Downtown Singapore


Skyline

Na een reis van bijna 30 uur zijn we dan eindelijk aangekomen in Singapore! De vlucht via Dubai en Sri Lanka duurde lang, maar dat maakte Emirates helemaal goed. Tjonge, wat een luxe! Zo luxe hebben we nog nooit gevlogen..
Elke stoel heeft namelijk een eigen tv-schermpje waar je tv op kunt kijken, tientallen spelletjes kunt spelen, naar een andere stoel kunt bellen, honderden cd’s en playlists kunt luisteren, het nieuws kunt volgen (dus zelfs in het vliegtuig waren we op de hoogte van steeds nieuwe goals tegen Uruguay) en met een camera voor en onder het vliegtuig kunt kijken. Fantastisch! Wij hebben ons dus wel vermaakt :).

Little India
Donderdag zijn we Singapore gaan verkennen. Singapore is eigenlijk net een grote stad, dus alles is makkelijk en snel te bereiken met de metro (MRT). Eerst zijn we onze eigen wijk gaan verkennen, namelijk Little India. Er lopen ook echt bijna alleen maar Indiërs op straat en er heerst een lekker Bollywood sfeertje. In Little India hebben we de Hindoeïstische Sri Veeramakaliamman tempel bezocht.

Chinatown
Vervolgens met de MRT naar Chinatown, waar weer bijna alleen maar Chinezen rondlopen. Hier hebben we voor het eerst in een zogenaamde hawker stall gegeten, een lokale eetgelegenheid. Ofwel, een groot plein met tientallen kleine stalletjes die elk een paar gerechten verkopen en je dus op stalletje kunt uitzoeken wat je wilt eten. Voor 3 euro 50 hebben we heeeerlijke Chinese soep, mie en vlees gegeten. Dit is echt het walhalla als je van lekker eten houdt!

Clarke Quay en Orchard’s road
Daarna met de MRT naar Clarke Quay en Orchard’s Road gegaan. Orchard’s Road is dé shopping straat van Singapore, en volgens mij ook van heel de wereld. Deze straat overtreft volgens mij echt alle shopping streets, inclusief de Champs Elysees. Wat een grote merken, mooie gebouwen en dure winkels!

Botanic gardens
Vervolgens weer de MRT genomen naar de Botanic Gardens, een mooi groot park, waar we lekker doorheen gewandeld hebben. We dachten dat Sonsbeek mooi was, maar dit overtreft het toch zeker wel. Maar dat is niet zo raar, want Singapore wil alles het mooist, grootst en best hebben, dus is alles eigenlijk beter dan ergens anders.

Lost and found
Omdat Singapore niet zo groot is, bouwen ze heel slim alles in de hoogte, wat wel te zien was in het Central Business District, met alle kantoorgebouwen. Inmiddels was het donker geworden, dus we hadden een fantastisch zicht op alle hoge wolkenkrabbers met mooie gekleurde lampen. Helaas gebeurde hier ook nog wat minder leuks, want Chantal liet namelijk op een groot plein met mensen, nadat we daar even hadden uitgerust, haar camera op een trappetje liggen…
Na tien minuten kwam ze daar gelukkig achter en zijn we, eigenlijk voor niets maar om toch het gevoel te hebben het gedaan te hebben, nog even teruggelopen om te kijken of hij er nog lag… En ongelooflijk! De camera lag er nog en er zat een Indiër naast te wachten tot we terug kwamen om hem op te halen! Wat een vriendelijke mensen.. Iedereen is hier trouwens vriendelijk en je wordt overal geholpen. Je hoeft maar een seconde verbaasd om je heen te kijken of er komt al iemand op je afstappen om te vragen waar je heen moet en je de weg te wijzen.

Singapore Zoo
Vrijdag zijn we naar de Singapore Zoo gegaan, in combinatie met de ernaast gelegen night safari. We hadden hier veel van verwacht, omdat het werd omschreven als een prachtig natuurpark waar dieren vrij rondlopen etc., maar het was eigenlijk gewoon een ordinaire dierentuin. Oke, de dieren zitten niet in kooien, maar dat was het dan ook. De night safari was al helemaal een ordinaire attractie, en hield niet meer in dan een half uur in een treintje met honderden toeristen tegelijk rijden en dezelfde dieren uit de dierentuin nogmaals te zien, nu in het donker – met een grote lamp erop gericht voor de foto’s… Wat een tegenvaller! Vandaag zijn we dus helaas geen indrukken rijker, maar wel 100 dollar armer…

Tien stappen verder
Voor nu hebben we Singapore wel even gezien, aan het eind van onze reis komen we hier nog terug om weer naar Nederland te vliegen. Onze indruk van Singapore is in ieder geval goed. Iedereen die van orde houdt, moet in Singapore gaan wonen is onze conclusie. Alles is heel strak en georganiseerd, wat erg prettig is. Ze zijn hier sowieso veel verder in alles. De OV-chipkaart wordt al lang gebruikt, de MacDonalds en KFC bezorgen ook aan huis, bij de bushaltes staan Efteling-hekjes om de wachtrijen te organiseren, bij de MRT staan lijnen op de grond waar je wel of niet mag wachten en instappen, je kunt overal met de MRT naartoe die elke 5 minuten rijdt, iedereen – jong en oud – heeft een iPhone, alle straten zijn superschoon en verschillende nationaliteiten leven gemakkelijk naast elkaar.

Morgen gaan we de grens over naar Maleisië, maar we weten nog niet zo goed waar naartoe. We wilden eigenlijk naar een eiland gaan, maar het weer schijnt slechter te worden, dus misschien gaan we wel naar een stad. We zien wel!

7 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Pama schreef:

  Mooie foto’s en verhalen.Je hebt weer alle geluk dat de camera WEER terecht is.
  Nu plannen wat verder te doen.
  Tot de volgende ronde.

  xxxx Pama

 2. Michael schreef:

  Impressive!!! Het is mooi daar.

  Gr.

  Michael

 3. Bob schreef:

  Ziet er goed uit mensen! Nog veel meer plezier toegewenst op jullie trip 😀

 4. Victor schreef:

  Erg timelapsig allemaal!! Die camera die Chantal liet liggen had niet toevallig een eierwekker aan de onderkant?

 5. Niels en Laura schreef:

  Hey Folks,
  Hoe kan t daar nou beter zijn dan int sonsbeekpark?! 😉
  Klinkt allemaal goed, is fijner aankomen dan wij in een drukke vieze stad 😦
  Hebben jullie op Singapore Airport de voetmassage apparaten nog uitgeprobeerd? Heerlijk!!
  We kunnen (behalve de 1e) de foto’s helaas niet bekijken omdat de internetverbinding hier te traag is.. Maar ze zullen vast mooi zijn!
  Wij vertrekken morgen naar de Orang Oetangs, jullie al iets gespot?
  Enjoy!
  Niels en Laura

 6. Elisabeth schreef:

  Wat een gave foto’s staan er op jullie site! En via de tekst van Chantal met jullie meereizen is absoluut erg leuk!!!Goede reis verder. Wij genieten een beetje mee 😉

 7. Tonny schreef:

  Hoe mooi…. Heb het leuk, geniet en wij genieten via deze leuke site mee in ons wereldkampioen-loze landje. groet, Tonny

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s