Algarve, het paradijs


Vanuit Lissabon zijn we in vier uur met de bus naar onze eerste bestemming in de Algarve gereden: Lagos! Een klein stadje ten westen van Albufeira.

Lagos vanaf de zee
En wow.. wat is het hier mooi! Een prachtige kustlijn met hoge rotsen en kleine intieme baaitjes. De eerste dagen zijn we naar de stranden Praia Dona Ana en Praia Camilo geweest, maar helaas waren deze kleine intieme baaitjes ook door het massatoerisme in het naseizoen ontdekt. Er lag een meter tussen de handdoek van die van ons en die van de buurman, en bij elke golf waarbij het iets meer vloed werd, kwam iedereen nog eens 10 cm dichterbij liggen. Tijd om een ander strandje te zoeken dus. We zijn naar Ponte da Piedade gegaan, een prachtig uitzichtpunt op de kustlijn van Lagos. Hier hebben we een privébootje gehuurd en zo de hele kustlijn langs gevaren, met alle hoge en gekleurde rotsen en kleine romantische grotjes. Je zou zegen dat de ene rots niet mooier is dan de andere, maar na 100 foto’s te hebben geschoten konden we nog steeds niet ophouden (zie de ‘bescheiden’ selectie van foto’s hieronder).

Ons eigen paradijsje
Vanaf de zee zagen we op een gegeven moment een strandje dat extreem rustig was. Er bleek alleen helaas geen bordje langs de weg te zijn waar je dan moest afdalen noch een trap die je naar beneden naar de baai brengt. Dus na een wandeling van bijna een uur door de natuur langs de rotsen en zo ongeveer elk paadje geprobeerd te hebben, kwamen we eindelijk bij ons mooie baaitje uit. Het was heel wat geklim en geklauter op de oranje rotsen, maar dit Grand Canyon gevoel was meer dan de moeite waard: een prachtig rustig strandje, die aan het eind van de middag zelfs helemaal voor ons zelf was.. Bij zonsondergang hebben we ons vermaakt met een heuse fotoshoot (again, zie het resultaat hieronder). Ons mooie paradijsje, zo stil, zo romantisch.. Het deed een beetje pijn om weg te gaan, we hadden er wel voor altijd willen blijven!

Faro
Na een paar heerlijke dagen aan het strand van Lagos en in onze privévilla vlakbij het strand die we vooraf hadden gehuurd, zijn we in een kleine twee uur met de trein naar Faro gereden. Hier zijn we met een boot naar Ilha da Barreta/ Ilha Deserta gegaan, een eilandje voor de kust in het natuurpark Ria Formosa. Een heel ander strand dan in Lagos, maar door haar eigen karakter ook weer adembenemend mooi. Ik wist niet dat Europa zulke mooie stranden heeft of kon hebben, maar ze bestaan en deze strandjes van de Algarve komen zeker in mijn top 10 tussen de mooiste stranden van Curaçao, Brazilië, Thailand, Maleisië, Indonesië en Cuba.

En na al dat moois en de heerlijke tijd samen wilden we niet, echt niet, helemaal niet, ab-so-luut niet naar huis! Maar het moest.. We hebben een heerlijke vakantie gehad en veel mooie dingen gezien, waar we nog heel lang van gaan nagenieten! Stiekem tijdens het plannen van ons volgende tripje… 😉

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. PaMa schreef:

    Wat een mooie omgeving en heeele moooie foto’s ziet er erg goed uit.
    Maar we zijn blij dat je nu eindelijk weer terug bent vanaf januari ondertussen weg geweest lang zat.
    PaMa

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s