullie vakantie en ik kijk uit naar de volgende update.. Xx

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s