Sevilla


Gebouw van de zeven provinciën

’s Middags zijn we naar Burguillos, een dorpje dat speciaal is gebouwd voor de forensen van Sevilla, gereden. Omdat er verder in Burguillos weinig te doen is, zijn we ’s avonds naar Sevilla gegaan, waar we een heerlijk zevengangendiner hebben gegeten met allemaal typische Andalusische streekgerechten. Vervolgens hebben we ’s avonds alvast een voorproefje genomen van het prachtige centrum van Sevilla en hebben we een wandeling gemaakt rondom de prachtig verlichte kathedraal.

Parque Maria Luisa
De volgende dag zijn we naar Parque Maria Luisa gegaan, met onder andere Plaza del Americano. Op dit plein staan drie gebouwen, namelijk een kunstcentrum, een archeologisch museum en een koninklijk paviljoen, welke in 1992 zijn opgeknapt voor de EXPO wereldtentoonstelling. Dit werd in 1992 gehouden, aangezien het op dat moment 500 jaar geleden was dat Columbus Amerika ontdekte (1492). Via het park kwamen we uit op Plaza España, waar het gebouw van de zeven provinciën staat. Dit gebouw is gericht naar de rivier waar Columbus ooit vertrok en heeft een halfronde vorm, om aan te geven dat hij werd omarmd.

Santa Cruz
’s Middags zijn we naar het centrum van Sevilla gegaan, waar we gewandeld hebben door de oude Joodse wijk Santa Cruz. Na veel smalle steegjes en heerlijke tapas te hebben gegeten op een mooi pleintje, kwamen we uit bij de prachtige kathedraal middenin het centrum. Deze gotische kathedraal is in 1200 door Moren gebouwd, maar de Christenen hebben het later overgenomen en allerlei andere versieringen aangebracht. Opvallend is de 92 meter hoge toren, beter bekend als La Giralda. Geen enkel gebouw in Sevilla mag dan ook hoger gebouwd worden dan deze toren.

Koninklijk paleis
Vervolgens hebben we tegenover de kathedraal het koninklijk paleis bezocht, welke in verschillende eeuwen is gebouwd. Het middelste gedeelte komt uit de 14e eeuw, de rechterkant, waar de politiek met Amerika werd gedreven, uit de 16e eeuw en de linkerkant, de privévertrekken van de koninklijke familie, uit de 18e eeuw. Ook dit paleis heeft de typische Moorse bouwstijl zoals we al eerder hebben gezien, ook wel de mudejar genoemd. Mu komt van musulman (moslims), dejar komt van blijven, ofwel ‘zij die mochten blijven’. De belangrijkste bouwmaterialen van deze stijl zijn baksteen, tegels, gips, cederhout en in dit paleis ook marmer. Na alle vertrekken onder leiding van een Nederlandse gids gezien te hebben, kregen we wat tijd om door de enorme tuinen bij het paleis te wandelen.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s