Krabi en Phang Nga


Schooljongetjes

Na Khao Sok zijn we naar Phang Nga gegaan, een mooi natuurgebied in zee. Met een longtailboot vaarden we eerst door een soort mangrovebos, waarna we de zee op konden varen. Ook weer van die prachtige grote begroeide rotsen die zo recht de zee uitsteken.

James Bond Island, islamitisch dorp en apentempel
Na een uurtje varen legden we aan bij het zogenaamde James Bond Island, omdat dit eiland ooit gebruikt zou zijn als filmlocatie voor één van de James Bond films.Hier natuurlijk ook even een foto gemaakt met de beroemde ‘rots’ op de achtergrond, die blijkbaar zo herkenbaar is uit de film.
Vervolgens ook nog aangelegd bij een islamitisch dorp op palen, waar we geluncht hebben en even rondgewandeld hebben. We kwamen uit bij een islamitisch schooltje. We vroegen of we even binnen mochten kijken en dat mocht, dus Chantal was natuurlijk helemaal blij. Even gezien hoe een aantal kinderen (uit groep 4?) een mooie tekening aan het maken waren en (groep 5?) op het schoolplein touwtje aan het springen was.
Vervolgens ook nog naar een zogenaamde apentempel geweest, waar enorm veel apen bij elkaar rondliepen. De één was een kokosnoot aan het slopen en de ander zat te wachten op een banaan. Wij wilden net een trosje gaan kopen om ze te voeren, maar toen we zagen dat een andere vrouw dit ging doen en er wel 20 apen tegelijk op haar sprongen en de vrouw bijna niet meer te zien was, besloten we dat toch maar niet te doen..

Krabi
Vervolgens zijn we in Krabi aangekomen, waar we in ons luxe hotel eerst lekker zijn gaan zwemmen in het grote zwembad. Even lekker genieten van de zon na al die regen in het regenwoud. ’s Avonds zijn we gaan eten in het centrum van Krabi bij een prachtig restaurant; een mooi aangelegde tuin met allemaal mooie verscholen plekjes met tafeltjes. Onder sfeervolle verlichting (weer eens wat anders dan dat Aziatische tl-licht overal..) heerlijk gegeten voor heel weinig geld. Omdat elk gerecht maar ongeveer 1 of 2 euro kostte, hebben we ik weet niet hoeveel gerechten besteld en van alle bakjes wat geproefd, heerlijk! Daarna zijn we nog een barretje ingedoken waar een Thais bandje speelde, met nog best goede muziek.

De volgende dag zijn we ’s ochtends naar het centrum van Krabi gegaan, waar we wat winkeltjes hebben gekeken. Ook hebben we hier een nieuwe koffer voor Robert gekocht, aangezien zijn wieltjes in Khao Sok NP tussen het hout zijn blijven hangen en we zijn koffer dus alleen nog maar op konden tillen.

Ao Nang en Poda Island
’s Middags zijn we met een taxibus van het hotel naar het toeristische gedeelte van Krabi gegaan, Ao Nang. Eenmaal daar aangekomen waren we nogal teleurgesteld: bruin zand, troebel water en geen mensen. Dus geen bounty-strand met palmbomen en wit zand waar we konden snorkelen! Maar, er waren wel bootjes en in de verte zagen we wel een bounty-eilandje, dus we vroegen of één van de mannen van de bootjes ons daar naartoe wilde varen en dat wilden ze wel. Dus na een half uurtje varen stonden we op dat eilandje, Poda Island, en daar was gelukkig wel wit zand (maar, verwend als we zijn, vinden we Curaçao toch nog steeds het mooist..). Hier konden we wel snorkelen, maar meer dan wat grijs kapot koraal en wat blauw-gele visjes was er niet te zien. Er werd ook nog verteld dat dit eilandje ten tijde van de tsunami helemaal vol lag met aangespoelde lijken.. Hmm.. gelukkig was daar niets meer van te zien, maar na een paar uurtjes hadden we het dus wel weer gehad en besloten we weer terug te gaan.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s