Granada


Alhambra

Vandaag zijn we vroeg opgestaan om het Alhambra te bezoeken. Dit was onze eerste kennismaking met de Moorse bouwstijl, die Andalusië en Marokko zo kenmerkt. Onder leiding van een speciale Alhambra-gids hebben we een paar uur gewandeld door alle vertrekken, en aansluitend de Generalife (tuinen), wat erg indrukwekkend was. ’s Middags hebben we lekker gegeten en rondgewandeld in het mooie centrum van Granada. We werden meteen verliefd op deze mooie stad, met haar smalle straatjes, verscholen pleintjes, mooie gebouwen en leuke terrasjes. Hier hebben we ook de kathedraal van Granada van binnen bekeken.

Flamenco
’s Avonds zijn we naar een flamencovoorstelling gegaan van Los Tarantos, een lokale flamencogroep. Het leuke hiervan was, was dat het echte zigeuners waren, die en voorstelling in een soort ‘grot’ gaven. Op een flamencovloertje van zes vierkante meter gaven verschillende dansers een klein showtje weg, wat heel intiem en echt was. Heel anders dan de grootse flamencovoorstelling met mooie kostuums die ik ooit eerder heb gezien.

Albaicín
Aansluitend hebben we een wandeling gemaakt door het Albaicín, een mooie oude Arabische wijk. Op het San Nicolasplein zaten allemaal studenten gezellig een biertje te drinken met elkaar, met op de achtergrond wat gitaarmuziek van een paar studenten. Heerlijke sfeer en we werden meteen jaloers. Wij wilden ook gezellig meedoen! Na vanaf dit plein te hebben genoten van het uitzicht op een mooi verlicht Alhambra, moesten we helaas weer verder. Na nog wat leuke straatjes en huisjes was de wandeling afgelopen en daarmee eindigde onze dag.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s