Afscheid stage, dolphin swim en kerst


Dorsal ride

Deze week heb ik afscheid genomen van mijn stageklas. En ondanks dat het Sinterklaasfeest er net op zit, komt de kerst er ook alweer aan! 15.12.07

Zaterdag was ik uitgenodigd op een kinderfeestje van twee kindjes uit m’n stageklas, Nikita en Indigo, die waren allebei 6 geworden. Samen met Anneloes gingen we naar het Bowling Center. Jaja, dat kennen ze hier ook. Al snel zaten de ouders van de kids lekker wat te drinken en waren Anneloes en ik bezig om iedereen bij de goede baan te houden, aan te geven wie er aan de beurt was op het scherm, servetjes uit te delen voor de taart, de nodige taart en limonade van de vloer aan het opvegen… Hmm, leuk zo’n feestje?! Misschien word ik toch maar geen juf…

17.12.07 t/m 21.12.07

Deze week was alweer m’n laatste stageweek! Na 10 weken zat m’n stage er alweer op… Dat ging snel! Ik heb die week nog veel les gegeven (techniek, muziek, rekenen, gym) en op donderdagmiddag heb ik afscheid genomen. Compleet verrast (niet helemaal, groep 3 kan nou eenmaal nog niet zo goed dingen geheim houden) werd ik overspoeld met allemaal cadeautjes en tekeningen. Zo lief! De hele week hoorde ik al opmerkingen als “Juf, ik heb een cadeautje voor jou in mijn tas” en “Juf, mijn mama gaat iets voor jou kopen” en “Juf, jij mag niet zien dat ik een tekening ga maken”. Haha, echt te schattig. ’s Middags nog met veel ouders staan kletsen en een hand gegeven. Ik heb zo’n leuke stage gehad! Ik ben nog nooit zo betrokken geweest bij de kinderen, de school, de ouders, alles. Echt heel erg leuk!

Donderdagavond was het kerstdiner, dus gelukkig zag ik mijn kindjes weer. En wat zagen ze er lief uit! We hadden allemaal lekker eten in de klas en het was echt heel erg gezellig. Buiten was er eten voor de ouders en we hadden een kerstmarkt. Ik vond het leuk als Robert er ook bij kon zijn dus hij kwam helpen bij de kerstmarkt. De afgelopen twee weken hebben alle groepen heel veel geknutseld en die knutsels (kerstballen, sieraden, schilderijtjes) werden dan verkocht aan de ouders voor 1 of 2 gulden voor het goede doel. En bijna alles was weg aan het eind van de avond!
Na het kerstdiner ging iedereen gelijk door naar Mambo Beach, waar de grote vuurwerkshow van het jaar plaatsvond. Werkelijk het hele eiland ging er naartoe, echt fantastisch. Het hele strand zat vol met mensen en de vuurwerkshow was echt supermooi. Een half uur keiharde knallen, mooi kleuren, mooie vormen etc. Echt mooi. Ik heb het geprobeerd te filmen met mijn telefoon, dat filmpje staat op m’n weblog. Misschien komt het een klein beetje over?

De volgende dag was de laatste dag op school en het was een beetje een rommeldagje. Ik had bewust donderdag al afscheid genomen omdat ik verwachtte dat de dag na het vuurwerk weinig kinderen op school zouden zijn (vorig jaar waren er van de hele school maar 10 gekomen!). Dit jaar was dat weer zo, maar leuke juffen als Anneloes en ik zijn ;), zaten wij met 15 van de 20 kinderen in de klas! We hebben ze de hele dag lekker laten spelen en zo konden wij alle kerstversieringen weer mooi opruimen voor de vakantie…

22.12.07

Zaterdag hebben we met dolfijnen gezwommen! Ook al had Robert dat al tig keer gedaan, ik wilde het ook graag eens meemaken. Dus hebben we bij Robert’s oude stage een dolphin swim gedaan. Echt zooo leuk! Natuurlijk ontzettend toeristisch, maar erg leuk. Je mag ze allemaal trucjes laten doen zoals zingen, zwaaien, nat spetteren, draaien. En je mag vrij met ze rondzwemmen. En we kregen ook nog en dorsal ride, zo’n ritje aan de vinnen van twee dolfijnen. Ze hadden ervoor gewaarschuwd, maar aan het eind van dat ritje hing mijn bikinibroekje onderaan m’n enkels J. Leuk, zo’n ritje! Gelukkig is het op de film die werd gemaakt niet te zien haha. Erg gênant… Maar verder een hele leuke ervaring!

25.12.07 en 26.12.07

Met kerst hebben we eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan. Het echte kerstgevoel missen we een beetje. De kou, de sneeuw, de kachel… Iedereen versiert het hier wel in en om het huis, maar het is toch anders. We zijn daarom 1e kerstdag maar naar het strand gegaan, want tja.. wat moet je anders?! ’s Avonds hebben we een kerstdinertje voor onszelf gemaakt met carpaccio, varkenshaasje met pepersaus, aardappeltjes in roomsaus uit de oven… Zo hadden we toch nog een beetje een kerstgevoel.

En dan heb ik verder nu lekker twee weken vakantie. Robert’s stage gaat gewoon door, dus die moet donderdag weer werken. Hij heeft het heel erg naar z’n zin, doet veel toffe dingen en leert veel. Dus dat is mooi!

Eigenlijk zou ik vanaf nu 5 weken vakantie hebben totdat ik terugga naar Nederland, maar dat leek me nogal saai. Ik ga na de vakantie dus weer terug naar Klein College, alleen dan niet meer naar mijn stageklas, want daar zit dan alweer een nieuwe stagiaire. Ik ga een beetje helpen in groep 2 en bij andere dingen die in de school gedaan moeten worden. Dus ik ben nog niet helemaal weg daar…

En oja, eerst zou Robert 5 maart pas teruggaan naar Nederland, maar hij heeft besloten om samen met mij terug te gaan! Dus nu gaan we lekker allebei 25 januari terug, echt zo fijn! Kunnen we ook lekker samen een nieuw huisje zoeken in Arnhem.. Dus:
Als je toevallig nog zelfstandige woonruimte (dus met eigen keuken, badkamer, woonkamer, slaapkamer, liefst nog met extra kamer) weet in Arnhem wat een beetje betaalbaar is? Let us know!

Oh, wat gaat de tijd snel! Over 4 weken zitten we alweer in Nederland! Robert heeft er wel zin in, maar ik nog niet echt eigenlijk… Ik vind het wel prima hier. Iemand nog een goede reden waarom ik terug moet komen naar Nederland (behalve dat ik jullie dan natuurlijk weer zie!)?
Ik hoor ze graag…

Verder gaat alles z’n gangetje. Het heeft de afgelopen 3 weken alleen maar geregend, zoals Nederland dat ook wekenlang kan volhouden, maar dan nog tien keer zo hard. Na 3 weken is het nu eindelijk sinds 2 dagen weer droog en zonnig. Hopelijk blijft dat nog even zo…

Hoop ook dat alles goed gaat met jullie. Geniet lekker van de vakantie (als je die hebt) en ik wens jullie alvast allemaal een heel gelukkig, gezond, gezellig, mooi, succesvol nieuwjaar toe! Tot in 2008!

3 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Gemma schreef:

  Hee Chantal en Robert!

  Leuk een berichtje uit Curacao! Ik had serieus de eerste maand dat ik hier was al een ticket in jullie richting geboekt! Maar.. het was allemaal toch iets te duur en hier te fijn.

  Leuk om te lezen dat je(jullie) het zo lekker heb(ben)t daar! Ik ga over drie weken alweer terug naar Nederland waar ik zo erg tegen op zie joh! Zou hier echt nog veel langer willen blijven! Maar ach..

  Grappig om over jullie kerst te lezen! Hier was het ook anders.. wel echt heel gezellig! Gister 2,5 uur op ons eten gewacht, maar ach! Dat is Suriname.

  He.. geniet even van jullie laatste weken! En we wisselen ons verhalen straks wel lekker uit in ons eigen koude kikkerlandje!

  Liefs Gemma.

 2. Joop schreef:

  Leuk dat je die Sinterklaas foto’s bij het vorige bericht er nog bij hebt gezet zien er goed uit met die kinderen.
  In dit nieuwe bericht is het geweldig mooi die dolfijnen te zien en wat ze allemaal kunnen hele lieve dieren.
  En de video’s van het vuurwerk zien er ook redelijk uit, wat zo’n telefoon al niet kan.
  Op naar het volgende verhaal nog veel plezier daar het is zo eind januari.

  Groetjes
  PAMA

 3. Floor schreef:

  Heeey lieve Chant! Wat een mooi verhaal weer en echt super leuke fotos! Jammer dat je stage alweer is afgelopen maar goed iniatief hoor van je, om nog even daar te blijven! Hier wat reden om terug te komen: voor 10 april (als ik naar ghana ga) gaan we nog een toneelpicknick houden en daar moet jij ook bij zijn! Reden genoeg toch 😉
  ow en wat dacht je van de ontbijtkoek, haring, bruine boterham met vlokken en de boerenkool? Doet je dat niet terug verlangen naar Nederland??? Geniet er nog even van daar! Liefs en een kus,
  Floor

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s