Meknès en Volubilis


Zonsondergang

Vandaag was een lange dag, want we moesten een paar uur dwars door het Atlasgebergte rijden. Onderweg zijn we gestopt in Meknès, de tweede koningsstad van Marokko. Hier hebben we echter niet veel bekeken en zijn we alleen even kort gestopt om een groot aangelegd meer en de stadsmuren te bekijken. Later op de middag zijn we ook gestopt bij Volubilis, een oude Romeinse stad. Hier hebben we uitgebreid doorheen gewandeld, al was het wel erg warm in de brandende zon. We hebben veel mooie opgravingen gezien, zoals de tempel van Jupiter, een basilica, de hoofdweg en huizen van de plebejers en patriciërs.

Vervolgens gingen we weer verder met onze rit door het Middenatlasgebergte, waar we een groot stuwmeer tegenkwamen, die in de zomer de landbouw van water voorziet. Aan het eind van de rit ook nog een mooie zonsondergang gezien, die het kleurrijke Marokko nog kleurrijker maakte.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s