¡Me encanta Barcelona!


Flamencoshow Los Tarantos

Maandagmiddag zijn we aangekomen in Barcelona. Enigszins verward, want we dachten bij het vliegveld – net als een paar jaar geleden – de trein te kunnen pakken naar het centrum, maar er bleek ineens geen treinstation meer te zijn..?! En het vliegveld zag er ook heel anders uit..?! We waren op Girona gevlogen, in de vooronderstelling dat dat ons vliegveld van een paar jaar geleden was, maar dat bleek Reus te zijn. Girona ligt iets verder weg, dus moesten we eerst een bus naar het centrum van Girona nemen en van daaruit hebben we de trein naar Barcelona gepakt. Een supermooi treinritje door het Spaanse (platte)land!

Eenmaal in Barcelona aangekomen voelden we ons meteen weer thuis. We hadden een leuk stadshotelletje, meteen aan de Ramblas! Die zijn we dan ook meteen 10x op en neer gelopen..

De dagen erna hebben we alle leuke plekjes weer opgezocht, zoals La Boqueria (de markt bij de Ramblas), Plaza de Catalunya, de kathedraal, Barrio Gótico (Gotische wijk), Gaudi’s Parque Güell en de berg Montjuïc. Helaas bleek de Funicular – het kabelbaantje omhoog – niet te gaan in de winter..
Ook zijn we nog naar een mooie flamencoshow geweest van de groep Los Tarantos, op het Plaza Real. Daar ook weer heerlijk gegeten bij ons favoriete restaurant Les quinze nits. En natuurlijk hebben we ons de andere dagen uitgebreid te goed gedaan aan de heerlijke Spaanse tapas en churros con chocolate.

De laatste dag hebben we op aanraden van Chantal’s Spaans-docent ook een bezoek gebracht aan Palau de la Música, een prachtig concertgebouw, waar we een mooie rondleiding kregen. Daarna lekker in het parkje rondom de Arc de Triomphe gewandeld.

Wel viel ons op dat Barcelona erg aan het veranderen is. Toen we terug wilden gaan naar ‘ons’ leuke pleintje bij Rambla del Raval (met die kat) om te eten, bleken alle leuke restaurantjes verdwenen te zijn. Ze zijn allemaal vervangen door 20 kebabzaken. Ook in de straatjes er omheen zitten alleen nog maar Turkse belcompanietjes en geldwisselkantoortjes.
Bovendien werden we de eerste avond meteen gerold – althans, het is ze niet gelukt. Twee jongemannen (en nee, die waren niet Spaans, maar van een andere nationaliteit..) deden alsof ze ons een flyer wilden geven voor een discotheek, gingen met ons dansen, nam Robert in een soort houdgreep  en ondertussen gleden zijn handen in de broekzak.. Eenmaal van de schrik bekomen liepen we weer terug naar de Ramblas, waar we door een paar negerinnen werden aangesproken met de vraag of Robert misschien een blowjob wilde..?! Nou jaaaa!! Ons mooie Barcelona verandert…

Verder heeft Chantal haar Spaans nog een beetje geoefend, maar kwam tot de vreemde conclusie dat steeds wanneer ze iets in het Spaans vroeg, men in het Engels antwoordde, en wanneer ze Engels sprak, men over ging in het Catalaans dat ze niet verstond..  Nog even oefenen dus..!

Één reactie Voeg uw reactie toe

  1. Pama schreef:

    Jammer dat Barcelona zo verandert, maar het blijft een mooie stad.

    Groetjes
    Pama

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s