PADI gehaald, Klein Curaçao, Sinterklaasfeest en Boka’s


Duikles

Het heeft weer even geduurd, maar hier dan weer een verslag van mevrouw Kokosnoot uit het zonnige, warme, relaxte, mooie, groene, tropische en gezellige Curaçao.

23.11.07

Vrijdag was het dan zover: mijn ouders zijn aangekomen op het eiland! Ze verbleven in een appartement in Jan Thiel, dus daar zijn we ’s avonds gelijk naartoe gegaan. Erg leuk om ze weer te zien! We begonnen hun vakantie gelijk goed door ’s avonds lekker uit eten te gaan bij Livingstone Jan Thiel.

24.11.07 t/m 30.11.07

De rest van de week zijn we met m’n ouders naar Blauwbaai en Jan Thiel beach gegaan en elke dag uit eten geweest. Vrijdag was mijn vader jarig, dus toen hebben we zijn verjaardag gevierd. Verder ben ik heel druk geweest op m’n stage. Het was de week voor Sinterklaas, dus de kinderen waren erg druk en opgewonden. Elke dag was er iets aan de hand: een brief van de Sint, pepernoten door de school, rotzooi in het lokaal van de Rommelpiet etc. Erg leuk, maar ook erg druk.

01.12.07

Zaterdag zijn Robert en ik de hele dag gaan duiken. We hebben drie lessen in één gedaan. Eerst nog wat oefeningen in het ondiepe gedeelte en daarna een prachtige rifduik op 18 meter diepte. En toen hadden we onze PADI (= duikbrevet)! We zijn nu dus bevoegd om zelfstandig te duiken tot 18 meter diepte. Echt supergaaf! Of nou ja we zijn eigenlijk nog niet bevoegd, want we moeten het theorie-examen nog halen J. We hebben steeds geen tijd om het boek te lezen, dus dat hebben we nog even een weekje uitgesteld.

02.12.07

Zondag ben ik met m’n ouders naar Klein Curaçao gegaan. Klein Curaçao is een onbewoond eiland, ongeveer 10 km vanaf de kust van Curaçao. Het was vroeg opstaan, want om 06.30 u moesten we al bij de boot zijn. Na 1,5 uur varen kwamen we aan op een superwit zandstrand. We kregen ontbijt en ’s middags een BBQ-lunch. Erg gezellig. ’s Middags ben ik met mijn vader ook nog even gaan wandelen naar de vuurtoren en het scheepswrak, de dingen waar Klein Curaçao bekend om staat.

03.12.07

Maandagmiddag zijn we met m’n ouders naar Wespunt gereden naar het Parke nashional Shete Boka. Boka’s zijn grote rotsinhammen aan de noordkant van het eiland. De noordkant is erg wild. Je kunt er niet zwemmen en er zijn dan ook geen stranden te vinden. Eerst reden we naar Boka Pistol. Echt prachtig om te zien! Wat een natuurgeweld! Het water spatte soms wel 10 meter de lucht in. Daarna reden we naar Boka Tabla. Naast Boka Tabla was een rotsspleet, waar een grot was. We gingen er in om foto’s te maken van de grot. Ik bleef bovenaan staan, maar Robert wilde wat verder naar beneden om vanuit de grot een foto naar buiten van de zee te maken. Het was erg smal en glad, maar het water kabbelde alleen tot aan de ingang van de grot, dus dat ging goed. Totdat er in één keer zo’n grote golf kwam, die keihard de grot in sloeg en de hele grot vulde met water. M’n vader en ik zagen Robert binnen 1 seconde helemaal onder water verdwijnen. We schrokken ons dood en gilden en schreeuwden naar Robert. Toen het water weer de grot uit werd gezogen, kwam Robert weer boven en hij klom zo snel als hij kon omhoog de grot uit. Ik stond echt te trillen op m’n benen. Hij was helemaal doorweekt (inclusief camera van 900euro!). De lens van zijn camera is kapot, maar gelukkig heeft hij zelf niets. Hij heeft echt zo’n geluk gehad! Het water sloeg zo hard de grot in en er is daar zo’n sterke stroming! Als hij met de stroming van het water de grot uitgezogen was, dan was hij echt verloren geweest. Dan word je zo hard tegen de rotswanden aan geslingerd en meegezogen onder water, dan heeft de beste zwemmer nog geen kans. De volgende dag vertelde hij op zijn werk dat hij bij de Boka Tabla was geweest. Iemand reageerde daarop met “Oh, daar is ook zo’n grot. Sommige mensen gaan daar in, er zijn er daar al zo veel verdronken”!!! Hij heeft maar niet verteld dat hij ook bijna één van die mensen was… Er hebben echt tien engeltjes op zijn schouder gezeten! Pff..

05.12.07

Woensdag hadden we Sinterklaasfeest op school. Ik had de pietengym (door de schoorsteen kruipen, cadeautjes door de schoorsteen gooien, over de daken balanceren) voor alle klassen georganiseerd, wat erg leuk was. Er was een piet zonder veer op school, wat een piet is die nog op de pietenschool zit. Er gaat dus nogal eens wat mis… ’s Middags zou Sinterklaas komen en de piet zou hem ophalen. Toen alle kinderen buiten stonden te zingen voor de aankomst van Sinterklaas, zat daar opeens de piet op het dak. Wij als juffen wezen naar de piet en vroegen wat hij aan het doen was. Hij wou nog even oefenen voor Sinterklaas, maar nu durfde hij er niet meer af en hij kon dus Sinterklaas niet ophalen. De kinderen bedachten allerlei manieren om eraf te komen (vliegen, met een parachute, via de airco), maar piet durfde niet. We moesten iemand bellen, iemand met een ladder. De kinderen boden allemaal aan om hun papa te bellen, maar die ladder was vast niet lang genoeg. We moesten de brandweer bellen! Wij de brandweer bellen en vijf minuten later kwam de brandweer met loeiende sirenes aanrijden. Twee brandweermannen haalden de piet van het dak. De brandweer was onderweg Sinterklaas tegengekomen en had hem maar alvast meegenomen. Gelukkig kon Sinterklaas dus toch nog de school bezoeken… Haha, echt een fantastisch verhaal en de kinderen gingen er helemaal in op. Het was zo leuk!!! Daarna kregen ze allemaal een cadeautje en werd er over ieder kind wat liefs gezegd. Echt een ontzettend leuke dag.

Woensdagmiddag zijn we weer met m’n ouders naar Westpunt gereden. We zijn off road gegaan en kwamen zo in een heel mooi groen landschap terecht, waar je uitzicht had over de punt van het eiland en de vuurtoren. Daarna zijn we langs de Flamingo Area gereden, waar je wilde flamingo’s kunt zien. ’s Avonds zijn we uit eten geweest en hebben we een beetje Sinterklaas gevierd.

06.12.07

Gelukkig was het donderdag mooi weer (het lijkt wel Nederland zoveel regent het hier), zodat we nog een middagje naar ’t strand konden met m’n ouders. We hebben ze Porto Marie laten zien. Daarna weer uit eten geweest en daar was een erg grappige ober. Het was zijn eerste dag en hij deed alles verkeerd. Hij was enorm zenuwachtig en durfde alleen maar ‘ja’ te zeggen. Hij bracht geen menukaart, toen hij hem had gebracht kwam hij niet terug om de bestelling op te nemen, nam vervolgens een verkeerde bestelling op, wist niet wat de desserts inhielden en bracht de verkeerde rekeningen… Zijn baas kwam het steeds goedmaken en hij was ook erg blij met de nieuwe stagiair haha: “Hij kletst u zeker de oren van het hoofd”. Ahh, arme jongen.. maar we hebben daardoor wel een leuke avond gehad. En ja.. toen moesten we alweer afscheid nemen na 2 weken. Eigenlijk vlogen ze vrijdag pas terug, maar we wilden geen afscheid op het vliegveld (onderaan een verschrikkelijke roltrap uit een filmsetting), dus hebben we donderdagavond afscheid genomen. Ik ben blij dat mijn ouders hier zijn geweest. Het is zo leuk om ze te laten zien wat we doen, waar we wonen, hoe het eiland eruit ziet, de mooie stranden etc. We hebben echt twee hele leuke weken gehad en zijn daarbij ook nog eens 10 kilo zwaarder geworden.

07.12.07

Vrijdag was Mariska, een collega van school, jarig en waren we uitgenodigd op haar verjaardag. Eerst happy hour op Jan Thiel Beach en daarna lekker gegeten bij Zanzibar. De zoon van Jan des Bouvrie, Marc des Bouvrie, behoorde ook tot haar vriendenkring. We zaten naast hem aan tafel dus hebben we gezellig de hele avond met hem zitten kletsen. Laatst zagen we ook al Angela Groothuizen op het strand, Maggie MacNeal zat in het park van m’n ouders en ik zag die ene van T-spoon op het strand. Jaja, er komen nogal eens bekende Nederlanders hier… Na het eten ging de verjaardag nog even door en zijn we gaan dansen bij Baya, een openluchtplek bij t strand. Na twee uur vonden we de muziek erg saai worden en zijn we naar Zanta gereden. Ik was er nog nooit geweest, maar hoorde altijd hele leuke verhalen. We betaalden tien gulden en gingen naar binnen. Even dacht ik dat ik in Nederland was… Iedereen stond rug aan rug, de muziek stond keihard en niemand danste. Binnen vijf minuten stonden we dan ook weer buiten en besloten we maar naar huis te gaan. We hebben ze gewoon gesponsord met tien gulden.

08.12.07

Zaterdag was ik een beetje brak van de avond ervoor. Als je nooit drinkt, is vier malibu cola toch best zwaar ;). ’s Middags zijn we gaan shoppen om ons appartementje een beetje gezelliger te maken. Na twee maanden beginnen we de Nederlandse, knusse gezelligheid toch wel een beetje te missen. We zijn bijna jaloers dat het bij jullie koud is en jullie wel lekker dicht tegen de kachel aan kunnen kruipen met warme chocolademelk. We hebben kerstverlichting gekocht en een mooie grote plant. Om de ramen en in de plant hangt nu kerstverlichting, die gaat fungeren als onze kerstboom. Het is heel gezellig geworden.

Dat waren wel zo’n beetje de hoogtepunten. Verder is er ook veel veranderd. Robert is namelijk van stageplek veranderd. Hij had het enorm naar zijn zin bij de Dolphin Academy, maar kreeg langzaamaan het gevoel dat hij daar niet genoeg kon leren, zeker niet voor een afstudeerstage. Met dolfijnen zwemmen is ontzettend leuk, maar na twee maanden heb je dat ook wel weer gezien. Via mij kwam hij in contact met Dolph. Dolph is de man van Mariska en Mariska werkt weer bij mij op school. Hij is cameraman voor o.a. de NOS, Netwerk, Shownieuws, Studiosport, RTL nieuws. Hij woont hier en is momenteel een documentaire aan het maken op Aruba over het hele verhaal rondom Natalee Holloway. Ze hebben kennisgemaakt en Robert zag het helemaal zitten. Dolph wilde Robert graag als stagiair hebben. Hij heeft vervolgens een gesprek gehad op de Dolphin Academy en die gaven hem de vrijheid om te switchen. Afgelopen vrijdag was zijn laatste dag en a.s. maandag begint hij dus op zijn nieuwe plek. Erg spannend allemaal.

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Floor schreef:

  Hey Chant!
  Ik zat net in de trein terug uit Velp samen met Vera (franken) en het gespreksonderwerp kwam ook nog even op jou. Leuk om dan bij thuiskomst jouw berichtje te lezen, terwijl de regen hier in Utrecht tegen de ramen slaat. Klinkt weer allemaal heerlijk haha, meer kan ik er niet over zeggen! En wat gaaf dat je nu je padi hebt! Ik heb op cyprus ook gedoken en daar kreeg ik gister (toen kwam sinterklaas nog even langs in velp) een surprise over. Super mooi aquarium in een wasmand die ik graag wou hebben! Nou ik moet weer even verder aan school, morgen namelijk een toets! Tot snel spreeks xxx

 2. Janine schreef:

  Hoi Chantal.

  Je kent me niet maar ik zit in de derde van de pabo in arnhem en ik ga 26 maart stagelopen in Curacao! Ik kom ook op het Klien College terecht, in groep 4/5. Ik geniet van je mooie verhalen kan ik al een beetje in de stemming komen!

  Groetjes Janine en geniet ze!!!

 3. Joop schreef:

  Hoi,

  We zijn weer terug in Nederland scheelt een trui en een jas en een lange broek ipv korte broek.
  Je hebt er weer een mooi verhaal van gemaakt met mooie foto’s.
  We zijn blij daar een paar weken te zijn geweest we hebben veel gezien en er erg van genoten.

  Nu maar weer Sonja Bakkeren en maar even niet meer naar het strand.

  Groetjes
  PAMA

 4. Dafne schreef:

  he Chanti!!

  Leuke verhalen weer!! Volgensmij is het supergezellig op jouw schooltje 🙂 Ook leuke foto’s trouwens. Echt leuk om je ouders daar ook te zien!
  En zeg maar tegen Robert dat hij niet meer zo gevaarlijk moet doen! Gelukkig ging het allemaal net goed 🙂 wel jammer van zijn camera lens, maar die kun je gelukkig weer nieuw kopen 🙂

  Hopelijk wordt het nog lekker zonnig de komende periode! Heel veel plezier daar nog!! Veel groetjes ook van mijn ouders en broertje!!
  En groetjes aan Robert 🙂

  Liefs xxdafne

 5. Marlou schreef:

  TypSupper! 18 meter?!!
  Ziet er allemaal mooi uit die foto’s
  Met mij is het oke. Verwend door de goede Sint
  Op de basisschool is het alweer volop kerst. Kerstknutsel en kerstdiner + kerstoptreden voor muziek met de kids. Dus drukke periode maar wel gezellig 🙂
  Het heeft helaas nog niet gesneeuwd. Wel koud en nat!
  op school gaat het ook goed heb supper cijfers gehaald al zeg ik het zelf, uhum.
  Morgen toets nederlands over redukundig ontleden. Saaie stof. Maar ja het hoort erbij he!
  Nou dit was het dan maar weer, mijn berichtje.
  Nog heel veel plezier daar en tot schrijfs 🙂
  Liefs Marlou

 6. Joop schreef:

  Een mooie website http://www.fisheyemedia.info
  met mooie beelden en achtergrondmuziek
  ziet er strak en professioneel uit.

 7. Elly vaassen schreef:

  Hallo Genieters !
  Eindelijk een reactie uit Huissen. Je hoeft je niet af te vragen of jullie het naar de zin hebben! Leuk dat jullie Ans en Joop zoveel van het eiland hebben laten zien. Reactie van Ans was: het was wel de reis van ons leven!
  Groetjes, prettige kerstdagen en een goede overstap naar 2008 !!
  Piet en Elly

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s