Fort Nassau en duikles


Ik ben maar gelijk met het ‘slechte’ nieuws.. Vorige week dinsdag is Robert’s opa overleden. Robert wilde toch wel graag bij de begrafenis zijn en is afgelopen vrijdag naar Nederland gegaan. Nu zit ik hier dus alleen! En dat valt me eigenlijk behoorlijk tegen. Ik vind er niks aan hier in m’n eentje en ik mis hem heel erg.. Ik wil juist nu graag bij hem zijn, en dan zit er ruim 7000 km tussen! Maar ja, het is niet anders.. Ik ben blij dat hij erbij kon zijn en dat hij de goede keuze heeft gemaakt. En gelukkig bestaat er zoiets als skype, dus we spreken elkaar elke dag. Zondag komt hij weer terug, dus ik ben al aan het aftellen!

Goed, hier dan ook nog even een update met leuke dingen van de afgelopen tijd..

04.11.07

Zondag zijn Robert en ik naar het strand gegaan. Dit keer zijn we weer eens naar Blauwbaai gegaan, waar we weer gesnorkeld hebben. We besloten om dit keer eens tot het rif te zwemmen (daar waar de zee donkerblauw van kleur wordt). Daar werd het ineens wel heel erg diep. Ondanks het heldere water zagen we de bodem niet eens en we dachten: nee! Moeten we daar bij duikles in af gaan dalen? Daar komen we nooit meer uit! Haha…

05.11.07

Maandagmiddag zijn we naar Fort Nassau gegaan, één van de vele forten hier. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht op alle hoeken. Als je het dan zo van bovenaf ziet, besef je opeens weer dat je toch echt op een eiland zit..

06.11.07

Dinsdag was onze tweede duikles. Dit keer hadden we niet echt ‘les’, maar gingen we een echte duik maken, ‘het rif op’. Ik vond het nog best eng, aangezien we pas 1 duikles hadden gehad en we dit keer ook weer wat dieper gingen (7 m). Het ging gelukkig al veel beter dan de eerste duikles, maar ik ben nog steeds wel heel veel aan het denken (oren klaren.. masker klaren.. zwemmen.. op één plek blijven.. goed ademen etc.). Soms vergat ik zelfs om ook nog naar het koraal en de vissen te kijken haha. Maar wat ik gezien heb, was echt prachtig. Veel soorten koraal, mooie kleuren en allerlei visjes en vissen. Dat hadden we toch met snorkelen nog niet gezien..!

07.11.07

Woensdag was onze derde duikles. Dit keer hadden we weer echt ‘les’. We hadden er helemaal zin in na dinsdag. Totdat Thomas de oefeningen ging uitleggen: je gaat zometeen op de bodem zitten, je doet je masker af, je blijft een tijdje zo ademen, dan zet je je masker weer op, blaas je hem leeg met je neus en dan kun je weer gewoon zien. Nou, fijne oefening. Daarna kwam de volgende: als je op de bodem zit, draai ik de kraan van je fles dicht, als je geen lucht meer krijgt geef je mij een teken en dan draai ik hem weer open. Nou fantastisch! Enigszins met tegenzin gingen we het water in, maar het bleek achteraf heel erg mee te vallen. Na de oefeningen hadden we nog tijd om een beetje rond te duiken. Toen heb ik echt REUZE schildpadden gezien, van ruim 1 meter! Echt mooi! Gelukkig zaten ze achter een hek, want van zo dichtbij zagen ze er toch wel eng en gevaarlijk uit..

10.11.07 en 11.11.07

In het weekend heb ik me eigenlijk alleen maar verveeld. Zaterdag wilde ik naar het strand gaan, maar toen was het een beetje bewolkt. Ik besloot om in mijn duikboek te gaan lezen. Voor je duikbrevet moet je ook een theorie-examen afleggen, waarvoor je een 260 blz. dik boek uit je hoofd moet leren! Daar ben ik dus wel even zoet mee…

Zondag wilde ik opnieuw naar het strand gaan, maar toen ging het regenen! Ik heb dus maar weer de hele dag binnen in mijn duikboek gelezen. Een erg saai weekend dus!

12.11.07

Maandag ben ik met Wim en Truus wat gaan drinken in Punda. Wim en Truus zijn vrienden van mijn ouders, die hier twee weken op vakantie zijn bij familie van Truus. Ik vond het erg leuk om weer eens bekenden te zien! We hebben lekker de hele middag op een terrasje gezeten, boodschappen gedaan en daarna heb ik ze weer naar huis gebracht. Dat was erg gezellig!

13.11.07

Dinsdagmiddag heb ik op mijn stage van alles gedaan rondom het thema ‘geheimen’. Ik heb eerst een kringgesprek met ze gehouden over geheimen: Wat is nou eigenlijk een geheim? Wat kan allemaal geheim zijn? Mag je geheimen aan vriendjes vertellen? Is het dan nog wel een geheim? Vervolgens heb ik een prentenboek voorgelezen over een geheim en daarna hebben we een geheime tekening gemaakt. De kinderen waren erg betrokken en vonden het erg leuk.

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. evelien schreef:

  hoi Chantal!!
  wouw ik ben echt enrom jaloers op je!! echt geweldig meid wat je allemaal meemaakt daar!! succes met je duikbrevet!! hier gaat trouwens alles oke!! hebben net de testlessen achter de rug en vandaag open dag gehad dus het gaat allemaal weer kei snel voorbij!!
  succes met alles!!
  kusjes Evelien

 2. Dafne schreef:

  Hi Chanti!!
  Gelukkig is het alweer bijna zondag! Maar echt leuk dat je je duikbrevet gaat proberen te halen! lijkt me wel spannend in het begin, maar wel super mooi!
  Hier is het inderdaad heeel koud, gelukkig wel met een beetje zon soms 🙂 maar zou toch veel liever daar zijn! Nog een hele fijne tijd!!
  en ben benieuwd naar de volgende foto’s 🙂

  liefs dafnexx

 3. Joop schreef:

  Vandaag komt Robert weer terug uit Holland. Dan kunnen jullie weer lekker verder genieten. Nog 5 nachtjes slapen dan komen wij ook even kijken wat jullie daar allemaal uitspoken ik ben benieuwd naar de foto’s maar die zien we nog wel.

  Groetjes en tot vrijdag
  PAMA

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s