Bali en stop-over in Sri Lanka


Rijstvelden

Afgelopen week hebben we heerlijk genoten van het zonnige Bali. Bali is toch wel het meest vrolijke eiland van Indonesië met vrolijke mensen en overal de hindoeïstische offertjes van groene bladeren met kleurrijke bloemetjes, wierook en ja – koekjes..

Kuta
Eerst hebben we een paar dagen in Kuta in het zuiden van Bali gezeten. Véél schreeuwende, getatoeëerde en veel te gespierde Australische ouderen. Combineer dat met heel veel winkeltjes, tattooshops en restaurantjes en je hebt ongeveer het Lloret de Mar van Indonesië, maar dan vol met Australiërs in plaats van Nederlanders. Ondanks dat, vonden we het er eigenlijk stiekem best leuk en hebben we een paar dagen heerlijk op het strand gelegen. Ook fijn om weer eens een ‘normale’ Indonesische maaltijd of pizza te kunnen eten, in plaats van gefrituurde kippenhoofden op Flores.

Ubud
Na Kuta zijn we naar Ubud gegaan, in het midden van Bali. Iedereen zei dat het een ‘gezellig, leuk kunstenaarsdorpje met prachtige rijstvelden’ is en zo hadden we het ons ook voorgesteld. Helaas bleek het enorm groot, héél toeristisch en eigenlijk helemaal niet zo leuk te zijn. We snappen niet zo goed waarom iedereen altijd zegt dat je Kuta moet ontwijken vanwege het drukke toeristische gedoe, want wij vonden Ubud eigenlijk nog toeristischer. Er is inderdaad veel kunst te vinden, maar als je keuze hebt uit ongeveer 10.000 winkeltjes met schilderijen, houtsnijwerk en schalen (toeristische troep?), heb je ook al geen zin meer om überhaupt één winkeltje in te gaan. Daarom hebben we maar weer een scooter gehuurd voor twee dagen en zijn we naar het noorden gaan rijden. Mooie tochtjes door de rijstvelden met sawa’s en het echte lokale Balinese leven. Totdat er in een straatje ineens een hond stond (zoals in elke straat wel een hond staat), begon te blaffen, er ineens nog vijf honden tevoorschijn kwamen, waarvan twee besloten ons achterna te rennen. Met opgetrokken lippen, blaffend en een bek van ‘ik ga je verscheuren’ renden ze naast onze scooter, dus wij keihard gas geven om weg te komen. Ineens staat de scooter stil en na een krijs van Chantal met “gas! Waarom stop je?!” bleek de weg ineens op te houden.. alleen nog een smal paadje de afgrond in, die eindigde op een vuilnisbelt… Aááh! Gelukkig kwam er nét op tijd een man uit een huis tevoorschijn en zag wat er gebeurde en jaagde de hond aan de kant. De oma uit het huis kwam ook even kijken, zwaaide even een offertje met wierook in de lucht en de hond dreef piepend af.. Zou die vrouw dan echt het kwaad kunnen verdrijven? Hoe dan ook, we waren gered haha.

Na twee dagen hadden we het weer gezien en zijn we weer terug naar Kuta gegaan. We zijn na zes weken best een beetje reismoe en hadden eigenlijk alleen nog maar zin om lekker op het strand te liggen, wat we hebben afgesloten met een heerlijke Balinese massage!

Singapore en Sri Lanka
Gisteren hebben we afscheid genomen van Indonesië en zijn we naar Singapore gevlogen, waar we nog een dagje hebben rondgewandeld. Vannacht naar Sri Lanka gevlogen, waar we een stop over hebben en ons hier een dagje vermaakt hebben. Vanochtend een strandwandeling gemaakt over de golden sands van Negombo. Vanmiddag met de tuktuk op pad gegaan naar de vismarkt, een Boeddhistische tempel waar we een rondleiding hebben gehad en een kruidentuin met uitleg over peper, aloe vera, kaneel, gember etc. en wat de geneeskrachtige werking ervan is. Vervolgens nog een echte ayurveda behandeling met een gezichts- en nek/rugmassage gehad met allemaal geneeskrachtige smeerseltjes. En ook nog even drie andere smeerseltjes op Chantals benen toen ze geprikt was door een mug en hij zag dat ze zat te krabben.

Tja, en nu zit het er na zes weken weer op! We hebben een supermooie reis gemaakt en heel veel gezien, dus we kunnen vannacht voldaan naar huis vliegen!

2 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Pama schreef:

  Het ziet er allemaal weer gelikt uit wie is dat vrouwtje met die grote helm op de scooter?!
  Aan alles komt een eind ook aan zo’n reis van 6 weken maar wat jullie allemaal gezien en mee gemaakt hebben kunnen ze niet meer afpakken.
  Hele belevenissen maar wat ons betreft zijn we blij dat je bijna weer thuis komt.

  Groetjes
  PaMaVli xxx

 2. Yvette schreef:

  Lieve Chantal,

  Dank dat ik op deze manier iets mee mocht en kon beleven van jullie fantastische reis! Ik heb genoten van jullie stukjes en foto’s, wat een prachtige reis! Ik hoop dat jullie moe maar voldaan veilig thuiskomen vannacht (of morgen).

  Groetjes, Yvette

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s