Koh Phi Phi


Bootjes op Koh Phi Phi

Gisteren zijn we van Krabi met de ferry in 1,5 uur naar Koh Phi Phi (een echt backpackerseilandje) gevaren. De zee was heel rustig en we hebben lekker bovenop het dek gezeten. Voor het eerst is de dikke bewolking een beetje opengebroken en zagen we een redelijk blauwe lucht met een stralend zonnetje.

Dood koraal
‘S middags zijn we eerst gaan lunchen in een gezellig barretje, waar we eindelijk eens een lekkere sandwich en fruitshake hebben gegeten en gedronken. Heerlijk was dat na een hele week rijst met kip en ananas.
Daarna wilden we lekker op het strand gaan snorkelen, maar dat viel erg tegen. De zon ging helaas ook een beetje weg. Het werd eb, waardoor de zee erg ondiep was en daardoor konden we niet eens zwemmen. We waren wel 200 m de zee ingelopen, maar nog steeds stond het water tot onze knieën, dus snorkelen was erg moeilijk en er was ook weinig te zien, alleen grijs kapot koraal en af en toe een vis, een zee-egel of een zeekomkommer. We waren een beetje teleurgesteld, want Koh Phi Phi zou een heel mooi duik- en snorkeleiland zijn, één van de mooiste plekken.

Tsunami-alarm
We hebben ook wel erge pech met het weer. Gisterochtend op de boot was het mooi weer, maar ’s middags werd het alweer bewolkt met veel wind. ’s Avonds zijn we uit eten gegaan aan het strand, maar om ongeveer 21.30 begon het te onweren en keihard te regenen. Dat heeft het de hele nacht volgehouden en vanmorgen hoorden we ineens keiharde wind. Bij een huisje achter ons is er een deel van het dak afgewaaid. Vanochtend bij het ontbijt hoorden we ook nog eens dat er gisteravond om 22.00 een tsunami-alarm op het eiland was afgegeven en dat veel mensen de bergen in waren gerend! Wij zaten toen nog in het restaurant (aan zee!) en hebben er allemaal niks van mee gekregen. Het bleek alleen loos alarm dus er was geen tsunami gekomen. Maar dit eiland is in 2004 hard getroffen door de tsunami en helemaal overspoeld. Dus best eng toen we dat vanochtend hoorden… maar gelukkig bleek het loos alarm te zijn.

“Wanna massage?”
Vandaag is het weer bewolkt en geen strandweer. We zijn dus maar een beetje winkeltjes aan ’t kijken. Zometeen maar ergens wat gaan drinken en straks weer lunchen, want aangezien er geen wegen zijn op dit eiland kun je hier ook niet veel meer doen dan op het strand liggen, winkeltjes kijken of eten. Ook worden hier veel massages aangeboden (“wanna massage..?!”), waar we maar eens op in zijn gegaan. Voor slechts 5 euro pp zijn we beiden een uur lang gemasseerd met olie, echt letterlijk van top tot teen! Heerlijk was dat..

We hopen echt dat het tijdens onze laatste vier dagen op Phuket nog een beetje mooi weer wordt en we nog lekker even op het strand kunnen liggen!

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s