Perhentian Island


Pas op voor de kokosnoten

Woensdag zijn we vanuit het regenwoud naar de Perhentian Islands gegaan. De reis begon gelijk goed, want de bus had een uur vertraging, en toen we eenmaal op weg waren, kwam er allemaal rook en zwarte olie uit. Maar ach, dat zijn we nu na een paar kapotte bussen en boten wel gewend. De Perhentian Islands bestaan uit twee eilanden, Kecil (klein) en Besar (groot). Wij zijn naar het kleine eiland gegaan, naar het baaitje Long Beach. Een mooi Bounty-strand en toch weer heel anders dan Tioman Island. Hier is het veel drukker en op een heel andere manier gezellig.

Snorkelen en kanoën
We hebben ons lekker een paar dagen vermaakt met op het strand liggen. In ongeveer 10 minuten konden we door het regenwoud naar de andere kant van het eiland wandelen, naar Coral Bay, waar je heel mooi kon snorkelen.
De eerste avond kwamen we meteen Sabine, één van de twee Duitse vrouwen die we in Melaka hadden ontmoet, tegen. Dus we hebben weer heel wat gezellige avonden gehad, ook met de Duitse Friedjof en Portugese Susana. Het strand is ’s avonds supergezellig met allemaal vuurkorfjes en matjes en tafeltjes in het zand.
Ook kwamen we weer de twee Nederlandse meiden, Cindy en Lianne, tegen, die we in het hostel in Kuala Lumpur ontmoet hadden en met hun hebben we nog een dagje een kano gehuurd. We zijn naar allemaal verlaten strandjes gegaan en hebben daar ook weer mooi gesnorkeld.

Verkeerde beslissing
Omdat we het de eerste dagen zo naar onze zin hadden, besloten we om nog wat langer te blijven en de Cameron Highlands maar over te gaan slaan. Helaas ging het na die beslissing twee dagen regenen, waardoor we eigenlijk twee dagen niks hebben gedaan. Dat vonden we toch een beetje zonde en hebben we op het laatste moment besloten om toch naar de Cameron Highlands te gaan. Bovendien ligt dat op de helft op de weg naar Kuala Lumpur, dus we komen er toch zo goed als langs. Nu kunnen we twee keer een reis van 5 uur maken i.p.v. in één keer een reis van 10 uur terug naar Kuala Lumpur. Dus morgen vertrekken we naar de Cameron Highlands met de mooie theeplantages, in de hoop dat het daar niet regent!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Pama schreef:

  Hoi Chanti en Robbert,
  Weer hele belevenissen maar de kapotte bussen hebben jullie inmiddels wel gehad.
  Wel leuk dat je elkaar iedere keer weer treft kan je je Duits en Spaans weer ophalen.
  Veel succes bij de theeplantages en tot de volgende keer.
  Pama xxxx

 2. Patricia schreef:

  Wauw! Dit ziet er gezellig uit.. Jammer dat het ging regenen.. Wel mooie foto’s daarvan..
  Veel plezier verder, groetjes Patricia

 3. Cindy en Lianne schreef:

  JA we hebben jullie gevonden hoor! *stalk*

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s