Jerez de la frontera, Cádiz en Tarifa


Windmolens van Tarifa

Tijdens de rit naar Jerez de la frontera veranderde het landschap langzaamaan van heuvelachtig naar bergachtig, met hier en daar wat stieren. In Jerez de la frontera hebben we de bodega Real Tereso bezocht, wat de op één na belangrijkste sherrybodega van Spanje is. Na de kamers gezien te hebben waar vooraanstaande personen uitgenodigd worden om sherry te komen drinken, hebben we ook de fabriek, de opslag en de paardenranch bezichtigd. Na veel uitleg van een Nederlandse gids over de verschillende soorten sherry en het proces ervan, was het tijd om ook de sherry daadwerkelijk te proeven. We kregen vijf verschillende soorten, van zeer droog tot heel zoet. Wij vonden echter alleen de laatste variant te drinken; de rest hebben we dan ook steeds netjes uitgespuugd in de daarvoor bestemde emmer op tafel :).

Cádiz
Vervolgens zijn we doorgereden naar Cádiz. In dit havenstadje hebben we een zogenaamde VVV-wandeling gemaakt. Vanuit het VVV lopen allemaal gekleurde lijnen door de stad, welke je elk langs andere bezienswaardigheden leidt. We vonden dit een leuk initiatief, maar al snel merkten we dat de lijnen ook vaak ophielden en daarom besloten we maar gewoon lekker te gaan lunchen op een mooi plein bij de kathedraal van Cádiz.

Tarifa
Vervolgens zijn we naar Tarifa gereden, een stad helemaal in het zuiden van Spanje. Dit is tevens een populaire bestemming voor surfers, omdat hier altijd veel wind staat. Er zijn dan ook veel windmolens te vinden en vanuit hier hadden we ook een mooi uitzicht op de straat van Gibraltar, waar we morgen de oversteek zullen maken naar Tanger in Marokko!

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s