Halloween en duikles


Onze eerste duikles

Het is bijna Halloween! Dus groot feest, en daarbij zijn we ook nog eens aan onze PADI-duikcursus begonnen, dus weer genoeg nieuwe belevenissen.

27.10.07

31 oktober is het Halloween en dat wordt hier op het eiland uitbundig gevierd! Eigenlijk waren we er helemaal niet mee bezig geweest, omdat het in Nederland ook niet of nauwelijks gevierd wordt. Toch bedachten we op het laatste moment nog om naar een Halloweenfeest te gaan, omdat het ons toch wel erg leuk leek om eens mee te maken. De hele week worden er feesten gegeven, elke dag ergens anders. We besloten om diezelfde avond nog te gaan, want dat feest leek ons het leukst. We zijn naar ‘Ghostvillage’ in het Riffort gegaan. Maar we moesten natuurlijk wel verkleed en we hadden geen tijd meer om iets te maken of te kopen. Dus ik ben als Black Cat gegaan, met zwarte kleren, zwart halsbandje (zwarte riem) om m’n nek en met make-up groen met zwarte kattenogen gemaakt. En klaar! Toen Robert nog… Hij wilde eerst als bosjesman gaan, dus wij allemaal struiken uit elkaar getrokken en meegenomen naar huis, maar toen leek het hem toch geen goed idee. We dachten nou ja, dan wordt ie spook. Dus wij bij de Rinkies om een groot wit laken gevraagd. Eenmaal weer beneden zei ik voor de grap dat hij ook als Griekse God kon gaan haha, en zo gezegd zo gedaan… Ik heb het laken om hem heen geslagen, hij heeft veters aan z’n slippers gedaan en dan van die ouderwetse schoenen gemaakt om z’n been heen, en vervolgens van die struiken een mooie krans gemaakt en klaar waren we! Haha, ik heb echt ontzettend gelachen, maar stoere Robi zag het wel zitten met z’n outfit, dus op naar het feest (de foto moet je echt even bekijken; erg leuk)! Eerst zijn we nog bij Anneloes langsgegaan, want zij ging ook. Haar (bijna-)vriend, Daniel en een andere vriend, Curt, gingen ook mee. Anneloes als belly-dancer, Daniel als de visser uit I know what you did last summer en Curt als piraat. Toen we aankwamen, zagen we alleen maar niet-verklede mensen aan komen lopen, dus Robert voelde zich lichtelijk overdressed (lees: hij wilde DIRECT omkeren en naar huis gaan..). Toch zijn we naar binnen gegaan en daar viel onze mond open. Zo mooi! Je moest eerst door een speciale kamer, met allemaal skeletten en doodskisten enzo, super tof! Het feest was op de binnenplaats van het Riffort, een groot fort aan zee in Otrobanda. Het was helemaal versierd en overal stonden skeletten, opblaasspoken, doodskisten etc. En er werd ook verschillende muziek gedraaid, DJ Paco en een Arubaanse salsa/merengue band. Niet dat ik dat goed kan, maar gewoon je heupen heen en weer bewegen en dan kom je een heel end J. Het was echt een supergeslaagd feest. Na de prijsuitreiking van beste outfits zijn we lichtelijk teleurgesteld weer naar huis gegaan, omdat Robert niks had gewonnen. De hele avond werd ie echt door iedereen aan gekeken dus wij dachten: die gaat winnen! Maar helaas… Evengoed echt een geweldig feest meegemaakt!

28.10.07

Zondag waren we nogal brak en moe van het feest van de vorige avond, dus we hebben lekker rustig aan gedaan. ’s Middags wilden we nog gaan snorkelen, maar de zee was veel te wild, dus zijn we weer naar huis gegaan. We waren zo moe, dat we weer naar bed zijn gegaan en weer zijn gaan slapen. Niet zo’n hele boeiende dag dus…

29.10.07 t/m 31.10.07

Deze dagen weer stage gelopen. Heerlijk drie dagen geknutseld voor Halloween: enge maskers, kruisspinnen en pompoenen. Maandag alleen een ongelukje gehad. Anneloes en ik gingen tegelijkertijd naar huis en we reden het parkeerterrein af. Anneloes eerst, dus die toetert en zwaait. Tegelijkertijd reed ik achteruit en toeterde en zwaaide ik terug en toen… BOEM! Ik keek door mijn achteruitkijkspiegel en ja… ik zat tegen de auto van mijn stagebegeleidster aan! Een flinke deuk… Mijn eerste ‘ongeluk’! Gelukkig vond ze het helemaal niet erg, maar ik wel! Voelde me behoorlijk schuldig!

Verder hebben we weer allemaal leuke restaurantjes (oftewel leuke acties..) ontdekt, dus we zijn drie dagen uit eten geweest. Maandag overheerlijke salades bij De Heeren voor 10 gulden en dinsdag weer de beste pizza ooit bij Good Fellas voor 10 gulden. Woensdag zijn we met Anneloes, Karin (juf groep 4/5), Eva (stagiaire) en een vriendin van Karin uit eten gegaan bij het Pleincafé. Ook weer heerlijk gegeten en het was erg gezellig.

01.11.07

Donderdag hebben we op mijn stageschool de hele dag Halloween gevierd. M’n dag begon alleen niet helemaal goed.. Nou is elke dag 6 uur opstaan sowieso al niet mijn favoriete hobby, maar na de Tequila Sunrise van de vorige avond, voelde ik me niet zo goed. Ik weet niet wat er in die tequila zat, maar niet veel goeds! Na een uur rustig te hebben gezeten met aspirines moest ik toch echt gaan.. Gelukkig waren Karin en Anneloes er ook niet al te best aan toe, want toen ik om 11.00 u braaf naar huis was gegaan met 1 cocktail op, hebben zij nog even doorgefeest bij Zanta met wel (gokje) 10 rose’s! Maar als de kinderen om 07.30 u binnenkomen, moet je wel, en toen ging alles eigenlijk weer prima. De kinderen waren allemaal zo leuk en mooi verkleed (ook deze foto’s moet je echt even zien, zo schattig!). We hebben de hele dag een spelletjesparcours gedaan. Omdat er niet genoeg juffen waren bij de kleuters, ben ik daar naartoe gegaan. Ik had een lief groepje, maar ook een meisje uit groep 0, die pas 3 jaar oud was.  Ze vond het allemaal nogal eng en heeft de eerste uren alleen maar gehuild, zo zielig! Om 11.30 u mochten de ouders ook komen om spelletjes te doen met hun kinderen of om een kijkje te nemen in de Dark Room (ons lokaal), waar een waarzegster zat, grabbelton met allemaal enge dingen etc. Erg leuk! Alles was supermooi versierd en de kinderen hebben een fantastische dag gehad! Daarna zijn we met het team nog lekker gaan eten bij de McDonalds om de hoek J.

En ’s middags was het dan zover… mijn eerste duikles! Ik ga mijn duikbrevet hier (proberen te) halen, de zogenaamde ‘padi’. Samen met Robert en Rob (= een vriend van Roberts stage). We zijn met zijn drieën, dus een lekker klein groepje. We kregen eerst wat theorie over de duikfles en hoe alles werkt en daarna legde hij de oefeningen uit. Vervolgens moesten we onze eigen duikuitrusting in elkaar zetten en alles controleren. En daar gingen we! Duiken! Pff, ik vond het wel erg spannend, maar tegelijkertijd ook erg leuk! We hebben natuurlijk nog niet zo diep gedoken, 3 meter. Daar moesten we op de bodem zitten en een paar oefeningen doen (duikbril vol laten lopen met water en dan weer leegmaken, ademapparaat uitdoen en dan weer in doen en dan leegblazen etc.). Dit is wel belangrijk om te leren, want als je straks 18 meter diep zit, kun je niet even gauw naar boven zwemmen om bijvoorbeeld je duikbril schoon te maken. Na de oefeningen mochten we nog even wat vrij rondzwemmen. We hebben gedoken in de vissenbak van het Seaquarium, naast de Dolphin Academy. Zo tof! Echt een enorme vis gezien, van 1 meter lang! En tijdens de oefeningen kwam er een grote rog/platvis voorbij zwemmen. En later heb ik nog een grote ballonvis gezien, die ik erg mooi vond. Robert en Rob hebben ook haaien gezien! Naast de vissenbak zit de haaienbak, maar er zit glas tussen. Je kunt ze dus zien, maar ze kunnen jou niks doen. Ik heb de haaien helaas niet gezien. Ik was de andere kant op gezwommen, achter de duikinstructeur aan, ik dacht dan kan me niks gebeuren haha! Ik had nog een beetje moeite met op één plek blijven. Telkens als ik beneden was, wilde ik een stukje omhoog en liet ik wat lucht in mijn vest lopen, maar dan was ik gelijk weer helemaal boven. Daar liet ik er weer wat lucht uitlopen, maar dan zat ik weer meteen op de bodem haha. Gelukkig was ik niet de enige, want als ik boven was zag ik Robert beneden, en als ik beneden was, zag ik Robert boven haha. Volgens Thomas (de duikinstructeur) was dat logisch en duurde dat een paar lessen voordat je dat onder controle had. Bij Rob ging het wat beter, maar die had al twee keer gedoken. Dus ja… Chanti duikt! Ik vind het nog steeds wel eng, het is natuurlijk ook niet helemaal ongevaarlijk. Als je maar weet wat je doet, dan kan er niks gebeuren. Ik vind het gewoon supertof dus ik doe het gewoon en dan overwin je je angst vanzelf. Volgende week is de volgende les, ben benieuwd!

02.11.07

De kinderen waren erg moe op school van Halloween. Anneloes wilde weer kinderen toetsen, dus heb ik de rekenles gegeven. Heb het leren rekenen met het rekenrek geïntroduceerd, wat erg goed ging.

03.11.07

Op school staat de komende maand het thema ‘geheimen’ centraal, n.a.v. de Kinderboekenweek in Nederland. Ik heb aangeboden om het thema helemaal uit te werken, dus daar ben ik de hele dag mee bezig geweest. We gaan een leuke drama-introductie geven over twee matrozen die gaan varen, aan land gaan en een schatkist vinden met alleen een briefje erin. Op het briefje staat in geheimschrift waar de schat verstopt ligt. De kinderen moeten dan de boodschap gaan vertalen. Het blijkt dat de schatkist bij de boom op het speelplein verstopt ligt. Vervolgens heeft een juf hem al weggehaald. Maar welke juf? Dus er volgt een speurtocht naar de vingerafdrukken van de juffen d.m.v. vingerafdruk kaartjes. Met behulp van vingerafdrukken worden geheime mysteries opgelost. Verder lezen we gedichtjes voor over geheimen, maken we een geheimenboom in de klas, zingen we een liedje over geheimen, gaan we rozen (symbool voor geheimen) knutselen, geheime tekeningen met waskrijt en ecoline maken etc. Ook heb ik een heel werkboekje gemaakt van 26 blz. Met allemaal doolhoven (geheime wegen), geheime puzzels, geheime boodschappen (geheimschrift en rebussen), geheime kleurplaten etc. erin. Daar kunnen de kinderen dan uit werken als ze klaar zijn met hun ‘gewone’ werk. En elke dag krijgen ze aan het eind van de dag een woord. Na 19 dagen, op de laatste dag van het thema, hebben ze dan de zin: kijk en zoek in elk gaatje of hoekje en je krijgt van mij een heel erg lekker koekje !. En dan trakteren we uiteraard op koekjes als afsluiting van het thema. Leuk of niet?!

Morgen is het voor ons allebei weer weekend, dus dan gaan we weer eens lekker op het strand liggen en werken aan ons bruine kleurtje (is alweer 2 weken geleden!).

5 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Joop schreef:

  Ik zit iedere keer weer te wachten op je mooie teksten en plaatjes erg mooi en leuk ik verheug me op 23 november dan gaan we het zelf aanschouwen.
  Zorg dan wel even dat die muggen weg zijn.

  xxx PAMA

 2. Floor schreef:

  Wow gaaf verhaal weer! Ik heb op cyprus ook mijn eerste duik gemaakt en vond het ook echt zo tof!!!! Ik vond het ook lastig om beneden te blijven en mijn oren gingen ook steeds dicht.. Maar daar wen je dan vast wel aan ja! En dat hele halloweengebeuren, lachen man. Je bent weer lekker crea bezig met die hele geheimen les, ik wou dat ik bij je in de klas zat 😉
  Ik kom net terug van de schaatsbaan (geen natuurijs hoor!!!) en gister nog bij Valerie geweest. Was echt zo gezellig en we zijn weer helemaal bijgekletst. Zou leuk zijn als jullie elkaar kunnen ontmoeten in december!

  Nou succes met je lessen maar nu nog lekker genieten van de zondag!

  Liefs xxx

 3. Marlou schreef:

  Hoi Chantal,
  Leuk verhaal. En mooie foto’s vooral die dolfijnen 🙂 (Jaloerse blik)
  Ga aanstaand weekende naar Texel. Muziek maken. Heb er veel zin in. Alleen het weer schijnt daar niet echt mooi te zijn 😦
  Maar een rustig weekend maakt het weer helemaal goed 🙂
  Leuk om weer zoveel te horen.
  Doe Robert de groeten en veel plezier en succes met alles.

  Groetjes Marlou

 4. emma schreef:

  he chant ik ben weer uit het gips.(en zeg even tegen Robert leuke autvit)als je het zo schrijft temintste.ik heb hele maal in een deuk gelegen met iv wat hij hat iets met een foto op de site gedaan en dat zag er niet uit. gaat i goed met ons wel. mail ff terug als je tijd hebt.

  doei chant

 5. Joop schreef:

  Dit is geen reactie op bovenstaand bericht maar je ziet hoe betrekkelijk het leven is je wordt toch weer onverwacht op de feiten gedrukt dat het allemaal maar betrekkelijk is.
  Jullie hebben daar een goede stage, veel plezier en het is een belevenis maar
  de Opa van Robert is overleden en dit blijft een afscheid waar jullie beiden bij stil moeten staan, jullie hebben de keuze gemaakt dat Robert naar Holland gaat om de begrafenis en het definitieve
  afscheid bij te wonen dit is denk ik een goede keuze om het te verwerken en respectvol richting Opa en familie.
  Pak daarna de draad weer op en geniet van de mogelijkheden die jullie worden geboden.

  Groetjes PaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s