Aangekomen


Zonsondergang vanuit de keuken

Hier het eerste berichtje uit Curaçao!! Afgelopen donderdag zijn we na een lange vlucht (10 uur) met heerlijk eten gelukkig veilig aangekomen. We stapten het vliegtuig uit en de hitte kwam ons gelijk al tegemoet. Het is hier erg warm (30 graden of warmer) en ontzettend vochtig. Alles voelt klam en plakt. Niet zo lekker als je met je dikke kleding uit Nederland uit het vliegtuig stapt. Inmiddels zijn we er aan gewend en voelen we het al niet eens meer, tenzij je uit de airco komt en dan in een keer weer naar buiten stapt. Gelukkig werden we bij het vliegveld opgehaald en naar het appartement gebracht. Het appartement is echt super mooi! We wonen in een hele grote villa die in een heuvel gebouwd ligt. De onderste verdieping verhuren ze als appartement, waar wij dus zitten. We hebben een eigen slaapkamer, woonkamer, badkamer en keuken. Buiten hebben we een terras en een tuin met een ligplaats. Echt prachtig! Op de andere verdiepingen wonen de verhuurders, de familie Rink, die bestaat uit Ellen en Ferdinand en hun kinderen Wessel (13), Kiki (16) en Skip (18). Zij zijn 2 jaar geleden naar Curaçao geëmigreerd en wonen hier nu. Ze hebben ook een zwembad, waar we gebruik van mogen maken wanneer we willen. Het zijn hele lieve, gastvriendelijke mensen die ons bij alles helpen. We hebben nog geen auto en zonder auto kom je hier niet ver. We rijden nu dus steeds met hun mee. Verder wonen we tussen allerlei dieren, wat erg leuk is! Ze hebben twee hondjes, Keesje en Katootje. Het zijn Antilliaanse dikbiltokkels, wat lijkt op een soort teckel. Erg schattig! Verder hebben we ook twee poezen, Coco en Nutty. Nutty doet zijn naam eer aan, want het is een erg onhandige poes. Ze probeert overal op en af te springen maar springt of valt steeds mis. En verder leven we in de tuin tussen de hagedissen, kolibri’s en fluitkikkers; lekker tropisch.

21.09.07

Vrijdag hebben we geprobeerd een stukje te wandelen, maar dat is al snel niet leuk meer. Na een kwartiertje hadden we het al snikheet en waren we al helemaal verbrand. De zon is echt heel gevaarlijk, dus even een uurtje wandelen zit er niet in. ’s Middags zijn we meegereden naar de stad om een simkaartje te kopen. De simkaartjes waren helaas op en komen maandag pas weer. Ik ben dus nog niet telefonisch bereikbaar hier…

22.09.07

Gisteren zijn we naar het strand gegaan, het beruchte Mambo Beach. Dit is het populairste strand van het eiland, waar ook vaak optredens zijn van Nederlanders zoals Guus Meeuwis en Marco Borsato. Het is niet het mooiste strand, maar wel erg gezellig.

23.09.07

Vandaag zijn we naar de Caracasbaai gegaan en hebben we gesnorkeld! (Esther en Matthias; bedankt voor de mooie snorkelset). Het onderwaterleven is echt prachtig!! We hebben zoveel mooie tropische vissen gezien, die ik eigenlijk alleen nog maar van National Geographic kende. Van die prachtige gele visjes, zwart met witte strepen, fel blauwe, regenboogvissen, grote rood met wit geblokte etc., echt supermooi! En verder ook prachtig koraal met allemaal mooie kleuren.

Daarna hebben we lekker de hele middag bij het zwembad gelegen. Jaja, life’s hard

Het leven is hier zo relaxed. Alles gaat lekker langzaam en rustig. Het kan ook eigenlijk niet anders met dit weer. Je móet wel rustig aan doen. En de natuur is prachtig en de mensen zijn aardig. Hier kan ik wel vier maanden leven J. Het enige grote nadeel zijn de muggen. Er zijn hier zo ontzettend veel muggen, waardoor ik nu helemaal onder de muggenbulten zit. Ik heb ze vrijdag geteld en had er op elk been onder mijn knie minimaal vijftien. In totaal kwam ik op 58 muggenbulten, binnen één dag!! Je weet hoe één muggenbult kan jeuken, misschien kun je je voorstellen hoe ik me nu voel.. Ik heb het gevoel dat ik een soort dwangneurose heb, waarbij ik wel móet krabben! Daardoor wordt het natuurlijk alleen maar erger, maar soms is de jeuk gewoon niet te weerstaan. Inmiddels heb ik er wel 30 op elk been en zelfs een paar onder mijn voeten. Die voel je dus de hele dag als je loopt… Ik heb ook alles al geprobeerd; in Nederland al drie weken vitamine B-pillen geslikt, hier de airco en ventilator aangezet, me ingesmeerd met muggenspul met extra veel DEET erin etc. Daarna op de bulten al 10x Azaron gesmeerd, een extra sterk middeltje van de dokter, Aloe Vera druppels van de plant uit de tuin; het helpt allemaal niets. Het schijnt iedereen te gebeuren als je nieuw komt op het eiland. Na ongeveer twee weken schijn je er immuun voor te worden en word je niet meer zo snel geprikt. En als je geprikt wordt, jeukt het niet meer zo erg. Het is dus nog gewoon even twee weekjes volhouden haha, er zit niks anders op…

Verder is het hier echt fantastisch! Morgen gaan we kijken voor een auto, zodat we ook zelf wat meer dingen kunnen gaan ondernemen en niet meer zo afhankelijk zijn van brengen en halen door Ellen.

10 reacties Voeg uw reactie toe

 1. Céline schreef:

  Heey Chantilliaantje,

  Woehoe ik ben de eerste die hier schrijft! Sublieme naam voor je weblog! Nog twee weekjes en dan vlieg je naar de zon!! Tot donderdag op school (nu je er nog bent ;))

  Liefs xx Céline

 2. Floor schreef:

  Hey Chant! Zag je adres via msn en ben gelijk even gaan kijken. Wat een verhalen en wat een leven, wow… *jaloerse blik!* Geniet er lekker van! Wanneer begint je stage? Kus Floor

 3. Marlou schreef:

  Hoi Chantal,
  Gaaf. Wat moet jij bruin zijn!
  Muggen zijn inderdaad ….
  Fijn dat alles goed bevalt! Duiken lijkt mij heel bijzonder 🙂
  Veel plezier daar! Het regent hier nog steeds 😦

  Liefs Marlou

 4. Joop schreef:

  Ziet er goed uit mooie foto’s.
  Geniet er maar lekker van.
  Doe me ook even een foto van de auto

  Groetjes PAMA

 5. Rosalie schreef:

  Ziet er goed uit!! En weer zo’n rare kat 😀
  Hebben jullie Roosje nog gevonden? Heel veel plezier! xx

 6. bibi schreef:

  Hai Chantal, Wat is het toch frusterend als allerlei bekende in zonovergoten oorden zitten! Maar in elk geval kunnen jullie lekker genieten!!! Leuk om die berichtjes te lezen.

  liefs Bibi

 7. Magda schreef:

  Hey Chantal jy moet jou naweek geniet!!!! Hier vanuit ’n sonnige Suid-Afrika.

 8. jesse schreef:

  ik en marieke komen met de kerst wel langs…. 😀 ziet er puik uit

 9. Roland schreef:

  Hoi Chantal,

  Wat leuk om dit te lezen! Marieke wees me op deze mogelijkheid.
  Maak ik gelijk van de gelegenheid gebruik te zeggen dat ik eigenlijk het compliment wat je mij de vorige keer maakte (“dank je wel dat je mij zo gesteund hebt in het doorzetten van deze keuze nu al naar het buitenland te gaan” 😉 wat meer had moeten ontvangen dan zoals ik er toen op reageerde (“dat heb je meer aan jezelf te danken”, zei ik toen, ongeveer). Later dacht ik, zo kom ik niet tegemoet in jouw behoefte je dank te uiten. Excuus daarvoor.

  Chantal, heel veel plezier samen!!!

  Groeten, Roland

 10. Jean schreef:

  Leuk die muggen…..Walnoten zoeken en daarmee je velletje insmeren, jeuk weg en geen mug meer die het durft!
  Ziet allemaal goed uit daar, enne, niet zo klagen, is om jaloers op te worden!
  Liefs van Loes, Emma en Ivo!!
  Kus

Reageren?

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s