Recife en Olinda


Recife, straatbeeld

Vandaag hebben we onder leiding van een lokale gids een stadstour door Recife en Olinda gemaakt. Refice schijnt ontzettend crimineel en gevaarlijk te zijn, wat we gisteravond al merkten toen we hier gingen eten. Het restaurant werd namelijk beschermd door een man met een dikke shotgun voor de deur. Recife heeft veel cultureel erfgoed uit de 17e eeuw. Nederlandse en Portugese invloeden zijn dan ook overal nog herkenbaar, zoals in de straat Rua do Bom Jesus (Jodenstraat). In Olinda hadden we een mooi uitzicht over de stad. Olinda betekent dan ook ‘oh wat mooi’, en staat zelfs op de wereld erfgoedlijst van Unesco.

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s