Córdoba


Mezquita

Na een mooie rit met als uitzicht enkel olijfbomen, zijn we aangekomen in Córdoba, waar we eerst een wandeling hebben gemaakt door de oude Joodse wijk, de Judería, waar we de oudste synagoge die uit de Middeleeuwen bewaard is gebleven hebben bezichtigd. Vervolgens hebben we de oude Mezquita, een moskee die later door de Christenen als kathedraal in gebruik is genomen, bezocht. Het gebouw was prachtig van buiten, maar zeker ook van binnen met de typische rood-witte boogjes overal, die een symbool vormen voor palmbomen. Naast deze boogjes had het ook prachtig glas-in-lood en grootse altaren met veel goud en rijkdom.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s