Casablanca


Trap in de moskee

’s Ochtends hebben we een bezoek gebracht aan de Hassan ll moskee. Vanuit de oceaan was een stevige mist op komen zetten, dus de moskee was volledig in de mist gehuld, wat zorgde voor een sprookjesachtige sfeer. De Hassan ll moskee is de grootste ter wereld, op die van Mekka en Medina na. Hij kon gebouwd worden doordat de bevolking heeft meebetaald. Iedereen schonk een bepaald bedrag naar wat diegene kon missen. Onder in de moskee staan talloze fonteinen voor het reinigingsritueel dat moslims uitvoeren voordat ze gaan bidden. Ook was er een hamam met een groot zwembad aanwezig. Vervolgens hebben we met de bus onder leiding van een vrouwelijke Marokkaanse gids, wat nog steeds heel bijzonder is, een rondrit gemaakt door de stad. Hierbij zijn we onder andere weer gestopt bij één van de koninklijke paleizen.

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Tonny schreef:

    Op de foto is het allemaal al prachtig, hoe indrukwekkend moet dit zijn wanneer je er daadwerkelijk midden in staat. het is een genoegen met jullie mee te lev/zen. Geniet van de voorzetting en groet! Tonny xx

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s