Marrakesh


Kasbah, oude Joodse wijk

Gisteren en vandaag hebben we een bezoek gebracht aan alweer de derde koningsstad van Marokko, Marrakesh. Tijdens de rit er naartoe werd het landschap steeds droger en roder van kleur. De lemen roodroze huizen gaven een heel andere sfeer aan het landschap. Onderweg kwamen we nog een kamelenkaravaan tegen. We stapten uit om de kamelen, of eigenlijk dromedarissen, van dichtbij te bewonderen. Ook zijn we nog gestopt bij een lokale markt, ook wel een souk genoemd, waar het er erg primitief aan toeging.

Slangenbezweerders
In Marrakesh hebben we weer veel gezien, zoals natuurlijk de medina met daarbij het Djemaa-el-fna plein. Op dit plein waren allerlei typische Marokkaanse taferelen te vinden, zoals bijvoorbeeld slangenbezweerders. Na geluncht te hebben met uitzicht op de mooie Koutoubia moskee van Marrakesh, zijn we naar een prachtig park, Jardin Majorelle, middenin de stad geweest. In dit park lag ook een gedenkplek van Yves Saint Laurent, omdat hij ooit eigenaar is geweest van deze tuin.

Kasbah
De volgende ochtend hebben we een bezoek gebracht aan de kasbah, de oude Joodse wijk. Hier zijn we naar een soort apotheek geweest, waar een kruidenier ons allerlei middeltjes liet ruiken en proberen. Natuurlijk hebben we ons weer van alles en nog wat laten aansmeren, zoals kruiden die je op moet snuiven tegen hoofdpijn, rozencrème tegen veroudering van de huid en lipsticks die er de hele dag niet meer afgaan. Na de lunch zijn we nog naar de Saädische koningsgraven gegaan.

1001 nacht
’s Avonds zijn we naar een echte ‘fantasia’ geweest, een show die in deze omgeving veel wordt gegeven. Je moet je een groots decor in de 1001 nacht sfeer voorstellen, met op de achtergrond allerlei muziek van verschillende Berberstammen, met daarbij tientallen paarden en ruiters, en dan heb je ongeveer het beeld van een fantasia. De show zelf stelde niet zo veel voor; de ruiters renden een paar keer op hun paard heen en weer, af en toe sprong er iemand op of vanaf, er werd een paar keer in de lucht geschoten, en dat was het. Niet echt wat we ervan verwacht hadden dus, maar de sfeer en het decor maakten dat wel goed.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s